Šta je novo?

LG Televizori

Sigurno ima i nešto jeftinije, pa pretraži, ne znam za druge modele koji imaju daljinski.

I onda doneseš kući TV od 2 m dijagonale i gledaš kako mu probija pozadinsko osvetljenje, clouding po menijima i sl?
Nije covek pitao za Vox od 75" vec za Sony XR65X90J (vs LG55 oled) koji niti ma dijagonalu od 2m niti mu probija PO.

Za njegov nacin koriscenja, kablovska i sport uz veoma retko gledanje filma je svakako bolja opcija bila kupovina 65", ali vec je kupio manji TV pa sve ovo sada nije ni bitno.

Pozdrav svima.

Odlučio sam da kupim novi TV, i posle nekih par nedelja istraživanja, LG C1 OLED od 65" mi se izdvojio kao najbolja opcija za moje zahteve. Trenutno se može naći kod Mađara za oko 1,600 evra.

Ispratio sam da izlazi i C2 sa evo panelom koji bi trebalo da je svetliji od prethodne generacije. To što je TV lakši i ima veći HDMI bandwith mi ne pravi razliku.

Zanimaju me mišljenja vas koji pratite ovaj prostor godinama unazad.

• Koja je bila cena C1 kod nas odmah nakon izlaska i možemo li očekivati sličnu cenu za C2?
  • Da li mislite da će izlazak C2 uticati na cenu C1?

Pozdrav svima.

Odlučio sam da kupim novi TV, i posle nekih par nedelja istraživanja, LG C1 OLED od 65" mi se izdvojio kao najbolja opcija za moje zahteve. Trenutno se može naći kod Mađara za oko 1,600 evra.

Ispratio sam da izlazi i C2 sa evo panelom koji bi trebalo da je svetliji od prethodne generacije. To što je TV lakši i ima veći HDMI bandwith mi ne pravi razliku.

Zanimaju me mišljenja vas koji pratite ovaj prostor godinama unazad.

• Koja je bila cena C1 kod nas odmah nakon izlaska i možemo li očekivati sličnu cenu za C2?
  • Da li mislite da će izlazak C2 uticati na cenu C1?
Ne očekuj bilo kakav pad cena C1 nakon što izađe C2. To sam se i ja nadao prošle godine kada je izašao C1 da će pojeftiniti CX (model iz 2020.) pa da njega uzmem.To se naravno nije desilo,CX je do dan danas, manje više, zadržao istu cenu jedino što je cena novog C1 modela bila ista kao i CX pa sam logično uzeo njega. C2 može samo da bude skuplji zbog opšte nestašice i poskupljenja elektronike na globalnom nivou.

Ne očekuj bilo kakav pad cena C1 nakon što izađe C2. To sam se i ja nadao prošle godine kada je izašao C1 da će pojeftiniti CX (model iz 2020.) pa da njega uzmem.To se naravno nije desilo,CX je do dan danas, manje više, zadržao istu cenu jedino što je cena novog C1 modela bila ista kao i CX pa sam logično uzeo njega. C2 može samo da bude skuplji zbog opšte nestašice i poskupljenja elektronike na globalnom nivou.
Hvala na odgovoru. Proverio sam CX i C1 i oba modela su bili oko $2,500 kad su izašli na tržište, što se dešavalo krajem aprila ili početkom maja. U suštini biram između jeftinijeg TV-a sad ili skupljeg za 5 meseci - tako da je izbor jasan. 🙂

Ako neko ima ili ako bude imao "problem" sa "rest modom" na SP5 ovo može da bude rešenje:

Naime, moj novi "pametni" TV mi stalno "prebacuje" SP5 u rest mod kad idem koracima: TV je uključen, uključim Sony, prebacim na TV-u na HDMI port na kome je konzola i konzola odlazi u rest mod.

Ja sam primenio ovo:

Kod:
I found changing the setting in the PS5 is a better solution.

Settings > System > HDMI > Enable Power Off Link > Disable

This means the TV can't give a second Power signal and turn the console off if it's already been powered on prior to switching inputs.

Doing this will also make the TV turn on and switch input automatically over to the console regardless of what you're doing with the TV (in an app or not) when the console is powered on.

The downside, or upside for most, being you can't turn the TV off and have the console power off with it!

Poslednja izmena:
Na LG telegizoru imam čudan problem.

Kada hoću da gledam zemaljsku tv javlja se pikselizacija, da prosto ne može da se gleda.

Nije do dvbt- 2 signala, on je odličan. Kada priključim spoljni risiver slika je super, nema pikselizacije.

A da nije do tjunera samog tv-a?
Konverter dobro konvertuje signal zato je odličan, ali čip tjunera slab pa ne procesira najbolje.

Zato preko box-a je bolje.

Koji model tv-a?

Koju lokaciju preporucujete,kada sam promenio na Srbija vidim da nema nekih opcija?

Energy saver na primer sam primetio da nema na nasem regionu. Prebacio sam na Srbija zbog rssporeda programa i numeracije na super novoj.

Energy saver na primer sam primetio da nema na nasem regionu. Prebacio sam na Srbija zbog rssporeda programa i numeracije na super novoj.
Ima, ali na drugom mjestu. Settings-Support-OLED Care-Device Self Care-Energy Saving. I ja sam se namučio dok sam ga našo, jer je u staroj veziji frimware-a, odmah pod Support. Tako je i u svim recenzijama po netu.

Ima, ali na drugom mjestu. Settings-Support-OLED Care-Device Self Care-Energy Saving. I ja sam se namučio dok sam ga našo, jer je u staroj veziji frimware-a, odmah pod Support. Tako je i u svim recenzijama po netu.
Hvala 🙂 slusao neku recenziju pa je neki lik spomenuo da su neki regioni uskraceni za neke fungcije.

Da li smo uskraceni i za funkciju Total Power On Time? Nikako ne mogu da nadjem tu informaciju.

Sećam se na starom LG 42LB671V sam u početku mogao videti u podešavanjima koliko sati je radio tv,a posle jednog ažuriranja softvera ta opcija više nije postojala.
Na novom 65 UP81003LR nigde nisam uspeo naći tu opciju.
Mislim da je to fabrika namerno uskratila nas krajnje korisnike za tu informaciju.
Postoji opcija pomoću nekih "serviserskih" daljinaca da se vidi koliko je tv radio.

Na što misliš? Koliko je radio TV do sada?

Od webOS 6.0 su to ukinuli. Ni meni nije drago, ali je tako. Postoji naćin. Kupiš servisni daljinski u kineza
a onda je jednostavno vidjeti sate rada. Pritisneš tipku on start, pasword 0413 i pod UTT su ti sati rada.

Sta bi jos obican korisnik sa tim daljinskim mogao da uradi?
Da li bi recimo mogao da se iskljuci ono obavestenje da nema signala pa da se vidi samo slika na ekranu?

Nazad
Vrh Dno