Šta je novo?

LG Optimus One P500

ništa konkretno ali na netu na više mesta spominje se oktobar kao krajnji rok

Evo, danas mene moj telefon obavestio da imam Update available, i trenutno je Gingerbread na mom Optimus One telefonu! ;)

Inace, posto je oficijelni update u pitanju, nista od podataka mi nije izgubljeno, iako sam sacuvao imenik prethodno na mem. karticu. Sad istrazujem, iako sve deluje maltene isto za sad, verujem da cu primetiti neku razliku, pa je i prenesem ovde. Mene pre svega zanima kako ces se to odraziti na bateriju, i nadam se da nema bagova, iako na XDA niko nije komentarisao da ih ima, od onih koji su vec dobili update. Prvi utisak, mnogo je vise crne boje, na svakom selu interfejsa - suits me! :D

mene obavestava da imam update koji je vec u telefonu :) ...2.2.2...bijedak...mozda zato sto je rootovan?

Moguce. Posebno jer je to EURO_COMMON update, dakle za celu Evropu, bar sudeci po likovima sa XDA. Hocu dakazem, svima je vec javljeno za update, sirom Evrope...

evo ga nadje pc suite...hvala za info!!

Nista... ;) Javi utiske i ako nadjes nesto revolucionarno u vezi update-a! :)

Ima li potrebe raditi particionisanje sd kartice (fat 32,ext2/3/4,swap) nakon instalacije 2.3.3 ili je dovoljno da cela bude fat32?
takodje da li bi neko bio voljan da objasni korak po korak postupak "root-ovanja gingerbread-a"

Unapred hvala

Pozdrav svima! Uzeo sam ovaj telefon u MTS-u pre mesec dana i imam samo reci hvale za njega. Prezadovoljan sam uredjajem, performansama i izgledom, za te pare tesko da mu ista moze primirisati. Licno nisam ljubitelj ogromnih ekrana i ova velicina mi je savrsena, s tim da onih 0.2" pravi prilicnu razliku u odnosu na WFS, ima ga kolega i u poredjenju sa O1 deluje "skraceno". Planiram da ga upgrade-ujem na Gingerbread, da jos malo izucim stock Android, pa da predjem na root-ovanje i ubacivanje custom kernela, jer po stranim forumima citam da ovaj telefon odlicno reaguje na overclocking sto pruza mnogo vise mogucnosti. Topla preporuka za ovaj uredjaj od mene!

E da, jedno pitanje. Jel zna neko gde u Beogradu ima da se kupi zastitna folija za ovaj telefon? Zanima me samo namenski profilisana folija, ne one univerzalne sto se seckaju na meru.

Jel to onaj momak iz NS-a, sto nabavlja sa Ebay-a, sto si mi pricao?

Ok je to, ali nisam nesto u fazonu narucivanja sa Ebay-a, mislio sam da li zna neko da ima sigurno ovde u lokalu, da mogu da odem da pogledam, pipnem, omirisem, pre nego sto kupim.

Jel se cini jos nekome da sa 2.3.3 krace traje baterija, to jest da se brze isprazni?

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Šajze :(

Bas je shajze, guta bateriju za sve pare. Nadam se da ce neko uskoro to resiti.

Ili downgrade na 2.2.2

Ja stvarno nemam utisak da vise trosi bateriju... I dalje mi izgura 2 dana bez frke na prosecnom njakanju, kao i pre.

Svaka cast ako je tako, meni je vec na 63%, a jutros skinut sa punjaca.

Kod mene nema nikakve razlike u potrosnji.

Jesu vam upaljeni 3G ili WiFi? Sta imate od aplikacija? Meni stalno google maps trosi oko 10% baterije, da ne pominjem da ga nisam upalio ni jednom od kad imam telefon!?!?! Dok sam bio na 2.2.2 imao sam do 2 stavke u "Battery use" listi, a sada oko 6-7? Od toga "Cell standby" i "Phone idle" na po +/-40%...?!

Poslednja izmena:
probaj pa ces videti :) ako nemas bas nezne prste i malo preciznije brzo ces se iznervirati :) sve u svemu moras probati, pa ces videti da li ti odgovara ili ne.

Mislim da je ovaj telefon apsolutni best buy trenutno. Posebno u mixnet m paketu [oko 5300 din]. Sad me cimao ortak, hoce da uzme.. pa me zanima jel ima neke vece probleme ovaj telefon ?
Steta sto nema led blic ali dobro..

Jesu vam upaljeni 3G ili WiFi? Sta imate od aplikacija? Meni stalno google maps trosi oko 10% baterije, da ne pominjem da ga nisam upalio ni jednom od kad imam telefon!?!?! Dok sam bio na 2.2.2 imao sam do 2 stavke u "Battery use" listi, a sada oko 6-7? Od toga "Cell standby" i "Phone idle" na po +/-40%...?!

Kod mene Google Maps nije upaljen. Osim te dve stavke na listi imam jos Display, Wi-Fi i Voice calls.

Јели нови update има српски језик. Постоји ли варијанта бекапа постојећег система без root-a? Да ли постоји начин да се врати систем на 2.2 ако ми не одговара нова верзија? Јел се свима показује проблем са трошењем батерије? Иначе прешао сам са самсунга 7500 на ЛГ, ма људи небо и земља! Не могу се поредити!

@hsv.stoned
Telefon imam mesec dana, nikakve probleme nisam uocio. Dakle, ako mu se svidjaju specifikacije, sve jasno.

@salekojot
Ima srpski, odmah kod prvog boota ga mozes izabrati. Za bekap nisam siguran, ali koliko sam shvatio na xda forumima, root na 2.3 jos nije moguc. Probleme sa baterijom nisam uocio, meni i dalje isto drzi... A iskreno, ne znam kako se vraca na 2.2.2 ali je downgrade sigurno moguc. Proveri na xda kako se to izvodi. Kod mene je, doduse, zadovoljstvo sa 2.3 vrlo postojano! :) Ekran je odzivniji, tel generalno brzi, a interfejs sa vise tamnih boja, sto mi se svidja, iako je naravno podlozno promenama.

Optimus One Tapatalking

Poslednja izmena:
Ok, ja mislim da ce uzeti 100%, za 50e uz taj ugovor apsolutni best buy.

Nazad
Vrh Dno