Šta je novo?

LG Nexus 5X

Yo !

Da repliciram samom sebi na post od 8.1.

> pre par dana primetih cudnu tamnu 'fleku' u gornjem desnom uglu ekrana kao i blagi burnin tog dela notification bara (sat, ikonica za bateriju, signal...). Da li je neko imao slicnih problema i
> ima lismisla patiti se sa aplikacijama koje te probleme navodno resavaju ? Telefon je kupljen pre manje od dva meseca. Nije udaran, kvasen itd. Slika u prilogu od prilike pokazuje kako to
> izgleda.

Problem prijavljen L Sh-u pre desetak dana i oni ga poslali u neki LG servis napolju, bar su rekli da ce to da urade. Danas dobio poziv da dodjem i pokupim svoje novce sto sam i uradio.
Srecniji bih bio da sam dobio novi primerak ali sta je tu je. Nego, ima li smisla dodati jos 20k za 6P ili eventualno LG G5. Nisam pametan oko ovih silnih kineza. Deluje da su zveri ali za software nisam bas siguran. Dok je u garanciji nema root-vanja i flashovanja custom rom-ova tj. osudjen si na njihovo djubre od user interface-a.

Pozdrav

Poslednja izmena:
To je vec na tebi da odlucis, 6P je odlican telefon, dobijas vise rama, bolju izradu, bolji zvucnik, bolji ekran(valjda).
Sad, da li to vredi, i koliko, to samo ti odlucujes.

Kinezi su dobri generalno, dobijas dobre performanse na papiru, ali dobijas i njihov Frankstajn-wannabe-iOS sistem.
Ako mozes da zivis sa tim, onda uzmi, ja licno ne bih mogao.

Ljudi pre dva dana sam primetio da mi punjač zuji :/ da li je tako i kod vas ili će ovaj moj da da Bogu dušu ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Aj sad realno, svi koriste nova launcher ili neki drugi, gde ces ti videti taj njihov sistem ? Jedino kada udjes u settings zar ne ?

sent from nexus 5x

Nov MIUI nije djubre uopste. Global rom je jako prost, bez trunke bloata... Jaaako prost sistem, nenatrpan, sve lako i brzo dostupno, jednostavno. Od mene preporuka, provereno na vise telefona.
Kome se ne svidja launcher, sto izgleda kao iOS, slobodno moze da stavi Novu,recimo, jer ionako sve drugo osim launchera izgleda potpuno isto kao i na svakom drugom android telefonu...
Ako je ovo frankenstajn, ne znam sta je samsungov skin... :) pretrpano djubre

Nov MIUI nije djubre uopste. Global rom je jako prost, bez trunke bloata... Jaaako prost sistem, nenatrpan, sve lako i brzo dostupno, jednostavno. Od mene preporuka, provereno na vise telefona.
Kome se ne svidja launcher, sto izgleda kao iOS, slobodno moze da stavi Novu,recimo, jer ionako sve drugo osim launchera izgleda potpuno isto kao i na svakom drugom android telefonu...
Ako je ovo frankenstajn, ne znam sta je samsungov skin... :) pretrpano djubre
Potpisujem apsolutno.

Aj sad realno, svi koriste nova launcher ili neki drugi, gde ces ti videti taj njihov sistem ? Jedino kada udjes u settings zar ne ?

sent from nexus 5x
Settings, notifikacije, fabričke aplikacije, "optimizacije", gašenje aplikacija, upozorenja kako ta i ta app radi to i to...

Notifikacije su mahom iste na v7, optimixacije (?) Ovo ostalo sto si nabrojao ne vidim ni jednom dnevno.

sent from nexus 5x

Settings, notifikacije, fabričke aplikacije, "optimizacije", gašenje aplikacija, upozorenja kako ta i ta app radi to i to...

Toga stvarno nema vise.

Settings isti kao i na svakom drugom telefonu, ali potpuno isti.
Fabricke aplikacije, koje? Sve iste kao i na bilo kom drugom telefonu. Imenik, poruke, galerija, kalkulator, itd itd...
Gasenje aplikacija - voli to da radi, ali resava se tako sto se bitna aplikacija zakljuca - i nema vise gasenja, notifikacije stizu normalno. Meni recimo na 5x, bez ikakvih podesavanja, pure nexus rom, kasne notifikacije za viber, messenger... Koliko puta ni ne stignu dok ne otkljucam telefon...
Upozorenja nikakvih nema... Stize samo da moze da se odradi cleaning nepotrebnih fajlova, ali mislim da i to moze da se iskljuci.

Majka i sestra koriste od letos Note3pro, bukvalno svaka sitnica koja im se pokaze/javi/notifikuje se meni prezentuje u vidu "STA MI JE OVO?!". :D :D :D To se desilo par puta do sad... Registrovanje sim kartice, ciscenje kesa, novi apdejtovi, obavestenje neko o find my phone.... Eto, to je sve, bukvalno.

Evo danas ceo dan drndam dva MI 5S... Ne mogu vise ni da kazem da je MIUI ok...vec da je prilicno dobar (!!!), u poredjenju sa mnogim drugim mainstream skinovima (samsung,recimo)

Da napomenem da pricam o GLOBAL zvanicnim romovima, gde nema ni jedno kinesko slovo, aplikacija, notifikacija, ili bilo sta drugo. Znaci totalni bloat-free!

Mescin, da vi niste skontali Vojkana izgleda sta hoce reci...

Ne mozes launcherom sve rijesiti, systemUI, Framework i ostalo. Takav telefon da kupim, jedino ako podrzava Lineage, mada i to je na dugackom stapu...

Ali zayeban vakat dosao, buduci G telefoni nikad skuplji. Izgleda da cemo vecina razmisljati bas o MIUI i slicnim. :D

Poslednja izmena:
Koliko košta taj kineski mob o kom pričate i šta još nudi sem global bloat free roma?

Pričaju o Mi 5s, rekao bih.

Vidim da je najezda, počevši od Havaja koji prepisuje od prva dva proizvođača sve,
pa preko meni noname kineza, koje ovde hvale, pa reko možda propuštam nešto, nisam obavešten verovatno.
Pa da pitam još jednom.

Koliko košta taj kineski mob o kom pričate i šta još nudi sem global bloat free roma?

Evo ga i ovaj PR kineza
Mogu da vam kažem da je Mi5s 3 klase iznad 5x.Možda kamera u ll zbog hdr+ i sw koče kupovinu,ali ovaj rom sa xiaomi.eu radi perfektno.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kamera nijanse,a na sw ko može da se navikne nema boljeg telefona za taj novac

Na moje pitanje
Odakle tvrdnje da su nijanse kamere u pitanju, možemo li da vidimo primere slika i da uporedimo?
naravno nismo dobili odgovor nikad :D.

I kako i kome sad verovati, ae realno kad je ovo sve prazna priča, nema činjenica i dokaza?

Ne nudi ništa i miui je đubre k'o što je i bio nego se ljudi zadovoljavaju s tim kako radi out of box.
Multitasking ne postoji, a ako mu pogasiš te silne optimizacije kako bi mogao koliko toliko da multitaskuješ posle par dana počne da se vuče kao puž.
Kamera je uglavnom lošija od konkurencije i tu je glavni problem softver koji ne umeju da reše.
Jedino što se može pohvaliti na mi telefonima je baterija i izrada.
Ja ih ne bi ni pogledao nego kod mene cm/lineage radi bez greške pa sam zato i prelomio.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Slažem se za miui , verovatno najlošiji kineski skin na tržištu.

Nisi probao EUI, MIUI bar izgleda lepo ponekad :)

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Je l' se vi *****avate ili stvarno poredite ono sa stock sistemom?!

Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Ljudi kad udju na nexus temu gube kompas i osjecaj za realan zivot. Ne shvataju da ima ljudi kojima je bitno da je telefon lijep i da ima android, boli ga djoka koja verzija i kako izgleda. Samo da moze, Viber, Facebook, Browser, Wireless za kafica, itd i da ima dvije marke na racunu dok ne ukinu broj. :D Naravno sto jeftinije.

Nexus korisnici se ne zadovoljavaju sa tim (obicno i malo napredniji korisnici), niti imaju takva razmisljanja, drugacije gledaju stvari, zato i dolazi do nerazumijevanja. :) Najveci znalci podforuma koriste Nexus, ako se njima ne moze vjerovati, ***.

Poslednja izmena:
@Cvoruga A de me nadje sad usred ispitnog roka? [emoji24] Ako si iz Bg-a možemo da sednemo na pivčugu i da pogledaš šta te sve interesuje,nije nikakav problem.Možda na kraju zgotiviš Miui i uzmeš nekog kineza [emoji23]

Ne interesuje me iskreno, ako imaš vremena za ovaj post imaš i za kačenje 5 slika.
Kad sam ja studirao nije postojao februarski rok, samo januar, ne znam ti ja te moderne faxeve po Bolonji.
Srećno na ispitima pa kad možeš ti okači neku sliku da se uverimo koliko je 5X bolji od 5 kineza zajedno.

Hahahahahahahahaha morao sam ovo okaciti. Najveci znalci ?????? Mi sto znamo da flesujemo jbni rom smo znalci sta ? Koga bre zezate. Pa pola ljudi ce na s7 preci ili neki drugi. Mislim da se ovde ljudi dele na Nexus i ove ostale sto ne koriste nexus. Google je davno izgubio kompas, ja koristim nexuse dve godine i jace. Pola ljudi ovde nije videlo nexusa dok nisu culi za 5x, jer je bio best buy. Ajde malo da se oladi sa hvalisanjem nexusa, okej i sa kinezima se preteruje dosta, ali opet napravise od nexusa najbolji telefon ikada. A da pitas svakog clana ovde koji ti je sada najbolji telefon recice s7, nece reci 6p ili 5x.

sent from nexus 5x

Najbolji ukupno S7. Kome je softver prioritet, kao meni, onda je smece u odnosu na Nexus.

Daj batace sta ti smeta, instaliraj novu, flesuj bloat free rom i eto ti nexus. Koliko vidim i batakovanje je sredjeno.

sent from nexus 5x

Joj ***, koliko puta treba da ti se kaže da instaliranjem nova launchera nećeš dobiti nexus, na benchu smo čoveče.

Procitaj par postova ranije odgovor na vojkanov post sve je jasno. Al dobro nexus je nexus, nema veze sto trotluje kada upalis dve aplikacije. To je nexus.

sent from nexus 5x

Fluidnije i brže od kineza radi sigurno, i daleko od toga da je najbolji telefon ikada, to niko nije ni rekao.

Procitaj par postova ranije odgovor na vojkanov post sve je jasno. Al dobro nexus je nexus, nema veze sto trotluje kada upalis dve aplikacije. To je nexus.

sent from nexus 5x
Trotluje sa 2 app? Daj ne zezaj. :)
Pa Nexus je mnogo fluidniji od S7, tu Nova launcher ne pomaze.

Nazad
Vrh Dno