Šta je novo?

LG Televizori

Zvao sam BC i Ignis moraš TV doneti sam jer sam van BG
Kontam nekim starijim ljudima ili ko nema vozilo dođu i pokupe sami
Garancija kaže važi na sve van 2g što je odlično jer ako nešto popravljaju uopšte (čisto sumnjam) neću plaćati ništa
Nakon dve godine od kupovine ne važi zakon o zaštiti potrošača već garancija koju ti je dao uvoznik. Ukoliko se njima isplati mogu ti ga popravljati svaki put dok ti ne istekne tih 5 godina. Jedino ako im se ne isplati popravka dobićeš zamenu ili razduženje.

Da li neko ima iskustva sa LG 55 nanocell 783QA i da li je cena od 72000 isplativa za ovaj TV. Prvi put kupujem smart TV pa nemam iskustva. Može i neka preporuka za drugi model LG-a ili Sony ali u rangu cene 600-700 eur.

@marko_ns Javi sta si uradio na kraju za lg c1, zanima me 😅
Mislim da neces da se usrecis sa samsung oled-om. Jedino s95c hvale koliko- toliko.
Dobro je rekao kolega povise, c3 je bas skuplji od c2, bez obzira na akciju.

Svaki put mi obicni smrtnici kupujemo oled generaciju unazad zbog cene, i ja sam C1 uzeo kad mu je pala cena jer se pojavio C2, tako je kako je...

Poslednja izmena:
Slazem se, ali je opet koncept isti. Razllika u ceni je bila ogromna pa se nije isplatila kupovina novog modela - i tako ce biti uvek

Danas mi je stigao LG OLED42C21, planiram da ga koristim kao primarni monitor umesto Gigabyte M32QC. Pustio sam ga da skine novi update, bacicu ga na detaljno testiranje, pored njega mi jos uvek Gigabyte. Prvi utisci me nisu odusevili iako imam Philips 55oled707 koji valjda ima isti panel. Slika u SDR modu je prilicno tamna u poredjenju sa Gigabyte-om. Tek kad se iskljuce opcije energy saving i podesi brightness na maximum je prihvatljiva, ali pitanje je koliko je dobro da radi tako na maksimum osvetljenju. Videcu sutra po danu kako ce da izgleda i uporedicu ga sa Philipsom.

Trebalo bi da ima IPS, ali 753 verzija je imala VA, jako loši uglovi gledanja, pa je poželjno videti ga uživo.

Idealno bi bilo kad bi imali 43 i 50 u istoj radnji radi poredjenja. Ili je na VA panelima toliko los ugao gledanja da se moze primetiti i ovako?

Idealno bi bilo kad bi imali 43 i 50 u istoj radnji radi poredjenja. Ili je na VA panelima toliko los ugao gledanja da se moze primetiti i ovako?
У принципу зависи са које удаљености гледаш ТВ и која је дијагонала. Логично да ТВ веће дијагонале неће имати тако лоше углове гледања, са друге стране ако ТВ од 40 - 50 " гледаш са 3 метра и јаче логично да ће углови гледања бити лоши..

Nisu problem samo uglovi. VA paneli, pogotovo na televizorima, su jako spori. Bez obzira šta piše u specifikaciji. Takođe pate od black smearing-a. Po meni se ne isplati kupovati bilo šta sa VA panelom. Izbor treba da bude ili IPS ili OLED. Ništa više.

I Filmaker mod zarad idealne slike. 😛
Ovdje se ne bih složio, idealno je u oku posmatrača, u FM modu je kod mene prikaz previše žućkast, da ne kažem iritantno žućkast 🙂 Moguće da je na mjerenjima i po Vinsentu & ekipi to najtačniji prikaz, ali mojim očima ne prija. 🙂

Ovdje se ne bih složio, idealno je u oku posmatrača, u FM modu je kod mene prikaz previše žućkast, da ne kažem iritantno žućkast 🙂 Moguće da je na mjerenjima i po Vinsentu & ekipi to najtačniji prikaz, ali mojim očima ne prija. 🙂
Isto i kod mene. Taj mod je bezveze. Iskreno.

Сва процесирањаслике погасиш... још нисам нашао где су добра.

Ne.

Ljudi imam jedno pitanje, uzeo sam pre 7 dana oled C2 i otkako sam ga pustio u rad, primetio sam da je non stop u HDR modu, ono kad se uključi piše HDR i onaj izbor načina prikaza slike je za HDR. Imam Hipernet Tv, tj onaj njihov box, i tek sam juče čačkao podešavanja Hipernet box-a i vidim da je u njemu podešeno u nekom tamo meniju da stalno baca HDR, a ima druga opcija adaptivni HDR, i kada sam prebacio na taj adaptivni HDR onda sam normalno u meniju za LG dobio SDR sliku i ona podešavanja sa onim profilima za SDR. E sad imam pitanje, da li ima uopšte smisla držati HDR signal sa ovog yettel box-a i da li to može da šteti oled panelu da bude slika non stop HDR? Dok je bilo tako uključeno mnogo su mi bili svetli, blještavi i sa neprirodnim bojama profili Vivid, Sport i Standard, pa sam malo modifikovao Filmmaker i navikao se na sliku. Kada pustim kao SDR najprihvatljiviji mi je onaj ISF za dnevni režim ili kako se zove profil, nekako mi je filmmaker u SDR-u drugačiji nego u HDR-u.
Da li neko zna da li će da ekran da "pregori" ili će da mu smeta ako se gleda non stop u HDR-u, znam da je to buđavi signal kablovske ali mi nekako lepše izgleda slika u tom modu, ili da pod hitno prebacujem na SDR?

Prebaci na SDR. Inače da. U HDR režimu panel brže "gori" jer je brightness na 100%, što je na OLED-u nepotrebna stvar osim ako se ne gleda kvalitetan HDR sadržaj.

Ja se navikao, mrzelo me da podesavam 🙂

Prebaci na SDR. Inače da. U HDR režimu panel brže "gori" jer je brightness na 100%, što je na OLED-u nepotrebna stvar osim ako se ne gleda kvalitetan HDR sadržaj.
Interesantno je da je ovo tacno ako je sadrzaj u HDR kontejneru debrim delom na visokom broju nita ali cesto smo svedoci da HDR verzije filmova/serija su isuvise tamne i masterovane na malom broju nita (potencijalni ASBL problemi) pa SDR verzije istih zapravo deluju dosta zivlje i svetlije i svekupuno emituju vise svetlosti a sam tim i vise toplote.

Ja trenutno imam LG 42 C2 i Samsung 43 QN90B. Testiram ih jednog pored drugog. Koristicu jedan od njih kao monitor i TV kombinovano.
Trenutno naginjem ka Samsungu. Jednostavno jace osvetljenje pravi veliku razliku pogotovo u SDR rezimu, gde C2 ne moze da mu parira.
Na strani Lg-a je bolja crna, nema bloominga, bolja je opcija za gaming, 5 godina garancije, ali mana je slabije osvetljenje pogotovo kad na ekranu ima dosta bele, onda izgleda kao siva.
Takodje tekst na LG-u je losiji zbog onog rasporeda subpixel layout-a. Lg takodje ima veci rizik od permanetnog burn in efekta, narocito kad radi kao monitor na maks osvetljenju, jer je inace taman ako se smanji osvetljnje u sdr rezimu. Samsung ima dobru crnu boju, dobro mu radi lokalno zatamnjivanje, nije kao kod oleda ali je dosta blizu. Ima malo bloominga ali nije toliko primetno. HDR sadrzaj izgleda dobro, u SDR modu ima jako osvetljenje i ne zatamnjuje delove kao Oled. Jednostavno je bolja opcija kao monitor za kombinovanu upotrebu surf, youtube, gaming, streaming... verovatno cu vratiti LG nazad u prodavnicu 😀

Ja trenutno imam LG 42 C2 i Samsung 43 QN90B. Testiram ih ..😀
Aj bas me zanima sta mislis, javi kada istestiras. Nameracio sam se na oled C2 upravo zbog local dimminga tj nijanse crne. Koliko sam skontao qled nema local dimming na nivou pixela vec po segmentima ekrana? Ne zanima me prejak brightness ali nijansa crne mi je zbog filmova prioritet.

Nazad
Vrh Dno