Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo sada hocu da odradim ovo, pa rekoh samo da pitam za svaki slucaj, jel moze ovo da se radi sa win7 ili mora xp? Posto vidim da na pocetku da pise:"The flashing procedure doesn't work on Seven...."

Jel se ovo za sedmicu odnosi samo na ubacivanje rom-ova ili i na "root"

Root radi na Sedmici. Pretpostavljam da se to odnosi samo na flash ROM-a tom metodom iz uputstva.

Vec dva sata se zezam jer se fon samo pali gasi kad ga povezem bez baterije.

Koju opciju da izaberem kad udjem u onaj meni Flash ICS ili Flash GB bootloaders(imam v30a)? Zbunjuje me ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2228269 Jer tu pise da bez obzira da li je ICS ili GB da se za P920 izabere GB recovery, a za korejsku verziju SU760 da se izabere ICS

Poslednja izmena:
@markomix
Koliko ja znam odaberes onaj bootloader u zavisnosti koju verziju androida imas,ako imas 2.3.x onda gb bootloader,a ako imas android 4.0.x onda ics... 😉

@DW To sam i ja mislio, ali me sada zbunilo ovo sto sam procitao na xda: "You use a P920 (GB) recovery no matter if you are running official LG Gingerbread, CM7, official LG ICS (v28b, v30a), CM10, CM10.1 etc. as long as you have a P920 partition table.
You use a SU760 (ICS) recovery only if you have a true Korean O3D, if you are using XBSA ported ICS, or any other ROM on top of that partition table."

Pa sada ni sam nisam siguran sta da radim

@CC Pa za to i pitam, posto sam skinuo, pa nisam bio siguran sta treba da izaberem, posto imam ICS. Logicno mi je bilo da izaberem ono gde pise da je za ICS, ali me je onaj tekst zbunio. Znaci ipak je to tacno, iako imam ICS treba da izaberem GB bootloader i recovery

Poslednja izmena:
A da, probaj prvo sa GB bootloader-om i GB recovery-jem. Meni to nikada nije radilo, pa sam koristio ICS Bootloader i ICS Recovery (iako sam imao P920 particije).

Problem je sto ovo pise u potpuno drugoj temi, a ne u onoj gde moze da se skine "OS_Hacking's tool", pa nisam bio siguran da li to vazi i za to

OK. Hvala obojici

dodjoh ponovo u posed ovog telefona, na njemu je neki stari v2x hocu da stavim v30a skinuo sam ga imam win8, koje uputstvo da pratim?

edit: evo nasao sam ako nekome treba https://www.youtube.com/watch?v=FqC5qw6WRaY&feature=youtube_gdata_player jedino sto se nije desilo kod mene je to da se telefon nije sam ukljucio na nekih 80% nego sam jednostavno sam ukljucio kad je doslo do 100%.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da sakrijem brojcani indikator stanja baterije (tipa: 90%, 60%...), znam da sam to negde video al sad ko za inat ne mogu nigde da nadjem tu opciju kad mi treba?

Takodje da li za nas telefon postoji neki noviji kernel (v3.4.* + ) koji lepo radi?

Poslednja izmena:
Probaj pod display settings.

A u Settings-> Battery? Zaboravio sam koja je putanja za tu opciju.

Nije ni tu, tj Battery opciju i nemamo odmah u settings, vec je sakriveno u Settings -> Power Saver , pa iskolujes skroz dole pred kraj na "Battery Information" section i onda uncheck Battery percentage.

Pozdrav svima, imam problem da mi cesto telefon zabaguje kad sam na netu ili nesto zahtevnije koristim, ili otkaze pretrazivac, ili kad izadjem moram da sacekam malo da mi se ikonice na ekranu povrate, cesto je tako i sa najobicnijim sajtom. Takodje u normalnom radu ponekad moram da sacekam par sekundi kada hocu da udjem u meni sa aplikacijama. Imam beta verziju ics-a, da li je to problem ili nesto drugo, da li vi imate slicnih problema?

Meni licno telefon nije zabagovao od kad sam flesnuo ICS, a ostali problemi koje imas se desavaju usled malo RAM memorije, koja u ovom slucaju iznosi 512MB, i telefon je prinudjen da gasi druge aplikacije da bi napravio mesta za one koje trenutno pokreces. Ponekad je launcher jedna od tih aplikacija koje mora da ugasi, sto dovodi do toga da cekas par sekundi da ti se pojave ikonice na ekranu kad izadjes iz neke app. Ali ovo ne bi smelo da se dogadja cesto, tj kod mene se desava samo kad sam u browseru sa 3-4 otvorena taba, ovako u normalnom radu mi se ne desava taj problem.
Taj problem konkretno mozes da resis tako sto ces instalirati neki drugi launcher i u opcijama mu stiklirati da ostaje uvek u memoriji tj da kernel ne moze da ga ugasi kad mu ponestaje memorije, moja preporuka bi bila Nova Launcher.

E sad ako ti se to dogadja cesto kao sto kazes tj u svakoj app (a ne bi trebalo) onda bi ti moja preporuka bila da flesujes v30a koja kod mene radi odlicno, ili da flesujes neki custom kernel/ROM.

Poslednja izmena:
Moze li neko da preporuci dobar ROM? Rootovan sam na stock ICS...

Pretrazivao sam XDA ali nisam naso nista konretno i da je potvrdjeno dobro...

Najvise me nervira na ovom ICS stocku malo losije urajden RAM i dosta nepotrebnih aplikacija, pa ako ima neki koji to resava, bilo bi extra.. 🙂

Bolje ostani na to ROM-u, a ukloni suvisne aplikacije preko Titanium Backup-a ili slicne aplikacije.

Hvala.

Najvise me nervira, recimo ponovno paljenje home screena, kada se vratis iz recimo brauzera. Onda neki put ne mogu da udjem da saljem poruke, tj. udje on ali zablokira na prvom ekranu (ne ucita slike i imena vec samo brojeve) itd. Prokletih 512 rama..

Zato reko da probam neki kastom rom, mozda su to sredili..

Samo zameni launcher. Stavi, na primer, Nova launcher i neće ti se više to dešavati.

Stavio sam Nova launcher i bolje radi, cak mi se cini da i vise memorije ostane za rad.. 🙂 hvala

Elem imam jos jedno pitanjce.

Pre nego sto sam poslao fon u servis instalirao sam flash player da bi mogao da gledam live streamove (sa fromsporta recimo), i sve je super radilo. E sad htedoh ponovo da instaliram, posle servisa (naravno radili su factory reset) i uspesno instalirao ali nece da mi pusta streamove.. 🙁 Verovatno zato sto sam instalirao najnoviju verziju.

E sad zna li neko sa kojom verzijom nama radi live-stream?

Pozdrav !

Dali mogu zamoliti nekoga da mi nekako pomogne , imam mobitel LG 3D p920 mobitel i jedini problem sa njim imam kada snimam video , znaci kad snimas nesto sve ide normalno i onda odjednom stucne na trenutak i nastavi normalno , pa onda opet stucne na kratko i opet nastavi normalno i tako stalno u krug... 🙁

U mobitelu (koji je nov i nije root-an i nista nije dirano) su mi ove postavke :

Verzija Android : 2.3.5
Baseband verzija : L6260_modem_sic.01.1042.00
Kernel verzija : 2.6.35.7
Build: grj90
Verzija softwera: LGP920-V21f-OCT-09-2012

Sta da napravim dalje da ovu gresku prilikom snimanja vide-a otklonim ?
Vidim da je i nekoliko ljudi ovde imalo isti taj problem , a posto je meni ovo prvi android mobitel ne znam kako da to popravim i instaliram to sto treba (a mislim koliko sam gledao na internetu da je ovo zadnja verzija sto imam , i da kad idem na nadogradnju softwera preko mobitela , napise mi da je zadnja verzija instalirana...) e sad dali je to tako , i dali ima noviji kako se on stavlja i dali ce mi to popraviti taj problem sa 'povremenim stucanjem' prilikom snimanja videa...

Nadam se da ce mi neko odgovoriti i pomoci jer sam ocajan 🙁

^ Odgovorio sam ti na privatnu poruku.

Nazad
Vrh Dno