Šta je novo?

LG Optimus L9

Inače adrynalyne-teachtofish.blogspot.com/2011/11/how-to-change-wifi-scan-interval.html

Default android wifi scan interval je 15 sekundi. Sa custom kernelom može da se menja na više. To cedi bateriju.

e aj neko nek mi pomogne u nedoumici stvarno... :/
uzeo bih ovaj fon al ne mogu da se odlucim koju verziju...dal 760 il 768 verziju...
ovde sam procitao da je rootovanje ics-a bilo mnongo teze nego jb-a..jel to tacno??
i na ics-u kad se rutuje fon dal moze da se odradi da preko link2sd stavlja sve na karticu...?!
mislim svejedno mi je koja je verzija androida dok radi lepo i dok mogu da stavim na karticu velike igrice...
pa ce valjda i p768 dobiti vec apdejt...a 768 bih uzeo zbog bolje kamere, ako je uopste bolja jer tu informaciju ne mogu da nadjem nigde...
i to da na jb-u moze da se otkljuca bootloader, jel to da se odradi recovery i to jel?to ne moze na ics-u?
eto to su mi neke nejasne stvari pa ako bi neko bio ljubazan da ukratko objasni jer ne bih da citam celu noc o tome na sve strane...
i ako 768 ne dobije apdejt i ne bude mogao da se otkljuca bootloader, to znaci da nece moci da se stave custom romovi na njega jel??
to mi nikako ne bi odgovaralo i u tom slucaju bih uzeo naravno 760 model...

ni sam vec ne znam sta je pametno 🙂

Poslednja izmena:
P760
-moguc unlock bootloadera, uskoro custom romovi (vec ima nekolicina);
-cim usledi mogucnost custom kernela verujem da ce i kamera biti poboljsana;
-sa JB kamera je mnogo bolja u stock rom;
-sa JB root je opusten i moguce je manupulacija app2sd i slicne apk;
-unolock bootloadera se vrsi na PC putem cmd ubacivanje odredjenog fajla i njegovim pokretanje - ima objasnjenje na internetu(google pa jedan poznati forum);
P768:
-kamera od 8mpx bi verovatno trebala da daje malo bolje rezultate,no moguce i da nije tako;
-JB, unlocked bootloader za ovaj model je trenutno upitno;
-ovaj model je namenjen za drugo trziste tako da je mozda strategija LG da ne forsira JB na to trziste jer je u pitanju Africki kontinent;

Za koji god model se odlucio,moja preporuka je onaj koji ima mogucnost novijeg OS jer sa tim dobijas uskoro vrlo otvorene mogucnosti za vecu upotrebljivost LG L9 modela.

Ja za tih tvojih 12-14 sati mogu na mojoj manjoj bateriji da izvučem 6 sati ekrana, a imam lošiju bateriju na GS2 u odnosu na L9, a i kazem ti ljudi su kačili ovde rezultate, sa preko 24h i 5 sati ekrana, znači ovo tvoje ti cedi bateriju, ali ti si ubedjen u nešto drugo...

5h/24h screen-on je wet dream, pa i na ICS-u. Ja sam maksimalno izvlačio 3.5-4h/30h, doduše kod mene je uključeno milion sinhronizacija, non stop 3g/wifi...

Što se baterije na JB tiče, nakon što sam odradio hard reset, stanje se popravilo, više nema neobjašnjivih curenja tokom noći, ali je definitivno kraće trajanje. Sad izvlačim maks 25h sa 2.5-3h screen-on, mada je i dalje taj njihov merač potrošnje prilično čudan, pa mu ne verujem previše.

U svakom slučaju, posle update-a na JB, savetujem hard reset.

Pa drugari evo i ja da podelim svoje iskustvo sa ovim telefonom. Uzeo ga prošli petak u Telenoru, za vikend uradio update na JB. Sve mi je prošlo iz prve, kao po loju. Radi i Polaris, ali i druge app koje sam instalirao na ICS-u. Manje-više performanse su iste kao na ICS-u. Baterija mi otprilike drži isto. U nedelju sam bio negde skoro 10h na poslu, upalio Wi-fi čim sam došao, konektovao se i ugasio ga kada sam izašao iz firme. Naravno, zevao sam po FB, Twitter-u i ostalo. Iz kancelarije sam izašao sa oko 20%. Da LG nije medju prvima implementirao ovu SiO+ tehnologiju za baterije ne znam šta bismo radili 🙂 Bitna stvar je da BT nisam uključivao uopšte, NFC sam od starta isključio, ne zanimam se toliko sa igrama, dok ostvetljenje držim na 57%. Što se samog JB-a tiče, u odnosu na ICS i ne vidim neko značajano poboljšanje u samim performansama, sve ide savršeno glatko kao i pre toga, ali veeeliki PLUS za LG zbog ovog update-a, ja ga stvarno nisam očekivao ovako brzo. Kameru nisam toliko koristio, ali mogu videti da autofokus manje blesavi nego pre. Takodje, više mi se svidja ovaj AccuWeather nego prethodni (na ISC-u sam makao yahoo i instalirao weather2umbrella). Ne svidja mi se jedino ovaj Qslide jer ne vidim neku posebnu praktičnu primenu, ali šta sad da se radi. Nisam imao nikakav problem sa pregrevanjem kao pojedini vlasnici. Obavezno uzeti silikonsku futrolu (čisto radi preventive). Takodje, opet što se tiče baterije, meni maltene izgura skoro ceo dan (ne mislim na 24h nego od momenta kad ustanem iz kreveta do momenta kada se uveče vratim u njega), a meni je sve sinhronizovano tako da kada nisam na Wi-fiju, radi 3G ili Edge i izlazi mi dosta notifikacija, šaljem dosta SMS-ova, poneki mail kada sam napolju, poziva imam u proseku 10-tak dnevno i mogu reći da sam zadovoljan autonomijom sa obzirom na veličinu ekrana pre svega. Ekran uliva veliko poverenje, fenomenalan je, nema tog famoznog razlivanja boja. Zvuk mi je sasvim pristojan, nisam toliki audiofil da zalazim u detalje, ali mi je sasvim u redu.

Sve u svemu, ja sam telefonom prezadovoljan. Za one koji planiraju da kupe novi tel, u ovom cenovnom rangu ovo je stvarno najbolji izbor. Kolega na poslu ima službeni Ascend P1 i zinuo je čovek kada je video devetku 🙂

Eto toliko od mene 🙂

Pozzz

Pre nego sto sam update-ovao na JB...
Uskoro radim hard reset,ako ne sredi bateriju sve mi se cini da cu da se vratm na ICS, kako god mogu. Ovaj ne moze da izvuce ni 3 sata, display je na 40% i na ics i na jb...

Prilozi

• Screenshot_2013-02-20-16-55-44.png
    Screenshot_2013-02-20-16-55-44.png
    47 KB · Pregleda: 135
  • Screenshot_2013-02-20-16-28-21.png
    Screenshot_2013-02-20-16-28-21.png
    98.7 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot_2013-02-20-16-28-26.png
    Screenshot_2013-02-20-16-28-26.png
    60.2 KB · Pregleda: 133
baguje ti nesto odradi hard reset bice sve ok 😀

Jedna mala stvarčica. Na ICS-u (ako se neko seća) bio je social widget, tako nekako se zvao, došao je sa fonom. Tu sam se logovao na FB, twitter i ostale mreže i pokazivao je sve novije objave na nekih 20 min. Sa JB-om je došao fb status widget, al to mi ne vrši posao. Ja prevrnuh skoro ceo app store ali nema ništa slično. Ako neko zna šta je nek pomaže 🙂

Hvala unapred!

E da, isti slucaj kod mene, ni meni se ne svidja ovaj novi weather skin. Stari je bio cool, ali kako ga vratiti?

Imate veliki izbor apk ma market a i krekovanih verzija na drugim mestima,extra animirani widgeti za weather itd...

Jel ima neko ovu futrolu:
www.casesss.com/product.aspx?model=173&pid=921
Zapala mi za oko kako izgleda na slici, ali ne znam da li vredi 1.300din koliko traze na netu zajedno sa folijom i krpicom? Jel bolje resenje silikon od ove Nillkin?

Poslednja izmena:
Mnogo je to. Imaš na kineskim sajtovima iste takve futrole za $1.5.

Zapala mi za oko kako izgleda na slici, ali ne znam da li vredi 1.300din koliko traze na netu zajedno sa folijom i krpicom? Jel bolje resenje silikon od ove Nillkin?

ja imam za l7, isto sam platio oko 1400din. kvalitetna je i cucnula je na l7 ko beba na nosu, no futrola ko futrola (a nilkinove su stvarno kvalitetne), ali ova folija koja se lepi od nilkina je extra. ja sam moju u po noci zalepio sa jedno 3 balona koja nisam znao kako da izbacim. i posto je bilo kasno ostavio sam telefon da se zezam ujutru...kad ujutru ni jednog balona, ne provaljuje se da ima folija. e sada kako i zasto ne znam. mozda je propusna pa je od toplote izvetrilo kroz foliju, sve u svemu mojoj sreci nema kraja. e da, folija je kao prvog dana, posle 9 meseci

Poslednja izmena:
bas sam i ja hteo da pitam kakve su te nillkin futrole jer lepo izgledaju...

odlucio sam da uzmem p760 model...gledam na kp sajtu ima dosta pa cu videti da uhvatim neki ako izadje sa dobrom cenom...
ako neko nesto zna nek javi, al ono do nekih 210 evra, da je sim free i nov il malo koriscen...

nisam jos beli video uzivo kakav je, jel lep u beloj boji??!!moguce da bih uzeo beli...

Ja sam uzeo beli i mogu ti reci da je extra. Video sam crni, takodje je lep. E sad to zavisi od tvog ukusa, uporedi oba pa vidi 🙂

Čim mi je devojka rekla da je beli lepši, momentalno sam naručio crni.

A i deluje elegantnije...

Sem pomenutog problema da mi chrome ne radi primetio sam i ostale probleme posle prelaska na zvanicni jelly bean:
- sve aplikacije manje vise se sporije ucitavaju
- browser se jako cest crashuje
- prilikom pokretanja vise tab-ova browser jako uspori (pre je mogao jedno 3 puta vise tab-ova i da ne uspori [u pitanju je isti sajt])
- baterija se mnogo brze prazni iako je potpuno isto telefon podesen
- kada ga ukljucim na punjac cesto ga ubaci u slow charging, a kada ga opet iskljucim i ukljucim prebaci na normalno punjenje

Doslo je do toga da sam od dobrog telefona dobio nepodnosivo djubre...

Ja za sada nisam primetio ni jedan bag. Sve ide kao po ledu. Nadam se da ce malo kameru da zategnu... 🙂

Ljudi ja ne vidim zaista nijedan razlog za prelazenje sa ICS-a na Jelly Bean. Osim naravno prebacivanja aplikacija na eksternu memoriju. Meni kada sve instaliram sta mi treba (30 i vise aplikacija, imam 1.9GB slobodne memorije, kada sam ga uzeo imao je 2.4 GB). Osim naravno za one koje igraju jake igre , ja igre ne igram. Uostalom telefon je FENOMENALAN. Svima ga preporucuje. POZDRAV SVIMA 🙂

Imam je ja, uzeh je juce. Solidna zastita ali realno ne vredi toliko koliko kosta. Plastika nije toliko tvrda, ali nije dovoljo mekana da lepo obuhvati telefon pa malo zvace. Kao da ima malo lufta jer ne pokriva ivice telefona kao silikonske maske. Dolazi tacno do metalizirane ivice. Malo je sada i nezgodniji pristup tasteru za zakljucavanje te se moze desiti da, u kombinaciji sa glatkom plastikom od koje je izradjena zastita, telefom isklizne iz ruke. Sto se tice vizuelnog dela, lepo se stopila sa telefonom. Deluje kao da tu pripada. Meni je maska najvise trebala da se poklopac telefona ne struze o sto, a za to je odlicna.

Sem pomenutog problema da mi chrome ne radi primetio sam i ostale probleme posle prelaska na zvanicni jelly bean:
- sve aplikacije manje vise se sporije ucitavaju
- browser se jako cest crashuje
- prilikom pokretanja vise tab-ova browser jako uspori (pre je mogao jedno 3 puta vise tab-ova i da ne uspori [u pitanju je isti sajt])
- baterija se mnogo brze prazni iako je potpuno isto telefon podesen
- kada ga ukljucim na punjac cesto ga ubaci u slow charging, a kada ga opet iskljucim i ukljucim prebaci na normalno punjenje

Doslo je do toga da sam od dobrog telefona dobio nepodnosivo djubre...

Factory reset bi trebao da ti sredi prva cetiri problema.
Chrome je sklonjen i opera beta a i dolphin isto jer stock browser je ubedljivo najbolji. Radi kao po loju.
Ovaj peti problem je jako cudan i nemam pojma za to posto prvi put za to cujem, mozda je problem sa punjacem da se baguje. A mozda i factory reset i tu pomogne.

Poslednja izmena:
Ljudi ja ne vidim zaista nijedan razlog za prelazenje sa ICS-a na Jelly Bean. Osim naravno prebacivanja aplikacija na eksternu memoriju. Meni kada sve instaliram sta mi treba (30 i vise aplikacija, imam 1.9GB slobodne memorije, kada sam ga uzeo imao je 2.4 GB). Osim naravno za one koje igraju jake igre , ja igre ne igram. Uostalom telefon je FENOMENALAN. Svima ga preporucuje. POZDRAV SVIMA 🙂

Telefon dosta brze radi na JB. Svi problemi ako ih ima se resavaju factory resetom (ja recimo nisam morao da radim to samo sam unistal par aplikacija koje su pravile probleme).
Inace posle unistala tih par aplikacija i sredjivanja sada mi baterija traje isto koliko i na ICSu. Mozda cak i malo duze (na ICS sam izvlacio najvise 4sata i 15min upaljenog ekrana, evo sada sam vec na 2.45min i 48% baterije a isti je brightness 55 do 60%). Non stop upaljen wifi sinhornizacije itd. Jedino ovde gde sam ja je jako slab signal 3g pa je on iskljucen kada je upaljen wifi (skoro non stop).

Inace telefon koliko sam primetio ima veoma dobru antenu, hvata negde 3g gde nisam mogao pre a 2g signal je perfektan.

Iskreno jedina mana po meni je sto ne mogu da se sklone ove qslide. Tj i nije to losa ideja samo da ima neke opcije da moze da se upali iskljuci a ne onako da visi non stop 🙂
Ustvari ima na xda nacin da se to sredi ... treba root doduse 🙂

Poslednja izmena:
I evo posle nepunih mesec dana od JB apdejta, nova verzija softvera.Sada je 20C, tek sam stavio ,videcemo sta novo donosi.

Opa, bas su brzi, svaka cast.
Sto se mene tice, voleo bih da poboljsaju malo kameru (koliko se to softverski moze popraviti, al makar da izvuku maksimum iz postojeceg hardvera).

Jel ste probali neku 3rd party app za kameru? Vignette daje najbolje slike

uzo i ja fon...bruka je samo sto je dosta velik pa moram se naviknem...i to da je lagan jako pa mi cudno...
moracu neku futrolu da stavim na njega jer ja ne znam da pazim ni na sta pa preporucite nesto...
dal obicnu silikonsku il tu nillkin il ima i neka JeKod koja lici na hardshell al izgleda da nije 🙂
koja najbolje čuči? 🙂

Najbolje ili najlepse? Ova Nillkin mu je bruka lepo sela. Na bas najbolje, ali je bas "fabricka" - kao da je dizajnirana zajedno sa njim.

I evo posle nepunih mesec dana od JB apdejta, nova verzija softvera.Sada je 20C, tek sam stavio ,videcemo sta novo donosi.
Instalirao sam ja...
Za sad ne primecujem neku razliku, jel ima neki change log?

Na koji mali mogu poslati bug report?

Nazad
Vrh Dno