Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nisam bas zadovoljan sa 7.1.2, kao da baterija krace traje u odnosu na 7.1.1 i kao da je opet prisutan Mobile radio active bug... Flesovao sam image, dakle u pitanju je cista instalacija 7.1.2.

Kod mene sve isto kao na 7.1.1, mada ja koristim 7.1.2 još od februara.

Sent from my Nexus 5X

Juce mi je Whatsapp napravio Wakelock od 2h!

Nije kriv Android vec autori aplikacija. Zasto najvece kompanije prave najveca smeca od aplikacija?

Da oni nemaju takve dozvole u sistemu ne bi ni mogao potrositi toliko. Tako da i Google "snosi" deo krivice.

Ne, ne radi super. Aplikacije koriste mobile radio cak i kad ne treba i to dere bateriju. E sad, ko je tu kriv, da li autori aplikacija ili Google, ne znam.

mobile_radio.jpeg

Poslednja izmena:
Pa dobro tebi ne radi, nama radi super.

Sent from my Nexus 5X

Ne, ne radi super. Aplikacije koriste mobile radio cak i kad ne treba i to dere bateriju. E sad, ko je tu kriv, da li autori aplikacija ili Google, ne znam.

Pogledajte prilog 226660

I ja sam primetio da krace traje baterija. Sa istim koriscejem kao na 7.1.1 . Ja bas nemam toliki Wakelock ali su cesci.. sad mi je prosek oko 3.5 (ume da bude i manje) mobilna mreza i oko 4 preko WI-FI...

Pogledajte prilog 226660
Nznm brate kako mislis "kad ne treba" whats app mora periodicno da proverava sa serverom da li ti je neko poslao nesto... Imas datasaver ako hoces da smanjis koriscenje podataka na mobilnoj mrezi...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mojoj lepšoj polovini je krenuo da zamrzava telefon, mora da drži power dugme po pola minuta da bi se restartovao. Sve je u redu sa aplikacijama i slično, nema curenja memorije, jednostavno samo zabode telefon. Ne uđe u bootloop, ali mi nešto sindromi pokazuju da bi uskoro mogao. :)

Mojoj lepšoj polovini je krenuo da zamrzava telefon, mora da drži power dugme po pola minuta da bi se restartovao. Sve je u redu sa aplikacijama i slično, nema curenja memorije, jednostavno samo zabode telefon. Ne uđe u bootloop, ali mi nešto sindromi pokazuju da bi uskoro mogao. :)
Iskreno to deluje kao klasican sw problem. Jeste li probali factory? Nadam se da je samo to.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Nznm brate kako mislis "kad ne treba" whats app mora periodicno da proverava sa serverom da li ti je neko poslao nesto... Imas datasaver ako hoces da smanjis koriscenje podataka na mobilnoj mrezi...

Malo se informisi oko ovoga na sta si odgovorio, posto to nema nikakve veze sa data saver-om.

@Rock86 jesi imao na 7.1.1 problem? Clean install?

Zar nije Google resio odavno taj problem?

To onaj moj bivši? Mislim da još traje garancija kod Vladimira.

Malo se informisi oko ovoga na sta si odgovorio, posto to nema nikakve veze sa data saver-om.

Da, clean install 7.1.2, factory image.Na 7.1.1 je definitivno bila manja potrosnja baterije. Izgleda da Whatsapp trosi vise bateriju na 7.1.2 u odnosu na 7.1.1. Whatsapp nisam juce koristio ni 20 min. ukupno, a Mobile radio active skoro 2h i to za svega par sati koriscenja telefona od poslednjeg punjenja. Drzati mobile radio u high power rezimu kad to nije potrebno je smrt za bateriju, a to upravo radi Whatsapp. Na wifi mi Whatsapp pravi wakelock u trajanju 1 - 1.5h.

Sto je najgore, moram da ga koristim zbog par osoba. Zar je moguce da najvece kompanije prave najvece djubre od softvera, u ovom slucaju je to Facebook (kupio je Whatsapp)?

Dok sam koristio WA radio je bas bas dobro. Nikakvi wakelockovi i slicni battery drejnovi. Aplikacija za primer.

Izvini kako nema kad lik koristi mobilne podatke?

dešavalo se i meni, uglavnom prilikom searcha u fb aplikaciji. ostavim ga nekoliko minuta pa se odmrzne ili restartuje sam od sebe. rešio sam ga brisanjem cache i data facebook-a. verovatno bi factory reset rešio sve ali me mrzi da ponovo vraćam i podešavam sve aplikacije

Da javim ishod reklamacije kod Vladimira za moj Nexus 5X. Uvazena je reklamacija. Nakon mesec dana, dobio sam telefon nazad. Bio je u ovlascenom servisu u Madjarskoj, gde su mu promenili maticnu plocu. Telefon sada radi i bootuje se normalno. Na njemu je ostao Android 7.1.1. koji je bio i pre nosenja na reklamaciju.

Svaka cast za Vladimira, ovo je bas velika preporuka. Znaci ipak nije wc papir garancija :)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Da li možete da mi date kontakt od gosp. Vladimira. Hteo bih da naručim jedan telefon od njega?
Znam da je pisalo da se oglašavao na kupujem prodajem, ali ne bih hteo da ga pomešam sa nekim drugim.

^ Javno oglašavanje je zabranjeno na forumu. Pretraži taj model telefona na KP i naći ćeš ga, potpisuje se imenom i ne možeš ga pomešati sa nekim drugim.

Ostavio telefon pre par dana u servisu cisto da mi i oni potvrde ono sto sam znao, otisla ploca. Ako neko zna nekoga ko ima razbijen nexus sa ispravnom plocom bio bih mu zahvalan da mi prosledi kontakt u pm. Naravno ako zeli da proda. Da dajem 23k za novu plocu necu sigurno.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kinezi bogovi :) inače to je " popularno " kod njih ,uzmeš npr mi5 i odeš u servis i doplatis da ti ubace 6gb Rama [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kinezi bogovi :) inače to je " popularno " kod njih ,uzmeš npr mi5 i odeš u servis i doplatis da ti ubace 6gb Rama [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Vise ni oni sami ne znaju sta ubacuju, cak i na istim telefonima...[emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Haha, kako dobra stvar.
Eh, da je Ara zaživeo, to bi bila stvar. Kupiš ram, procesor, kameru, ubaciš šta god hoćeš :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno