Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ja imam na njemu ovaj najnoviji custom rom pure nexus 7.1.2, koji boot.img mi za njega treba?

Ubacio sam stock verziju unrutovao sam ga i odradio sve kako je receno u fixu, flashovao fix i twrp, radilo je sve i onda sam u twrp flesovao ovaj njihov ex kernel i sad nece telefon da bootuje, prodje google logo krenu da se vrte one ikonice animacije i samo freezuje i tako vrti vec 5 minuta, sta je sad tu problem

Jel postoji negde mogucnost da se obrise kes... sada vise nema ta mogucnost na 8.0 kada se udje na storage..

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Brisala bi cache zbog?

Kako sto bi brisala cache? Zauzme i po par gigabajta nekad.

Kako sto bi brisala cache? Zauzme i po par gigabajta nekad.

Nema benefita, stavise lose je brisati, zato sto sistem odnosno aplikacija ispocetka mora da pravi cache, to povlaci vise cekanja za otvaranje sadrzaja + vece opterecenje procesora.

To je isto kao i brisanje aplikacija odnosno ubijanje iz multitaskinga.

Ok to ali šta da radi kad se nakupi 5 GB cache?

Djilke ima tu dosta inaktivnog (outdated) kesiranog materijala, ne koristi app sve. Isto kao istorija (cache) od browsera. Naravno da je pozeljno brisati ukoliko je ugrozen prostor, pa cak i kad nije, kad se nakupi dosta.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zar ne briše android sam keš kad ostane bez prostora?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

iOS brise, za android ne znam, mada nikad nisam dosao do krajnje granice da nemam mesta uvek par giga slobodno.

Pa i da brise opet nije nikakvo resenje. Neces valjda da cekas da totalno budes bez memorije da bi ocistio kes.

Naravno da hoću, šta će mi prazna memorija [emoji38]

A kad ti zafali memorija za slike zamolices ga da ocisti kes? [emoji16]

Jel postoji negde mogucnost da se obrise kes... sada vise nema ta mogucnost na 8.0 kada se udje na storage..

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Nema više te mogućnosti. Na osmici je svaka app dobila odredjenu kvotu prostora koliko može da kešira. Kada predju tu kvotu, brise ih sam sistem. Verovatno su hteli da nateraju devove da malo iskontrolišu aplikacije povodom keširanja.

Tu su tt i chrome najgori. Lagano ode po 1gb na kes

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znaci poceli su kao Apple, slepci.

Hromi, TT i Gugl kamera, e ona posle ispucanih 10-20 panorama pojede vise memorije od ova dva zajedno.
Mada koristim neku prastaru (2015) verziju, verovatno su ove nove bolje optimizovane.

Poslednja izmena:
Nema više te mogućnosti. Na osmici je svaka app dobila odredjenu kvotu prostora koliko može da kešira. Kada predju tu kvotu, brise ih sam sistem. Verovatno su hteli da nateraju devove da malo iskontrolišu aplikacije povodom keširanja.

Ode se u rikaveri i clear cache ...
Na osmici nema mogućnosti jer više u onom zip-u nema cache.img fajla ;)

Ko hoće iz sistema ima i SD Maid aplikaciju ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
i titanium b. isto može, inače poslednje verzije hroma su skroz upristojili što se tiče keša

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

da javim da je moj 5x ipak ispustio svoju plemenitu dušu 8 dana nakon rerna tretmana

Ne care , pomenuo si hrom, pa pitam da li je v61 u pitanju :D

Ram menadzment je, cini mi se, sve losiji... Evo sad citam nesto u tt i izadjem na trenutak da pogledam nesto u mapama koje mi nisu bile u recents nego sam ih pokrenuo iznova. Posle sekund sam se vratio u tt i nije ucitao stranicu nego se kruzic vrteo u nedogled.
Nadam se da ce Oreo to malo da popravi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ram menadzment je, cini mi se, sve losiji... Evo sad citam nesto u tt i izadjem na trenutak da pogledam nesto u mapama koje mi nisu bile u recents nego sam ih pokrenuo iznova. Posle sekund sam se vratio u tt i nije ucitao stranicu nego se kruzic vrteo u nedogled.
Nadam se da ce Oreo to malo da popravi.

A zahtevnost sistema , jel vise jede rama!? popravice to valjda, mada sa 2gb rama sta ocekujes [emoji95]

Sistem mi je na 800MB

Stigao zvanican apdejt na 8.0

I meni je stigla ota notifikacija,da li da idem na install preko ovog rotovanog?

Vrh Dno