Šta je novo?

LG Optimus L9

Posle azuriranja aplikacije obaveštava me da nemam dostupno dovoljno memorije... molim savet šta pobrisati pa da fercera kao i pre.

Pobriši cache (instaliraj neku app za to), a ako ni to ne pomaže, ispremeštaj aplikacije koje mogu na "SD" (samo pazi da nisu one koje imaju widgete ili koje moraju da budu aktivne, tipa push notifikacija, alarma, podsetnika i sl), a na kraju deinstaliraj ono što ti ne treba. Meni čim padne ispod 300MB prijavljuje tu grešku.

Nemam puno programa, al Viber folder prekopiram na SD i neko vreme bude ok i opet isto.
Hvala na savetu, jer ima ko preporuku za app. koja brise cache :)

1 Tap Cache Cleaner ili Clean Master, u suštini su svi isti. Šta ti je onda pojelo prostor ako nemaš mnogo aplikacija?

Moram da pohvalim aplikaciju MobileCare ( na playstor-u je ikonica sa plavim C slovom zaokružena plavim krugom ) , odlično radi posao sa čišćenjem junk datoteka , keša i antivirusom koji se sam redovno updatuje. Odlična free aplikacija . Ima još brdo drugih funkcija . Za mesec dana obrisao mi je oko 1 giga kesha i nepotrebnih datoteka. Probajte svi koji imate problema sa nedostatkom memorije.
Pozdrav.

Moram da pohvalim aplikaciju MobileCare ( na playstor-u je ikonica sa plavim C slovom zaokružena plavim krugom ) , odlično radi posao sa čišćenjem junk datoteka , keša i antivirusom koji se sam redovno updatuje. Odlična free aplikacija . Ima još brdo drugih funkcija . Za mesec dana obrisao mi je oko 1 giga kesha i nepotrebnih datoteka. Probajte svi koji imate problema sa nedostatkom memorije.
Pozdrav.

Zar i one druge kao 1tapBoost ne odradjuju isto

Pozdrav drugari,
imam mali problem koji mi troši bateriju samo tako.U pitanju je cell stand by i konstantno je negde na 40 %.odmah posle nnjwga je ekran na 40%.Šta da uradim da smanjim potrošnju cell stand by-a.Unapred hvala na svakom savetu

Koliki ti je screen on time i koliko je telefon u idle modu i kakav ti je signal?

Pozdrav drugari,
imam mali problem koji mi troši bateriju samo tako.U pitanju je cell stand by i konstantno je negde na 40 %.odmah posle nnjwga je ekran na 40%.Šta da uradim da smanjim potrošnju cell stand by-a.Unapred hvala na svakom savetu
iskljuci location access u settings ( i za wifi i za gps)

Nakon sto sam iskljucio wifi i lokaciju mobilne mreze sinoc sam imao 52% a ujutru 49% sto je ok.
Cell standby 44%
Sistem idle 38%
Screen 8%
Vrene aktivnosti ekrana 1h39min
44% osvetljenje.
To je sve od jutros.
Ne znam dali je sada to sve ok?
Pozdrav.

I bila je iskljucena sinhronizacija ,prenos podataka i wifi.Sklonio sam sve widgete sa ekrana.Praticu situaciju i javiti vam ako se stanje sa baterijom popravi.

Sa gasenjem lokacija si delimicno sredio srkanje baterije ali Cell standby je i dalje visok oko 44%, a ekran uzima samo 8% i idle je ogroman, kao da ne koristis telefon duze vremena(pored toga sto je mirovao preko noci)..kakav ti je signal?

Taj LG-jev softver za praćenje potrošnje baterije je po meni totalno pogrešan, ne bih se previše oslanjao na njega. Pri čemu, meni je stvarno bezveze držati isključen net, wifi i sinhronizaciju na smartphone-u zbog baterije, gubi se smisao korišćenja. Ne opterećuj se baterijom, svaku noć na punjač i guraj.

U pravu si nvukelic
Evo sad sa upaljenom sinhronizacijom i skypeom
Cell standby 42%
Sys idle 36%
Verovatno se zaglsvio sa nekom glupom aplikacijom.mozda se vremenom odglav.Ma ne ide...svako vece na punjac i tako

Onda ti je fon neaktivan...standby varira koriscenjem.
Vidi mozda koje aplikacije trose previse resursa, za net nema potrebe gasiti, idi na akaunts, klikni na svaku aplikaciju koju tamo imas i vidi sta zelis da ti se ne sinhronizuje pa odstikliraj, google now deaktiviraj ako ne koristis, onda klikni na gugl, na mejl i tu odstikliraj sve sto ne zelis da sinhronizuje...uglavnom ima stvari koje ljudi ni ne koriste ali se sinhronizuju bezveze.

U pravu si sale83 bile su aktivne google sinhronizacije koje mi uopste nisu potrebne,iskljucio sam to i ostavio samo skype,vremensku prognozu i fb.Videcemo.Javljam se sa rezultatima

Sale83 , evo testiram telefon već neko vreme i mogu da ti kažem da su vrednosti potrošnje standby i idle-a iste ali potrošnja baterije je skroz ok skoro pa izgura dva dana.Što je skroz ok. Ono što sam primetio je da kada sam restartovao telefon je da mi za blic aplikaciju i za shazam izbaci neku "izdeformisanu" stok ikonu iz sistema , a aplikacije su bile instalirane na kartici (koja je inače iz praistorije : ) ) . Što je verovatno pravilo problem i možda uz ostalo trošilo bateriju.Vratio sam aplikacije na memoriju telefona. IDEMO DALJE .

Pozdrav svima.

E još da dodam , najnoviji update za skype nešto nije ok.Jer kad se izađe jednom iz aplikacije tj odjavi, bag-uje kod ponovnog logovanja . To čisto info da dam.

vecina problema sa baterijom je uzrok uzasnih aplikacija i losih servisa koje one koriste ... blic kurir skype facebook itd ... najpopularniej aplikacije a najbagovitiji servisi tako to ide :)

^^
Ako nekada primetis dosta bagovanja i kočenja znaj da ti je zbog praistorijske memorijske kartice. Jer imao sam i ja tih problema.

Standby i idle ce ti zavisiti od koriscenja.tj sto cesce koristis standby postotak ce padati, njihov postotak inace ne utice na bateriju toliko, tako da te ne brine ako su vece vrednosti..bitno je da Android OS i Android System ne gutaju mnogo.e oni ako skacu onda baterija osetno krace traje.
Za sd vidi da kupis klasu 10 kad budes hteo da uzimas.

Ok drugari , tako će verovatno i biti . Aplikacije jesu pravile problem , kartica će se sigurno menjati ( kad se stvore materijalni uslovi : ) ) klasa 10 obavezno , android os mi je trošio zadnji put neki zanemarljiv procenat od oko 4 %.

Pozz

Sale83 , evo testiram telefon već neko vreme i mogu da ti kažem da su vrednosti potrošnje standby i idle-a iste ali potrošnja baterije je skroz ok skoro pa izgura dva dana.Što je skroz ok. Ono što sam primetio je da kada sam restartovao telefon je da mi za blic aplikaciju i za shazam izbaci neku "izdeformisanu" stok ikonu iz sistema , a aplikacije su bile instalirane na kartici (koja je inače iz praistorije : ) ) . Što je verovatno pravilo problem i možda uz ostalo trošilo bateriju.Vratio sam aplikacije na memoriju telefona. IDEMO DALJE .

Pozdrav svima.

E još da dodam , najnoviji update za skype nešto nije ok.Jer kad se izađe jednom iz aplikacije tj odjavi, bag-uje kod ponovnog logovanja . To čisto info da dam.

Mozete li mi reci kako da stopiram pravljenje bekap na ovom tel i kako da oslobodim ram memoriju stasno se brzo puni , hvala

Isključi auto backup u settings/backup

Oslobođenje rama radiš tako što rutujes telefon i izbrišes bloatware poiskljucujes sve aplikacije da se ne pale sa paljenjem telefona i stavis da ubija sve servise koje ne treba da rade non stop.

Meni na idle je i do 350 mb slobodno što je za Android super

Isključi auto backup u settings/backup

Oslobođenje rama radiš tako što rutujes telefon i izbrišes bloatware poiskljucujes sve aplikacije da se ne pale sa paljenjem telefona i stavis da ubija sve servise koje ne treba da rade non stop.

Meni na idle je i do 350 mb slobodno što je za Android super

Jel se lakoo rutuje

postoji nekoliko nacina
najlakse je da skines lgpwn aplikaciju sa 4shared

Kako iskluciti te google sinhronizacije i da kako jos islkluciti neke stvari koje povecavaju potrosnju baterije! E da jos nesto stalno mi se pojavljuju neke reklame pa moram stalno clear da odradim ! Kako to isto da se iskljuci !

Nazad
Vrh Dno