Settings, notifikacije, fabričke aplikacije, "optimizacije", gašenje aplikacija, upozorenja kako ta i ta app radi to i to...
Toga stvarno nema vise.
Settings isti kao i na svakom drugom telefonu, ali potpuno isti.
Fabricke aplikacije, koje? Sve iste kao i na bilo kom drugom telefonu. Imenik, poruke, galerija, kalkulator, itd itd...
Gasenje aplikacija - voli to da radi, ali resava se tako sto se bitna aplikacija zakljuca - i nema vise gasenja, notifikacije stizu normalno. Meni recimo na 5x, bez ikakvih podesavanja, pure nexus rom, kasne notifikacije za viber, messenger... Koliko puta ni ne stignu dok ne otkljucam telefon...
Upozorenja nikakvih nema... Stize samo da moze da se odradi cleaning nepotrebnih fajlova, ali mislim da i to moze da se iskljuci.
Majka i sestra koriste od letos Note3pro, bukvalno svaka sitnica koja im se pokaze/javi/notifikuje se meni prezentuje u vidu "STA MI JE OVO?!".

To se desilo par puta do sad... Registrovanje sim kartice, ciscenje kesa, novi apdejtovi, obavestenje neko o find my phone.... Eto, to je sve, bukvalno.
Evo danas ceo dan drndam dva MI 5S... Ne mogu vise ni da kazem da je MIUI ok...vec da je prilicno dobar (!!!), u poredjenju sa mnogim drugim mainstream skinovima (samsung,recimo)
Da napomenem da pricam o GLOBAL zvanicnim romovima, gde nema ni jedno kinesko slovo, aplikacija, notifikacija, ili bilo sta drugo. Znaci totalni bloat-free!