Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja lepo udomio 3D i za te pare uzeo SGS2, sto sam odmah i trebao da uradim, mada vukao me taj 3D da vidim kakav je ali u zadnjih 2 nedelje nisam ga upalio ni jednom!

Thaiz je izbacio novi rom za nas telefon....
ThiaiZO3D V2.6 GB-Stock,Stable and fast
To je mesavina naseg 3D rona i LG Prada - Base: V21a + LG Prada V10h official-
Nemozte da verujete , kako sad leti telefon , cini mi se da je tek sad onakav kakv je trebao da bude ......
Jednostavno probajte necete se pokajati , mnogo dobar ROM

http://www.youtube.com/watch?v=1jdU...xt=C3f38f9bUDOEgsToPDskIIVJZLI-kzz2mpza2akfDB

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264023#

Masinac , jesi li ti pod istim nikom i na XDA forumu

Poslednja izmena:
Jesam,a ROM jos nisam probao,tek sutra planiram da stavim cwm pa da flesam jer me do sada mrzelo a i ovaj stock mi dobar 😀

Vidim ja raspisao si se tamo , a poznat mi nik...
Mogu ti reci da su Thaizovi romovi mnogo brzi i bolji od custom Roma , pogotovu ovaj 2,6 , mnogo mi se svidja Prada lancher i softver za njegovu kameru mnogo je brzi od naseg videces i sam , obavezno istaliraj i Thaizov kernel V0.4 , ja sam stavio Kernel OC1088MHz , a planiram i da probam overclok na 1188MHz

Konacno sam se naterao da uzmem da probam custom ROM 😀
Flashnuo sam ThiaiZ-ov 2.6 ROM i prvi put nije hteo da uhvati mrezu pa sam morao opet da ga flash i onda je proradio kako bog zapoveda,prvi utisci su da mu je onaj launcher sa Prade extra smooth,znaci bolje od bilo kog launchera sto se tice brzine 😀 ...ali posto mi je stock look dosadio resio sam da probam ICS Real3D temu iii tu radost pocinje,lik je sve promenio,od settings do dialera i sms app 😀 znaci sad mi se tek ovaj moj telefoncic svidja 😀 znam da je i dalje to GB,ali sa tom temom je najblize ICS-u sto trenutno mozemo da imamo tako da je odlicno 😀 svidja mi se 😀

EDIT: Da nema neko HTC_IME? ova moja sto ja imam iz nekog razloga stalno izbacuje FC na ThiaiZ 2.6 :/

EDIT 2 : Nasao sam,ako nekom treba evo link [HTC_IME] 😀

Poslednja izmena:
Konacno sam se naterao da uzmem da probam custom ROM 😀
Flashnuo sam ThiaiZ-ov 2.6 ROM i prvi put nije hteo da uhvati mrezu pa sam morao opet da ga flash i onda je proradio kako bog zapoveda,prvi utisci su da mu je onaj launcher sa Prade extra smooth,znaci bolje od bilo kog launchera sto se tice brzine 😀 ...ali posto mi je stock look dosadio resio sam da probam ICS Real3D temu iii tu radost pocinje,lik je sve promenio,od settings do dialera i sms app 😀 znaci sad mi se tek ovaj moj telefoncic svidja 😀 znam da je i dalje to GB,ali sa tom temom je najblize ICS-u sto trenutno mozemo da imamo tako da je odlicno 😀 svidja mi se 😀

EDIT: Da nema neko HTC_IME? ova moja sto ja imam iz nekog razloga stalno izbacuje FC na ThiaiZ 2.6 :/

EDIT 2 : Nasao sam,ako nekom treba evo link [HTC_IME] 😀

Reci koliko je Prada lancher brz :Klanjanje , bas sam se odusevio , a telefon sa ICS themom postaje ono pravo 😉
Jesi li instalirao Thaizov Kernel i ako jesi koji si instlirao sa kojom brzinom , ja cu vecers ili sutra da probam Kernelsa 1188MHz

Reci koliko je Prada lancher brz :Klanjanje , bas sam se odusevio , a telefon sa ICS themom postaje ono pravo 😉
Jesi li instalirao Thaizov Kernel i ako jesi koji si instlirao sa kojom brzinom , ja cu vecers ili sutra da probam Kernelsa 1188MHz

Bas je brz,prijatno sam se odusevio kad sam probao 😀
Instalirao sam v0.4 NO OC ,smatram da mi trenutno ne treba OC jer ne radim nista zahtevno na fonu,a pokusavam da izvucem svaki procenat baterije 🙂 ..mada koliko sam primetio sa ovim ROM-om mi baterija krace traje...sa stock ROM-om mi za sat vremena slusanja radia preko TuneIn Radio app izvuce nekih 20% baterije,ali sa ovim ROM-om mi je danas za isto vreme izvukao 40% !!! ...mozda je bila slucajnost,testiracu ga jos malo,ali toliki battery drain nije prihvatljiv :/

Prilozi

• TuneIn-Radio-batt-drain.jpg
    TuneIn-Radio-batt-drain.jpg
    334.9 KB · Pregleda: 98
koji ti je to app za battery drain? 🙂
My Battery Drain Analyser

Posle kraceg testiranja mislim da ovaj ThaiZ-ov kernel i nije bas najbolje resenje. Naime izgleda da je CPUFreg Governer postavljen na "performace" sto znaci da svaki put kada radimo nesto na telefonu (upaljen ekran) telefon radi na max freq,sto znaci da je isto da li pola sata igram igrice ili pisem poruke jer procesor radi na 1GHz svo vreme...mislim da bi bilo bolje da je podeseno na "ondemand" kako bi se max freq koristila samo kada za to ima realne potrebe 🙂

Ponekad se desava da mu kernel zabotuje na max freq pa se desava ovo sa slike u attachmentu i isprazni vam bateriju ocas posla 🙂

Takodje sam primetio da se telefon mnogo vise greje od kad sam stavio ovaj ROM i kernel,kontam da je zato sto kad radi radi na max freq...sinoc mi se desilo da sam stavio telefon na punjenje kao i svako vece kad krenem na spavanje ali ujutru kad sam se probudio i skinuo sa punjaca primetio sam da je telefon skroz vreo! Kad sam ga upalio cekalo me jos jedno iznenadjenje,nije se napunio ,ostao je na 44% i tu je izbacio poruku da se punjenje prekida jer je temperatura baterije prevelika i nije sigurno da se nastavi dalje punjenje :/ ...to mi se nikad nije desilo sa stock ROM...

za sad sam ga ostavio jos malo da testiram,ali ako ovako nastavi nece on jos dugo biti na mom telefonu 🙂

Prilozi

• 2012-03-04 11.25.09.png
    2012-03-04 11.25.09.png
    64.2 KB · Pregleda: 83
Da sam ja na tvom mestu ovog trenutka bi leteo...

Veruj mi da nema ove ICS teme da bi on jos sinoc leteo,ali ovako mi se sve nesto ne da jer telefon izgleda fenomenalno sa ovom temom 😀

EDIT : Sad sam video da je sav development na CM7 stao i da sada zvanicno krecu sa CM9 nighty (ICS) za nas P920 😀
Nightlies are moving to ics
Hey everyone, seing that development is really shifted to ics, i think it's time! So from now on changelogs will show only the ics branch, with update-cm-9-* files. Anyone willing to host the cm-7 changelog site is free to do so - souce code is at the bottom of the page, and required changes are minimal. Thanks and looking forward to ICS release! 🙂
Rss should be fixed, was broken due to new naming scheme of nightlies.
Evo [ LINK ] 😀

Poslednja izmena:
Veruj mi da nema ove ICS teme da bi on jos sinoc leteo,ali ovako mi se sve nesto ne da jer telefon izgleda fenomenalno sa ovom temom 😀

Druze moj skini AnTuTu CPU MASTER , i na Scaling namesti -hotplug-
To je bila prica po forumimam vec sto puta , svaki kernel je namesten po difoltu na -performace-
Trosice ti mnogo manje bateriju......
Inace druze od ovog Thaizovog ROM-a 2,6 nema bolje za nas telefon , gledam koliko ljudi ga je istaliralo i koliko hvale ovaj novi rom , svi prelaze na njega .

Skinuo,namestio,sad cemo da vidimo kako ce se ponasati 😀

Sad citam,izgleda da je Ricardo uspeo da namesti da sve radi na ovom nasem telefoncicu sem kamerice i da zato jos ne pusta ICS medju narod 🙂 nadam se da ce i to brzo da sredi i da cemo skroz par dana svi imati ICS na nasim telefonima 😀

Skinuo,namestio,sad cemo da vidimo kako ce se ponasati 😀

Sad citam,izgleda da je Ricardo uspeo da namesti da sve radi na ovom nasem telefoncicu sem kamerice i da zato jos ne pusta ICS medju narod 🙂 nadam se da ce i to brzo da sredi i da cemo skroz par dana svi imati ICS na nasim telefonima 😀

Ricardo je dotle dosao jos pre 2,5 meseca dana , i sve sad stoji , sve ostalo radi sem kamere...
Moogu ti reci da sam polagao nade u Ricarda , ali sad neznam sta da mislim , pogotovu sto se zna da su nas telefon i Galaxy Nexsus imaju iste procesore i isi kod.....
Ricardo je vec izbacio CM9 alfa za 2X , a od naseg CM9 vec 2 meseca ni traga ni glasa....Evo snimak star 2 i po meseca kad su zadnje informacije za nas CM9(ICS) izasle

http://www.youtube.com/watch?v=Yut93lMrTSE

Ricardo je dotle dosao jos pre 2,5 meseca dana , i sve sad stoji , sve ostalo radi sem kamere...
Moogu ti reci da sam polagao nade u Ricarda , ali sad neznam sta da mislim , pogotovu sto se zna da su nas telefon i Galaxy Nexsus imaju iste procesore i isi kod.....
Ricardo je vec izbacio CM9 alfa za 2X , a od naseg CM9 vec 2 meseca ni traga ni glasa....Evo snimak star 2 i po meseca kad su zadnje informacije za nas CM9(ICS) izasle

http://www.youtube.com/watch?v=Yut93lMrTSE
Znam,u toku sam sa situacijom,i ja sam u jednom trenutku izgubio nadu da ce od toga nesto biti jer dosta dugo nije bilo nikakvih informacija ni videa,ali sad kada su sklonili CM7 i zvanicno zavrsili s njim sumnjam da ce dopustiti da P920 section stoji prazan i da ce morati nesto da izbace 😀

Masinac , kad prodje jos malo vremena , javi kako se baterija ponasa sa novim podesavanjima.....

Nazalost sinoc sam bio prinudjen da promenim ROM,dok sam citao vesti na B92 baterija je spala 10% za nekih 10 min a skoro nista nisam radio sem citanja vesti,i onda opet kao slag na tortu stavim telefon na punjenje i on pocne da se greje kao lood :/ ee tu vise nisam mogao da izdrzim i resio sam da promenim ROM. Sada koristim Acura team samba betta v2 i nije lose,manje-vise je kao stock,izbacene su samo neke app i nije smooth kao Thiai al sta je tu je :/ bar mi ICS tema radi 😀

Nazalost sinoc sam bio prinudjen da promenim ROM,dok sam citao vesti na B92 baterija je spala 10% za nekih 10 min a skoro nista nisam radio sem citanja vesti,i onda opet kao slag na tortu stavim telefon na punjenje i on pocne da se greje kao lood :/ ee tu vise nisam mogao da izdrzim i resio sam da promenim ROM. Sada koristim Acura team samba betta v2 i nije lose,manje-vise je kao stock,izbacene su samo neke app i nije smooth kao Thiai al sta je tu je :/ bar mi ICS tema radi 😀

Imao sam ja 2 Acura team Romova i mogu ti reci da su odlicni , ispeglani i stabilni , mada ja vise volim Thaizove Romove.....
Kerneli su im isto odlicni , najbolje Banchmark rezultate nas telefon postize sa njima.....

Na pocetku proizvodnje, 3D nije imao GG, ali su uskoro poceli da ga ubacuju, videvsi da je los marketinski potez sto ga nema... 🙂

Dakle, ako nisi u prvih 4, 5 meseci po pocetku prodaje uzeo svoj primerak, trebalo bi da imas GG.

O2X via TT

Na pocetku proizvodnje, 3D nije imao GG, ali su uskoro poceli da ga ubacuju, videvsi da je los marketinski potez sto ga nema... 🙂

Dakle, ako nisi u prvih 4, 5 meseci po pocetku prodaje uzeo svoj primerak, trebalo bi da imas GG.

O2X via TT

da, to se moze zakljuciti iz navedenog.

pravo pitanje je kako odrediti koji ima a koji ne? 🙂

razmisljam se da ga kupim i zato ova dilema.

poz

Probaj na XDA forumu u podforumu Optimus 3D General da vidis kako se skonta da li je GG ili ne... Licno - ne'm pojma. 🙂

Mada, ako nisi osobito nespretan s telefonom, i taj ne-GG ekran ima neki tip scratch-resistant layera, tako da neces bas ni njega lako ojaditi. Mada, naravno, GG je plus.

Pogledaj samo Caletov post (user OTAC) negde na pocetku teme 😀 grickalicom ga zeznuo...

Pitaj u prodavnici jel mozes malo da grebes, pa ako se izgrebe lako, nije GG 😀

Kakvo je stanje sa official updateovima,koje verzije koristite? jel imate problema?

Pitam iz razloga jer ja jos uvek koristim 21a ,a vidim da je izaslo par posle toga al nikako da update jer sa ovim 21a nemam nikakvih problema ,a bojim se da bi sa drugim mogao da imam :/ kakvi su vasi utisci ako neko koristi neku noviju verziju?

Nazad
Vrh Dno