Šta je novo?

LG Televizori

Pozdrav svima,

Treba mi mali savet, uzeo sam lg c2, i uvek nakon koriscenja posle nekog vremena ili bar posle nekog vremena, na kutiji iza panela preko kutije, se skuplja prasina, al zutasta kao prah, jel treba da me brine, ili je to normalno

Hvala puno na pomoci unapred

Ako se puši u istoj sobi onda je verovatno normalno.

Ako se puši u istoj sobi onda je verovatno normalno.
Nikako, jeste da ima malo vise prasine, soba je puna instalacija, tv, soni, komp i sve sto ide uz to.....od pocetka imam razmisljanja da slucajno meni nije uvaljen izlozen tv u prodavnici posto je bio narucen, da li imate iskustva kako najbolje provaliti da li je izlagan, koriscen ili totalno nov, a validno je narucen sa sajta, na deklaraciji pise da je napravljen feb 2023, hvala unapred

@Najdan
Kupiš druže najskuplji prečistač vazduha, uključiš ga, i ništa nemoj da brineš, više.

Ako je prasina nemam onda nikakve brige, zacimao sam se misleci da nesto nije do tva

Gledaj i uživaj. Pusti sve okolo nek ide...

p.s. ono za prečistač je bio sarkazam. Izvini.

Hahaha nema potrebe za izvunjavanjem, malo zdravog sarkazma nikad nije bilo lose, nego sam uvek skeptican za twhnologiju i primecujem svaku sitnicu pa cak i tripujem...😒

LG 43UP76703LB - neko upućeniji da mi kaže valja li ovaj tv? Najjeftiniji je od LG, na KP 310€, ima taj Magic remote.
Treba mi 43 inča, nije mi toliko bitan UHD, ni da je smart, imam Mi stick, ali ako je najjeftiniji Tesla 43 nonsmart 23 hiljade dinara razmišljam da li možda ovaj LG vredi tih 100 evra više.
Unapred hvala.

kada sam prije pola godine prvi pokrenuo pricu da stremio radi na lg pretrazivacu i tvrdio isto sto tvrdi i @miler, kolega @Antara je i tada ismijavao moju opciju za gledanje..
ne umanjujem nicim njegovo znanje niti entuzijazam u ovom hobiju ali jednostavno tvrdio sam i tvrdim da nije u pravu.. imam nvidiu , imam apple tv 4k ali slika ni na jednom boxu nije onakva kakva je u pretrazivacu tj direktno u tv-u, iako koristim najbolje hdmi kablove...potpisujem bukvalno sve sto kolega @miler tvrdi..vidim isto sto i on ...znaci, direktno na mom lgtv slika je perverzija..ne kazem da je losa ni na nvidia ali ima razilke u korist tv-a...ni iptv nije isti ... npr imam i listu sa hdr kanalima od kojih neke nvidia uopste ne vidi kao hdr dok na tv preko smartiptv app sve radi besprjekorno..slika i na hd i sd kanalima je takodje osjetno bolja...pogotovo kad gledas sport...ja sam jednostavno prestao da bilo kome sta dokazujem..
hvala bogu imam oci i ne treba mi niko sugerisati sta je bolje...da je nvidia stvarno najbolji android box, a mnoge sam testirao, jeste... da je licno meni upotreba njegovog daljinskog i svega sto nudi na jednom mjestu lakse , jeste... ali da je slika bolja nije i u suprotno me niko ne moze ubijediti...
Kod drugara sam probao Stremio preko web browsera povezao svoj rd nalog sve je prošlo o.k daje linkove medjutim kad se pusti strem izbaci poruku "strem not suport" open in external player i nudi download. Nemam iskustva sa Web os sistemom posedujem android tv a njegov tv
Lg web OS tv UK6500MLA
Verzija softvera 05.50.10
Koja je solucija i koji player instalirati?

Kod drugara sam probao Stremio preko web browsera povezao svoj rd nalog sve je prošlo o.k daje linkove medjutim kad se pusti strem izbaci poruku "strem not suport" open in external player i nudi download. Nemam iskustva sa Web os sistemom posedujem android tv a njegov tv
Lg web OS tv UK6500MLA
Verzija softvera 05.50.10
Koja je solucija i koji player instalirati?
Baš svaki link ili RD download?Oni koji mogu da su strimuju obično su označeni sa RD+.

Koliko znam to ti je navlakuša što ti izbacije.Ne treba ništa da se instalira posebno osim addona za gledanje sadržaja...

Hoce ovi jednom preci na Android tv? Nameracio sam se na c2 ali zbog web os mi se ne svidja..

To je WebOS 4.0 i verovatno nema više podršku za plejer .Može li da pusti bilo šta drugo u tom browseru,sa sajtova za gledanje filmova i serija?
Ne znam,web os je 05.50.10, znam da je gledao Eon preko browsera do skoro,sad je nabavio aplikaciju.

LG 43UP76703LB - neko upućeniji da mi kaže valja li ovaj tv? Najjeftiniji je od LG, na KP 310€, ima taj Magic remote.
Treba mi 43 inča, nije mi toliko bitan UHD, ni da je smart, imam Mi stick, ali ako je najjeftiniji Tesla 43 nonsmart 23 hiljade dinara razmišljam da li možda ovaj LG vredi tih 100 evra više.
Unapred hvala.
Odlican tv, ja ga imam u varijanti od 55 incha, odlicna slika, samo magic ne ide u pakovanju, ali moze dodatno da se kupi.

Pozdrav,
Mali savet ako moze.Drugi tv u kuci je LG 32LH530V starije generacije.Od prikljucaka ima HDMI,USB,SCART i Component.Poslacu vam i sliku.Verovatno da nije moguce na tv preko D/A pretvaraca audio signala koristiti hi-fi pojacalo sa zvucnicima.Pojacalo ima samo chinceve i AUX .

Prilozi

• lg.jpg
    lg.jpg
    178.4 KB · Pregleda: 120
Postoji scart adapter koji ima na jednoj strani 3cinc priključka (žuta, crvena i bela) a sa druge skart. Na samom adapteru ima prekidač za IN i OUT. Na taj nacin biraš režim. To je meni radilo posao više godina. Kad prebaciš prekidač na OUT i an crveni i beli cinc nakačiš kabel i to u pojačalo raadiće šta treba.
3856001013719.png

Imam ja taj adapter i prvo sam probao sa skartom.Nabacio chincheve kako si rekao,beli i crveni pa na Aux pojacala i nista samo pojacan brum na zvucnicima.

Prilozi

• skart.jpg
    skart.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 106
Onda su pogrešne specifikacije na jednom sajtu.A jesli li na ovom skart adapteru stavio prekidač na OUT?Trebalo bi da radi ako je adapter ispravan.

Da, na OUT.Interesantno je da kada je skart ubacen i kada u meniju prebacim na skart izgubi se i slika i ton i info "nema signal".A kada je na HDMI i kada je tv u normalnoj funkciji,slika i ton se ne menjaju i kad je skart ubacen.Sve vise sam ubedjen da tv nema opciju za podesavanje eksternih zvucnika.Postavicu pitanje podrsci LG.Informacije radi mnogo skromniji treci tv u kuci Vox ima chinc audio out i preko audio konvertora radi na sonijev mini hi fi .

Koja jebada oko montiranja LG G2 televizora na zid kada se od starta nije planiralo. Sakriti kablove bez ukopavanja samog zida misaona imenica a necu kanalice. A ni zid nije od gipsanih ploca. Postavili smo buzir od 6cm u precniku u sam zid. Kod 77/83 modela se kablovi povezuju sa leve strane dok se kod modela 65 i nize povezuju drugacije. Naponski kabl je vezan za sam TV i ne moze se otkaciti a izlazi po samoj sredini TV-a gde je taj drugi otvor.

Prilozi

• PXL_20230406_122246304.MP.jpg
    PXL_20230406_122246304.MP.jpg
    274 KB · Pregleda: 122
Da, cist pakao. Zbog toga je meni 21 izbor bio C1 umesto G serije. Ma da je te godine bilo price da se ubacuje evo panel u C seriju pa se otkljucava... C je mnogo laksi za montazu sa skrivenim kablovima.

Prilozi

• 20230406_184923.jpg
    20230406_184923.jpg
    179.7 KB · Pregleda: 97
Pa da G2 je pravljen sa ide skroz uz zid kao slika. Stvarno izgleda super kada se namesti ali dok se namesti pakao. Sve uticnice koje su trebale biti iza TV-a moraju sa se ukopavaju u zid zajedno sa maskom. Ne zelim da ih uklonim ako nekada budem menjao TV koji je nazovi "normalan". Da nije G2 sve bi bilo skriveno lagano jer su uticnice vec tu. Ovako igrarija. I tako x3.

Ako imas wallplate za hdmi, testiraj da li provlaci 2.1(120hz/4k) pre nego sto okacis, ja sam se sa time mucio dok sam uspeo da nadjem neke koji ne degradiraju signal. U zidu sam odmah ubacio 2x hdmi 2.1. Normalno sve je lakse kad je gipsani zid...

Nazad
Vrh Dno