Šta je novo?

LG Nexus 5X

Godinu i mesec dana je imao. Ma nema pravila izgleda, brisao sam aplikaciju i samo se zamrzao i nece vise uopste da se upali. Potpuno mrtav. Nisam neki heavy user

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Trenutno nista, contemplate-ovacu sta me zanima. Problem je sto me trenutno nista ne zanima

Samo sam video da se vecinom spominje butlup, dok je moj krepo (ugasio se) i ne daje vise znake zivota.

Poslednja izmena:
Au 5x od sjaja do ocaja.. Kad se setim hajpa pre godinu dana, na forumu se samo o njemu pisalo. Upropastise telefon ***** LGja.
Mada ja i dalje mislim da je i Google umesan, nisu tu cista posla.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mada ja i dalje mislim da je i Google umesan, nisu tu cista posla.

Da, verovatno je Gugl umesan i u masovna crkavanja G3, G4, Flex 2, probleme sa V10, G5 itd, mora da je zli Gugl i nasao nacin da i njih unisti :)

0148fe5d10.png

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?319952-LG-G3&p=5064412&viewfull=1#post5064412

Caletov ortak je serviser, kaze da u poslednje 2-3 godine LG ima vise problema sa sopstvenim flagship uredjajima nego sa low/mid rejndzerima (a i uredjaji L serije su imali slicne probleme), sve je jasno, LG raspad.

Da Google zna kom korisniku je crkao 5x poslao bi barem Pixel XL na kucnu adresu da izvadi situaciju :)

mislim na Telepa, naravno

Poslednja izmena:
Koliko sam video na netu i 6p crkava a nisam video da je crkao neki Huawei telefon bio low mid ili flagship.. Pricaj ti sta hoces i Gugl sekta je umesana tu.

Crkava 6P kao sto crkavaju i jos neki kinezi tipa mi5 ili koji vec sve ali u manjem broju.

Jednostavno ne moze svako preko noci da pocne da proizvodi kvalitetne telefone, nisu to fenovi i tosteri :)

PS

Ovi iz Samsunga su jos ispali gospoda, jeste fail sa Note 7 katastrofalan ali su povukli sve uredjaje, izvinili se korisnicima, vredno radili (doduse vise na hardveru nego na softveru) i izbacili S8/+ koji kidaju.

A LG godinama prodaje flagship kante i prave se ludi a sto je najjace u 2017. nude 2016 hardver po full flagship ceni :)

Poslednja izmena:
Pih, nije ti neki odgovor. Pogledaj malo bolje ima dosta pokojnih 6P, a opet kazem nisam cuo da je neki Huawei telefon crkao.
U najmanju ruku je smesno porediti treceg proizvodjaca telefona sa Saima, Letvama itd..

Ne poredim Huawei sa letvama ali jednostavno se propusti desavaju, imao je i Samsung crkavanje ploca kod S3 (ako se dobro secam) ali su odavno prilicno podigli kvalitet uredjaja.
Dok LG konstantno failuje i za to nikako nije kriv Gugl(?!:d) vec nesposobni inzenjeri te toster kompanije :)

Svi proizvodjaci su imali problematicne uredjaje ili serije uredjaja ali ovo sto se desava sa LG posle G2 je tragikomedija. A i taj G2 je imao problematicnu prvu seriju o cemu sam odavno pisao, na osnovu 3 primerka.

Poslednja izmena:
Google sam spomeno u kontekstu crkavanja 6P i 5x, znam da je LG bulja od kompanije al uvek su mi bili drazi njihovi telefoni od Samsunga. Druga stvar je sto ja dajem svoje pare pa ne zelim da sahranjujem telefon posle par meseci.
Ovaj isti Samsung je imao mozda i podjednako fejlova kao i LG ali jak marketing sve ispegla, LG to nikada nece nauciti.

+1, celokupna odgovornost ide na proizvođača.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samsung je nekada, pre 10-15 godina, imao modele koji su bili horor za otvaranje i servisiranje (ako do toga vec dodje) ali nikada nije imao ovoliki broj failova kao LG pa jos u kontinuitetu.

U svakom slucaju nijedan smartfon skuplji od 150-200e ne treba kupovati bez validne garancije. Proizvodjac je nebitan.

Mozda se neces sloziti ali eksplodiranje telefona od crkavanja ploce posle nekoliko meseci je daleko gore..

Samozapaljivali su se i ajfoni a i samsung galaxy/note modeli. Ovo sa N7 je bila ozbiljna situacija, posle 30-40 takvih incidenata, sirom sveta, povukli su sve primerke, izvinili se i to je to, sada su tu S8/+ koji ce pokidati a uskoro stize i N8. Moja jedina ozbiljna zamerka na Samsung androide je softver/UI/podrska mada za vecinu njihovih korisnika to i nije neka mana, zato se i ne trude previse na tom polju.

Svakako je to jedan od najvecih failova ali su bar gospodski stavili tacku na tu katastrofu a ne kao LG koji je posle niza uredjaja ocajnog kvaliteta nastavio da stedi na G5 i G6 a trazi 700e+ na pocetku prodaje.

Iskreno krivo mi je sto su ljudi pukli pare na 5x, bar da su u garanciji pa da se srede, ovako, bacene pare..

Naravno, bedak je kada bilo kome crkne bilo koji uredjaj, 5X je stvarno bio najbolja kupovina za umerenu cenu ali sta ces..
Iskreno nisam ocekivao da ce 5X imati probleme kao ostali LG jer sam bio ubedjen da Gugl insistira na boljoj kontroli kvaliteta.

Poslednja izmena:
Mozda se neces sloziti ali eksplodiranje telefona od crkavanja ploce posle nekoliko meseci je daleko gore..
Al idemo mnogo u off.
Iskreno krivo mi je sto su ljudi pukli pare na 5x, bar da su u garanciji pa da se srede, ovako, bacene pare..

Edit: Slazem se. Ne samo telefon nego bilo sta drugo, za vece pare bez garancije je suludo.
Al opet imas primere kao gospodin fabregas8 koji kupi polupan beli samsung za 350e i hvali se.. :D Takvih mi nije zao.

Poslednja izmena:
Meni i sutra da crkne nije mi zao sto sam ga kupio. Kamera i cist android su mi bili prioritet i to sam i dobio.

Inace, kako vreme prolazi i kako izlaze novi modeli sve vise uvidjam koja je ovo dresina od izrade i klasicna Google kradja. Ovo power dugme vec oslabilo posle 9 meseci upotrebe, pa sta ce biti za godinu dana? Plastika isto sklepana (mada fina na dodir), jedino sto je dobro sto ekran nema probijanja i fleke.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa dobro, ali drugima i nije bas drago. Najvise zbog toga sto smo ga mi uzimali za ~250e, a koliko se secam kod operatera je imao neku suludu cifru i na pocetku prodaje 380$.. To i nije bas mala cena, realno. U evropi je valjda isao za 480e..

@hsv Mozda ja trazim teoriju zavere, ali kao sto si rekao Google da je insistirao na kontroli kvaliteta ovo se ne bi desavalo. Tako da su i oni krivci. Niko ne gleda ledja gde pise malim slovima LG svi smatraju ovo sa Guglovim telefonom.

U Evropi je u startu bio oko 480e i to verzija 2/16. O čemu dalje da se priča ,valjda je jasno da maltene niti jedan telefon ne vredi ni 25% svoje početne cene , nešto kao sa brendiranim patikama

Jos ako razmislis koliko su se ugradili za ono parce plastike..Svi su oni isti i Gugl i LG, Sljamsung..

Poslednja izmena:
U Evropi je u startu bio oko 480e i to verzija 2/16. O čemu dalje da se priča ,valjda je jasno da maltene niti jedan telefon ne vredi ni 25% svoje početne cene , nešto kao sa brendiranim patikama

Meni i sutra da crkne nije mi zao sto sam ga kupio. Kamera i cist android su mi bili prioritet i to sam i dobio.

Inace, kako vreme prolazi i kako izlaze novi modeli sve vise uvidjam koja je ovo dresina od izrade i klasicna Google kradja. Ovo power dugme vec oslabilo posle 9 meseci upotrebe, pa sta ce biti za godinu dana? Plastika isto sklepana (mada fina na dodir), jedino sto je dobro sto ekran nema probijanja i fleke.

+1
Sad proverio, nije restartovan 2 meseca, 7.1.2 maj 2017 na njemu ...

Poslednja izmena:
Da, verovatno je Gugl umesan i u masovna crkavanja G3, G4, Flex 2, probleme sa V10, G5 itd, mora da je zli Gugl i nasao nacin da i njih unisti :)

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?319952-LG-G3&p=5064412&viewfull=1#post5064412

Caletov ortak je serviser, kaze da u poslednje 2-3 godine LG ima vise problema sa sopstvenim flagship uredjajima nego sa low/mid rejndzerima (a i uredjaji L serije su imali slicne probleme), sve je jasno, LG raspad.
Slabo on ima posla kad se nije nagledao lg-ja koji nije fs. Crkava im sve i skoro uvek isti problem. Fino, bello, l ovaj, l onaj, magna, magma i ostala boranija.

Posle g2 koji je doduse imao problem sa flekama nista normalno nisu izbacili. Samo pratim temu i cekam kad ce neko da napise da je upao u bl.

Da ima pravde pa da ih debelo neko odere na sudu. Hoce centrala da pogresi jednom, ali ... :D

I jos jednom ponavljam, u razgovoru sa servisom i prodavcima tj svercerima iz Madjarske receno mi je da poslednje 3 godine najvise reklamacija imaju na lg.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
^ Gledaj to ovako - vecinu low/mid-range androida ljudi kupuju uz postpejd pakete, najcesce za 1-10000 din, maks. 15k din.
Koriste ih 2 godine, ako dodje do kvara onda reklamiraju i salju u ovlasceni servis, posle 2 godine uzimaju novi fon uz ugovor a stari uredjaj ako se pokvari onda ga jednostavno batale, popravke su neisplative.

Kvare se svi, od $50 Gufona do najskupljih flagship modela svih proizvodjaca ali je cinjenica da u poslednje 2-3 godine LG ima najvise problema.

Poslednja izmena:
Ovi iz Samsunga su jos ispali gospoda, jeste fail sa Note 7 katastrofalan ali su povukli sve uredjaje, izvinili se korisnicima, vredno radili (doduse vise na hardveru nego na softveru) i izbacili S8/+ koji kidaju.
I poslali poklone onima koju su rezervisali Note 7. Čak smo i mi u Srb dobili.

A LG godinama prodaje flagship kante i prave se ludi a sto je najjace u 2017. nude 2016 hardver po full flagship ceni :)

Moram da se složim. Mada oni igraju na apple kartu "najnoviji model". Ljudi uvek misle da je najnoviji model i najbolji, da ima sve najbolje, ne prate ljudi tehniku kao ovde na forumu. Ali da bi to išlo, treba biti apple i prodati tu priču, koji opet ima brutalan hardver i podršku.

Moja jedina ozbiljna zamerka na Samsung androide je softver/UI/podrska mada za vecinu njihovih korisnika to i nije neka mana, zato se i ne trude previse na tom polju.

Upravo je to prednost Samsung skina, što korisnik jednostavno može da odradi masu stvari bez jurenja po prodavnici app koje to rade i ne smara se sa njihovim reklamama! Pusti video, isti taj video zumira u toku reprodukcije veoma jednostavno, odmah mu je dostupno da to iseče što želi, ulepša, spoji sa drugim klipom, obradi sliku... To su samo neke sitnice iz njihovog TW, sve to kad nabudžiš na neki drugi fon, em ne radi tako lepo, em to nije to jer i taj drugi fon se vuče gore nego njihov TW. Dosta su poradili na novom skinu u S8, daleko je ono od ružnog i ne funkcionalnog, ono izgleda baš dobro. Više je ružno klot nexus, što naravno ne bi ni išlo masnovno, toga su svesni i proizvođači i zato ne guraju klot izgled.

Ono što mene nervira u celoj priči kod LG, što oni nisu izbacili neku nadogradnju za sve modele sa kojim imaju problema, sa kojom bi ovo izbegli ili umanjili, neka pogase jezgra, zavrnu šta treba, obore performanse, šta god treba da ne dolazi do ovoga. Tu su ispali buvljak tezga na haubi. Zato nisu zaslužil da im se pogleda ne G6, nego ništa!

Ma gde da izbace apdejt kad je problem u lošoj kontroli proizvodnje, škrtarenju ili čemu već.
Nema veze sa softverom, a i ne radi ona fora sa G4 da se gase jezgra očigledno, pošto ne videh da je iko spomenuo to..

5X jeste bio odličan fon, ja bi pre i sad dao 200e za njega nego za nekog kineza frankeštajna, da je sve kako treba.

Aj da crkavaju malo pa i da kaže čovek, ali ovo je izgleda samo pitanje vremena bukvalno.

Nije mi jasno ***, ne bave se oni proizvodnjom telefona 3 god pa da se dese ovakve stvari. 100 god si u poslu i dozvoliš da ti kompletna proizvodna linija crkava.

I ja sam siguran da će svi crći u nekom okviru od dve godine. ***, koristim ga dok radi i nikad više LG.

Sada sam se malo igrao, rastavio sam ga i zagrejao fenom i upalio se, samo sada ide u butlup. Ubaciću ploču u rernu (tako kažu na yt-u), mislim ne nadam se da će "raditi", čisto iz zezancije ovo radim.

Samo vidi kako se pece graficka, pa primeni isti princip. Odredjena temperatura i vreme idu

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ja danas zvao lika što otkupljuje 5x , spreman je da plati 120€ za crni od 32gb , a nije čuo za problem sa bootloopom ?!

Za crknut daje 120€? Ili za funkcionalan?

Za živ, kome ističe rok za nedelju dana :)

Nazad
Vrh Dno