Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1200111
Ovde je original king rom, ALI posto nema vise filesonica i ostale brace 🙂, treba videti gde moze da se skine doticni rom.
nasao sam:
http://depositfiles.com/files/ya8wep008
http://www.wupload.com/file/2630590257/KING_3D_ROM_V2.3.zip
Pozuriti dok se i depozit ne ugasi 🙂

Ko nema Recovery neka instalira sa marketa Rom manager (ima i na googlu malo bolja verzija 🙂), u prvoj opciji instalirati recovery, zatim reboot into recovery i pratiti slike.
Kada se udje u recovery, odraditi prvo wipe data, wipe cache i u advanced wipe dalvik cache
zatim install zip from sd card...

Kroz recovery se krecete sa volume tasterima (gore, dole) i power dugmetom (potvrda)

Rom staviti na internu memoriju (kasnije moze da se izbrise)

pre svega ovoga odraditi backup svega (programa, imenika i sms-a)

Poboljsanja u odnosu na zvanicni v21 su jos lepsi skrol (smooth), malo vise slobodne memorije (doduse ja sam pobrisao neke nepotrebne programe), snimanje u D1 rezoluciji bez kocenja. Baterija standardno traje

PS. Verovatno sve ovo moze da se instalira i direktno iz rom managera "install rom from sd card", ali ne znam da li moze da se odradi brisanje data, kesha....

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    389.8 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Pricali smo i duze :d ...Dobro je da smo ustanovili da ona setnja signala je izgleda normalna za ovakve telefone, posto smo se savrseno culi, bez prekida

ThiaiZ O3D V2.4 GB najbolji ROM za naš telefon

Pozdrav svima , evo i meoja iskustva i koji Rom koristim....
Od kako sam rutovao telefon koristim ThaizO3d rom i mogu vam reci da su super , stabilni su i brzi i telefon leti na njemu.....Probao sam Romove Acuratima i KingROM ali cinimi se da nisu tako glatki i ispeglani ko Thaizov rom.....

Decko je izbacio ThiaiZO3D Kernels , tako da ako hocete da overklokujeta procesor mozete to da uradite , ja koristim ThiaiZO3D Kernels 1188MHz i mogu vam reći da telefon leti ima te 4 kernela ne overklokovani , 1058 , 1088 , 1188 , znaci svako moze da izabere brzinu procesora koja mu odgovara.....

evo i lika za njegov ROM , tu je sve lepo objasnjeno , sta je sve potrebno i kako se instalira

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264023

Postoji i Thema -ICS Real3D Edition GB - The True Experience Of Ice Cream Sandwich-
Onda dobijate telefon sa ICS izgledom i ponasanjem , mogu vam reci da sam instalirao tu Themu i da je sve prelepo a i ICS mi se dopao....Thema radi na ThaizO3D V2.4 provereno
Evo linka tu pise sve kako se instalira

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1467715

Evo i par sličica sa njihovih telefona , ja ću sa svog postaviti za koji dan kad budem imao više vremena......Pozdrav svima

Prilozi

• 20120124152102.png
    20120124152102.png
    282.4 KB · Pregleda: 56
  • 20120124152454.png
    20120124152454.png
    278.9 KB · Pregleda: 43
  • 20120124154201.png
    20120124154201.png
    74.6 KB · Pregleda: 43
  • shot000003y.png
    shot000003y.png
    69.5 KB · Pregleda: 36
  • 20120124153927.png
    20120124153927.png
    92.2 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena od urednika:
ja sam to pre neki dan gledao..hm... necu jos, jer verovatno ima neke bagove itd... neces ti videti to u prvih nedelju dana sigurno,ali ako se BILO sta pojavi, javi....
da znam jel stabilno, duzina trajanja baterije itd itd...

Evo kao što sam obežao , slika sa mog telefona , od izgleda do benchmarka i overkloka. Rom je ThaizO3D V2.4, procesor overklokovan na 1188 MHz, i instalorao sam THEMe - ICS Real3D Edition GB - The True Experience Of Ice Cream Sandwich-. Nema nikakvih bagova , već ga jedno 8 dana furam i ništa se nije nepredviđeno desilo, ako nekom treba pomož oko instaliranja ili oko izbora ROM-a za naš telefon , slobodno se javite i pitajte šta vas interesuje , tu sam da pomognem.

Prilozi

• shot000017.png
    shot000017.png
    53.6 KB · Pregleda: 86
  • shot000012.png
    shot000012.png
    51 KB · Pregleda: 98
  • shot000013.png
    shot000013.png
    88.9 KB · Pregleda: 91
  • shot000011b.png
    shot000011b.png
    308.2 KB · Pregleda: 89
  • shot000009i.png
    shot000009i.png
    273.3 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena od urednika:
Evo postavio sam i slike , nesto me zezalo sa postavljanjem nije htelo iz prve....Nisam imao problema sa snimanjem u FullHD , a probacu i film sutra da pustim u HD pa da vidim dali koči....Pozdrav i još jednom tu sam na raspolaganju ako mogu nešto da pomognem...

heej, kako si ti ovo instalirao? 🙂

ja sam stavio skinuti fajl ICS temu na sd card (tj na fon) u obliku zip-a (sve kao sto pise) ali kad odem u CWM (power button/volume down/3D) ne mogu nigde da nadjem install zip from sd card

da li treba da ga jailbrake-ujem, verujem da moram..al onda mi kazi samo kako to da odradim 🙂 falaa 🙂

omg prvi put IKADA posle svih iPhone-ova, svih androida... svih jailbrakeovanja i svih drndanja oko update-a sam uspeo da BRICK-ujem telefon

pokusao sam da rutujem (to je lako odradjeno) a onda kad sam hteo da flashujem CWM mode, onda se posle restarta samo pojavio LG logo i nije hteo da udje u fon..

nasao sam ovaj tutorial za unbrikovanje ali nista ne pomaze... :/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1244490

ako neko ima neko resenje, nek mi javi, jer ovo izgleda samo za windows XP radi...
uzasno :/

Jesi li instalirao CWM , jel mozes da udjes u CWM
Kad palis telefon drzi zajedno i probaj da ga podignes u CWM (Vol down + 3D + power)

Poslednja izmena:
Jesi li instalirao CWM , jel mozes da udjes u CWM
Kad palis telefon drzi zajedno i probaj da ga podignes u CWM (Vol down + 3D + power)

mogu, ali nista nemam 🙂 samo vipe/clear cache...
nema NICEGA VISE 😀

Imaš li neki fastboot pre, kao na HTCu, da instaliraš novi recovery?

---
desire

e, hvala, resen problem, u XP-u je resenje 😉
hvala na savetima! :*

Da li znate neki site na kom za male pare mogu da otkljucan ovaj moj O3D? Sad mi je zakljucan na VIP,a vecinom koristim 065 karticu i onda telefon stoji tako i skuplja prasinu ,pa bih hteo da ga napravim na sim free..vidim ima gomila siteova na googlu ali vise bih voleo ako bi neko od vas mogao da mi preporuci neki site koji je on koristio a da nije previse skup 🙂

Da li znate neki site na kom za male pare mogu da otkljucan ovaj moj O3D? Sad mi je zakljucan na VIP,a vecinom koristim 065 karticu i onda telefon stoji tako i skuplja prasinu ,pa bih hteo da ga napravim na sim free..vidim ima gomila siteova na googlu ali vise bih voleo ako bi neko od vas mogao da mi preporuci neki site koji je on koristio a da nije previse skup 🙂

Evo druze sta sam ja nasao na ovom sajtu , probaj nista te nekosta

http://forums.techarena.in/portable-devices/1424895.htm

Antonio1
re: How to unlock the Sim and debrand LG optimus 3D
there are two steps to SIM unlock LG optimus

Type *#06# on you’re phone and press sending button and get IMEI number. You will use this to Unlock code
Dial your customer care number and ask for unlock code, they will ask you IMEI number which you have already got. Some carriers provides it for free but some will charge you for that and you are unable to get you can also search it on internet.and one of the easy method to debrand to your phone is to flash it.

Ceesar
To unlock The LG Optimus 3D P920. You need to get a code which you get after entering the IMEI number. You can get IMEI after removing the battery. It is written on the lables information or you can also get it from by dialing *#06#. and after entering the unlocking secret menu phone will ask for:- network lock - enter your NCK code and after it will ask for
service provider lock then enter your SPCK code.
Reply With Quote

Evo druze sta sam ja nasao na ovom sajtu , probaj nista te nekosta

http://forums.techarena.in/portable-devices/1424895.htm

Antonio1
there are two steps to SIM unlock LG optimus

Type *#06# on you’re phone and press sending button and get IMEI number. You will use this to Unlock code
Dial your customer care number and ask for unlock code, they will ask you IMEI number which you have already got. Some carriers provides it for free but some will charge you for that and you are unable to get you can also search it on internet.and one of the easy method to debrand to your phone is to flash it.

Ceesar
To unlock The LG Optimus 3D P920. You need to get a code which you get after entering the IMEI number. You can get IMEI after removing the battery. It is written on the lables information or you can also get it from by dialing *#06#. and after entering the unlocking secret menu phone will ask for:- network lock - enter your NCK code and after it will ask for
service provider lock then enter your SPCK code.
Reply With Quote

Hvala ti,ali nisi me razumeo,znam ja postupak ali nemam kod za otkljucavanje (a VIP ga ne da),pa mi treba neki site na kom kupis taj kod koji ukucas da bi postao sim free 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno