Šta je novo?

LG Optimus L9 II D605

To je I ,ali je skup kao da je II.:D

Ja sam hteo da uzmem u Vipu ali ga izgleda nema vise na stanju, bar ne ovde u NS :(

Update-ovao sam na 4.4.2 i sad neznam da promenim widget na lock screen-u,u lock screen settings ima samo da se shtiklira "show widgets on Lockscreen".Meni po default-u stoji na lock-u samo sat a zelim da mi stoji weather widget.Jel zna neko kako da promenim widget na lock screen-u???

Update-ovao sam na 4.4.2 i sad neznam da promenim widget na lock screen-u,u lock screen settings ima samo da se shtiklira "show widgets on Lockscreen".Meni po default-u stoji na lock-u samo sat a zelim da mi stoji weather widget.Jel zna neko kako da promenim widget na lock screen-u???

Moraš prvo sve da apdejtuješ, pa onda dobijaš funcionalan weather widget, mislim da je to problem kod tebe.

Kako je situacija sa baterijom na 4.4.2? Negde sam procitao da na g2 sada krace drzi..

Moraš da staviš prst na mesto sata i samo svajpuješ levo i odeš na stranu levo, gde ti nudi "tap to add widget" opciju.

Dakle, widgete možeš da turaš levo i desno od main lock screen-a, slično kao kod home screena, samo što na glavnom lock screenu imaš samo sat.

Malo su unazadili lock screen, jer sam ranije mogao da biram šta će sve da mi prikazuje na tom ekranu, pa sam imao i sat i datum i vreme itd... dok ovde ne možeš da menjaš taj glavni (nema prognoze itd.), već moraš da dodaješ widgete levo i desno od glavnog lock screena.

Isto tako na home button u lock screen-u više se ne pali quick remote, već opet moraš i nejga da ubacuješ kao widget levo i desno. bzvz.

A onaj double tap to unlock je toliko slabo osetljiv da se bojim da će da mi naprsne ekran koliko jako mora da se kucne da bi se otključao telefon, a nema podešavanja za osetljivost double tap to unlock opcije.

Isto tako, sada nijedna kamera aplikacija (tipa CameraZOOM FXili 360 ultimate) ne može da mi čuva slike u istom folderu gde i default kamera, dakle ne ide na storage pa external sd card pa DCIM pa Camera (ili kako beše ide), nego ide u emulated folder pa odatle dolazi na kraju na isto mesto, ali mi zato galerija za sve slike pravljene nedefaultnim aplikacijama pravi dodatne Camera albume u galeriji.

A kad podesim na CameraZOOMFX manuelno folder za skidanje i idem na storage pa external sd car itd. izbacuje mi neki error 2 i ne može da sačuva sliku.

Ne znam kako to da rešim, pa praktično stalno moram da ručno mergujem te foldere kako bi mi sve slike bile u istom folderu.

Nekad se desi i da se sam telefon otključa, tj. ode u lock screen. Nekag sam od sebe, nekad čim ga uzmem u ruku, ne znam u čemu je fora.

Isto tako, zezaju neke sitnice vezane za onaj LG world, često mi traži da mi skine neku temu ili dodatak (recimo za defaultni weather widget), ali ništa na kraju neće da skine.

Treba tu još peglanja, ali telefon je ipak postao malo funkcionalniji, sve ide malo glatkije, tako da smo na dobrom putu u principu.

Je l' primetio neko još neke bug-ove ili da nešto sada ne radi, a radilo je pre kako treba?

EDIT: Evo sad baš uzeo telefon sa stola, da vidim da li će opet možda sam da se upali i ništa. Uzme i čuknem mu poleđinu (dakle ne sam ekran, već zadnji deo telefona) dvaput od ivicu stola i u momentu je otišao na home screen, potpuno preskočivši lock screen.

Ne znam u čemu je fora, ali ovo mi se možda i svidi ako mi se ne bude palio sam telefon u džepu i sl.

Evo dvaput mi je otišao direktno na home screen, a treći put u lock screen.

Da, definitivno to nije table tap po ekranu to unlock, već čukneš dovoljno jako bilo gde telefon i on se pali.

Neka proba još neko da vidimo da li je ovo možda neki izolovan slučaj.

Poslednja izmena:
Knock on radi drugacije na L seriji nego na G2. Zakljucavanje radi preko touchscreena, dok otkljucavanje radi preko akselerometra i ziroskopa. Tako da ne mora da se lupa po ekranu da bi se otkljucao. Stavili su da mora jako da se lupa iz razloga da se ne bi lako otkljucavao.

Za lockscreen, sat i i swype na dole, duge se drzi i remove i moze da se stavi bilo sta na main screen.

Pa i pretpostavio sam da je i žiroskop u igri, zbog tog random otključavanja, evo sad sam cimnuo telefon brzo na gore i otišao pravo na home screen, ali iz jedno 17 pokušaja.

Telefon mogu da zaključam iz home screena jedino kad tapnem dvaput na vrh ekrana, gde je status bar otprilike, dok u lock screenu bilo gde uradim double tap i on se gasi.

Uzmem telefon u ruku i mašem s njim ko ****** i cimam na sve strane i svaki 15 put mi se upali, ali kad ga spustim na sto, on se upali i ode u lock screen.

Ili je ta funkcija žešće bagovita ili postoji neki poseban sistem kako to tačno funkcioniše.

Bezveze je što nema detaljnih podešavanja vezanih za osetljivost svega toga.

Ako si provalio kako sve to radi na ovom telefonu, molim te da podeliš to sa nama ovde.

Meni ovo sa tapkanjem telefona otpozadi savršeno odgovara jer tapkam po silikonu, ne prljam ekran i ne drndam dugme za paljenje!
Za mene lično je ovo odlična stvar!

Zapravo ne radi preko ziroskopa nego samo preko akselerometra. Dok prvi meri promenu ugla nad zamisljenom osom drugi meri ubrzanje nad nekom osom. Uprosteno, svaka sila inercije ili prosto vibracija/udarac/pomeranje utice na pomeranje te ose. Kad se senzor izbaci iz te ose vrsi se merenje. E sad, ne znaci da svako merenje pobudjuje neku akciju jer on moze da meri mnogo dimenzija i svaki pokret telefona bi ga otkljucavao. Knock on radi na nekom opsegu koji su programeri zadali i koji je vrlo verovatan najoptimalniji i ne mogu da ocekujem da ovakav sistem ikakvim podesavanjem bolje radi. Jer da je osetljivije otkljucavalo bi se i suvise cesto a vec ovako je dovoljno tesko otkljucati telefon. Ako se uzme u obzir sta ovaj senzor meri (udarac->jacinu ubrzanja) , koncept cak i dobro radi jer svako pomeranja telefona on mora da filtrira.

Ovo je onako laicki objasnjeno, i siguran sam da neko moze blize da ti pojasni kako radi akselerometar ali u principu to je to. Ovo nije najidelanije i najfunkcionalnije resenje, i pre bih rekao da je ovo neki exclusive feature LGa u odnosu na konkurenciju(a zapravo nista novo, ima slicnih aplikaciju i na play storu samo rade na drugacije pokrete).

Poslednja izmena:
Uzeo sam ovaj telefon simfree, legalan nije skidan sa mreze, kako da ga updatujem i da li je izasao zvanican update za simfree.

Zeza me weather widget na home screenu, stalno me salje na update i nista.. Pomoc

Uzeo sam ovaj telefon simfree, legalan nije skidan sa mreze, kako da ga updatujem i da li je izasao zvanican update za simfree.

Ja sam ga apdejtovao preko lg pc suite-a. Probaj pa vidi.

Zapravo ne radi preko ziroskopa nego samo preko akselerometra. Dok prvi meri promenu ugla nad zamisljenom osom drugi meri ubrzanje nad nekom osom. Uprosteno, svaka sila inercije ili prosto vibracija/udarac/pomeranje utice na pomeranje te ose. Kad se senzor izbaci iz te ose vrsi se merenje. E sad, ne znaci da svako merenje pobudjuje neku akciju jer on moze da meri mnogo dimenzija i svaki pokret telefona bi ga otkljucavao. Knock on radi na nekom opsegu koji su programeri zadali i koji je vrlo verovatan najoptimalniji i ne mogu da ocekujem da ovakav sistem ikakvim podesavanjem bolje radi. Jer da je osetljivije otkljucavalo bi se i suvise cesto a vec ovako je dovoljno tesko otkljucati telefon. Ako se uzme u obzir sta ovaj senzor meri (udarac->jacinu ubrzanja) , koncept cak i dobro radi jer svako pomeranja telefona on mora da filtrira.

Ovo je onako laicki objasnjeno, i siguran sam da neko moze blize da ti pojasni kako radi akselerometar ali u principu to je to. Ovo nije najidelanije i najfunkcionalnije resenje, i pre bih rekao da je ovo neki exclusive feature LGa u odnosu na konkurenciju(a zapravo nista novo, ima slicnih aplikaciju i na play storu samo rade na drugacije pokrete).

To sve stoji, ali i sve te aplikacije s Gplay-a koje sa probao su bile bzvz.

Svakako, hvala na informacijama.

Ovo inače nije savršeno, pošto se često nekako sam otključa, ali obično ode u lock screen.

Isto tako, često ode direktno u home screen, tako da ne znam da li postoji neka fora kako da odeš u lock, a kako direktno u home screen ili je to neki bag u pitanju.

Ali dobro, što reče gileip, super je što može da se udara s zadnje strane i da se ne drnda ekran, jer koliko jako mora da se čukne, kapiram da bi posle nekog vremena prso' touch.

Ali zato kad ga zaključavam ne mora jako da se čukne, dva lagana dodira su dovoljna.

Inače, može bilo gde na home screenu da se tapne, pod uslovom da je tu prazan prostor, pa sam tako sa svake stranice izbacio po jednu ikonu kako bih mogao lagano palcem tu da tapnem i da ga zaključam.

Sve u svemu, iako nije savršeno odrađena ova funkcija, život je s ovim sada ipak mnogo lakši.

Zeza me weather widget na home screenu, stalno me salje na update i nista.. Pomoc

To i mene zeza, a isto tako u settings više nema one opcije kao za developere ili šta ti ja znam.

Zaboravio sam kako se to zove (znam da je ta opcija bila pri dnu setting-a negde), tamo sam uključio usb debugging, a može i gomila drugih stvari tu da se ispodešava.

Toga više ili nema ili je to negde sakriveno. Zna li neko u čemu je fora?

Evo i meni je stigao apdejt na KK. Zanima me da li se brišu sve aplikacije i podaci, kontakti itd. kad apdejtujem ili ostaje kako je sada?

Još jedno pitanje. Koliko traje otprilike apdejtovanje? Pošto sam video da ROM zauzima skoro 1GB. To bi u mom slučaju značilo nekih sat vremena.

Pozdrav, update-ovao sam na 4.4 preko tool-a, uzasno me nervira weather widget koji nikako ne mogu da postavim jer tema ne moze da se download-uje, jel neko pronasao resenje?

Pozdrav, update-ovao sam na 4.4 preko tool-a, uzasno me nervira weather widget koji nikako ne mogu da postavim jer tema ne moze da se download-uje, jel neko pronasao resenje?

Ja sam na kraju skinuo neki drugi weather widget.

Sto se tice KnockON opcije meni radi perfektno, nema potrebe da jace udaram po ekranu:smash: btw na Lg facebook str procitah da ovaj tel ipak ima gorilla glass!? Ja sam mislio da nema.

Poslednja izmena:
Ides na software info pa 5x press na build number.

Uuuu, ladno sam postao developer! :D

Hvala, kamango604!

Ček da se setim šta još da te pitam sad, pošto vidim da si doktorirao ovaj tel... :d cheers

Ima li još neka ovako zanimljiva, a korisna fora vezana za ovaj model?

Edit: Setio se... :d

Ne znam što neće da mi nudi sve widgete u lock screen-u, ne mogu da turim ni beutiful ni fancy widgets na lock screen.

Postoji li uopšte neka fora da tel može da se poveže s kompom kao Mass storage device, bilo bi idealno. :D Meni često puca veza pri kopiranju ili premeštanju veće količine fajlova (par gb možda) s sd kartice (16gb klasa 10) na komp i obratno, često se zabote, pa moram da ga otkačim i ponovo povežem s kompom.

I je l' znaš možda zašto je prso' ovaj smart world, stalno mi traži nešto odatle, a onda neće da apdejtuje, kao već pomenuti defaultni weather widget.

I da li možda znaš zašto većina kamera aplikacija (CameraZOOM Fx i 360ultimate npr) neće da snima u file system root, pa storage pa external_SD pa DCIM pa Camera folder, već storage pa emulated pa 0 ili legacy folder pa onda DCIM pa Camera?

Tako mi se u galeriji stalno pojavljuju dva ili čak tri Camera foldera, jer svaka kamera aplikacija ima neku svoju putanju, a ranije mi je lepo sve išlo u jedan Camera folder.

Pomagaj ako znaš možda rešenje za nešto od ovoga, pošto si već pokazao da vladaš materijom. cheers

Hvala unapred! cheers

Evo i meni je stigao apdejt na KK. Zanima me da li se brišu sve aplikacije i podaci, kontakti itd. kad apdejtujem ili ostaje kako je sada?

Meni je sve ostalo, ali svakako sam pre apdejta odradio full backup sa LGbackup i carbonom, za svaki slučaj.

Još jedno pitanje. Koliko traje otprilike apdejtovanje? Pošto sam video da ROM zauzima skoro 1GB. To bi u mom slučaju značilo nekih sat vremena.

Meni je završio dosta brže, čini mi se. Nisam merio, ali mislim da nije trajalo ni pola sata, bem' li ga.

Sto se tice KnockON opcije meni radi perfektno, nema potrebe da jace udaram po ekranu:smash: btw na Lg facebook str procitah da ovaj tel ipak ima gorilla glass!? Ja sam mislio da nema.

Ista priča, lepo je to čuti. Ja sam samo turio jekod silikonsku futrolu, a inače ne koristim nikakve folije i nisam imao problema s ekranom do sada, osim što mi se pojavio jedan zeleni zagljavljeni piksel u gornjem delu ekrana, ali ga više ne fermam ni tri posto.

Evo upravo je izasao software update preko telefona, izlazi mi da izaberem da update-jem na verziju V20b-APR-16-2014 (581,77 mb), e sad da li da ovako updatujem ili da idem kao što kazete preko pc suit-a (mislim da je preko pc suit-a update fajl malo veci oko 1 gb, zasto ?)

Evo upravo je izasao software update preko telefona, izlazi mi da izaberem da update-jem na verziju V20b-APR-16-2014 (581,77 mb), e sad da li da ovako updatujem ili da idem kao što kazete preko pc suit-a (mislim da je preko pc suit-a update fajl malo veci oko 1 gb, zasto ?)

Sve jedno. Isti sistem dobijas i ako updatujes preko OTA i preko kompa.
A file preko lg pc suite-a je veci posto je to kompletan rom sa svim particijama i aplikacijama a preko ota se ne update-uju aplikacije kojima ne treba update.

Kakva su vam iskustva sa baterijom sada? Meni se cini da treba vise vremena da se napuni? Mozda gresim, retko kada imam vremena da ga drzim na punjacu do kraja a nocu zaboravljam:d

Nazad
Vrh Dno