Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ја сам пробао шаоми и меизу...по више од месец дана...ја стварно не могу да се навикнем на крш од софтвера...глобал ром ово оно све ОК кад истрче кинеска слова у Хрому, пхоне апликацији, гомилу спама сам почео да добијам на гмаил...дх Пресс, али баба....Како неко може после ваниле на онау ајфонлику кинештину никако ми није јасно.
Е да меизу је добио неке жуте флеке, по ободима као да су од лепка, пуњач смрди на паљевину када се користи, телефон се усијава када се снима видео...
Једини плус што те кинештине изгледају јако лепо и скупо...али су чиста кара ...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

na pravom global,zvanicnom romu za xiaomi nema ni jednog kineskog slova,reklame ili spama. U porodici imam dva redmi note 3 pro, razvaljuju kako rade, cak i nije los miui ako se stavi Nova (koju svakako uvek koristim i na nexusu) i ako se zanemari da moraju da se zakljucavaju aplikacije koje zelis da ostanu neugasene.

Ubacili su fingerprint gesture za notifikacije u zadnju betu. Još da ubace i night mode i to je to, bolje reći da vrate. :-D

Nemoguće, pa zar ne rekoše da je hardversko ograničenje.

To pričaš za 7.1.2?

Jutros mi stigao OTA update za 7.1.2., radi fingerprint gesture.

Nexus 5x via Tapatalk

uploadfromtaptalk1486029082840.png

Težak .. :/

Razmisljam se da flesujem tu betu a na pixel ROM-u sam. Jel trebam da flesujem prvo 7.1.1 pa udjem opet u beta program ?
I jos nesto, jel neko koristi novu betu i elemental x ?

Pa verovatno moraš na stock pa betu ,ili sam da fleshuješ betu.

Lepo radi ovaj swajp za not ,samo se treba navići :)
Kamera nije dobila nove opcije što je smor. ( Tipa eis i 240fps slowmotion )

uploadfromtaptalk1486031906734.png

Poslednja izmena:
Sad sam instalirao kod devojke ovaj update i radi savrseno swipe. Jedva cekam da dodje na 6p.

Ово је послао 6п!

Toliko o tome da ne podržava senzor, kakva g*ovna.

Lepo radi, instalirao sam i ja

Pa to je uvek tako ,svi koriste slične izgovore kada ih mrzi da nešto urade. Svi su ista bagra.

Ova beta kao da mi malo lepše radi nego 7.1.1..

Evo sada čitam da ćemo u sledećem većem update-u dobiti asistenta. Još da vrate taj night mode i biće do jaja.

Eto,sad nasli da ubacuju swipe : D .

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Nije loše, makar nešto smo dobili.
Da li je neko testirao bateriju na 7.1.2? Ima li poboljšanja?

Jel ima neke razlike u odnosu na 7.1.1 ? Mrzi me da flesujem sve opet ako nema poboljsanja. Msm update je ogroman, nisu valjda samo fp gesture ubacili -.-

Sent from my Pixel using Tapatalk

Veoma zanimljivo. Razlog zašto ios sa 2gb drži apk dosta bolje nego android od 2gb rama.

[youtube]lCFpgknkqRE[/youtube]

Da li će Google ikada uspeti da ovako nešto izvede. Mada verovatno to zavisi i od jezika kojim su pisane apk ?

Poslednja izmena:
Sjajan video. Moje misljenje je da je u pitanju bolje programiranje. Laicki receno, od igre koju treba da sacuva u ramu uzme deo koda koji se odnosi samo na trenutno stanje, a grafiku i npr. mape ukloni iz rama. Valjda se na to odnosi bolja optimizacija.

Ово је послао 6п!

Odlican video. Zakljucak je da su isti ? Ovi imaju bolju kompresiju i menadmzent background aplikacija, dok je google bio lenj ili i dalje ne znaju kako da naprave nesto slicno pa samo gruvaju ram. Ima cini mi se i programskog jezika i svasta nesto. Ono sto mene fascinira je velicina sistema od telefona do telefona. Ako svi android telefoni koriste istu tehnologiju kako je moguce da neki telefoni imaju manji sistem nego neki drugi.
Npr meni na 5x je zauzetost oko 700 - 800 mb, dok npr kod honor 8 ( najvsveziji primer koji sam video ) zauzetost je 300-400mb.
Honor ima vise bloata, vise opcija, dok 5x ima manje svega a opet ima veci sistem.
I dalje mislim da google ne radi dobar posao, i da moraju da pojacaju igru. Bice zeznuto kad iOS bude u fazonu da dodaju jos po 2, 3 giga rama i upisaju android jednom zauvek. Za sada su jos uvek u fazonu "nas sistem radi bolje sa 2 giga nego vas sa 4".

Ja mislim da tu ima svega ali na vrh liste bih stavio programski jezik ,extra brz soc i memoriju ( lako je applu on pravi sistem za par uređaja a Google mora da napravi referentan sistem i za telefone koji imaju soc i memoriju od par $ u sebi )
Zamisli da takav neki soc u mobu od 80$ treba da izvuče to sve vezano za igricu što je "kompresovao "/ "izbacio" ,pa trebalo bi mu 20sek ,bolje da ga učita od nule ;)

Poslednja izmena:
To je tacno al onda ispada da je android budzet sistem dok je ios top of the line.
Mislim da je android bas zbog toga preopsiran. Velika ponuda telefona ubija kvalitet. Msm ja cu uvek biti fan androida i slobode koliko god da je dobar ios. Ono sto se isto mora spomenuti je i utisak ljudi koji koriste ios. Malo koga sam cuo da je rekao da mu je zabagovao,zalagovao telefon a desava se sigurno. Oni ce sve to pripisati losoj aplikaciji, dok se kod nas odmah opljune android, soc, memorija..

Sent from my Pixel using Tapatalk

Zato sto su botovi. Jos kako laguje i zabada.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Pa realno jesu lazovi i botovi. Pitam ortaka kako ti radi 5s kaze ma fuuul odlicno, ajfon je to. Zalaguje nekad al to je do aplikacije.. Mislim se da, mora da je aplikacija kriva :D
Ono sto je moje misljenje da kompanije koje prave aplikacije za ajfon i android posvecuju vise paznje iOS i optimizaciji za isti.. Sta znam, tako sam neki utisak stekao.

Nego, kako radi taj 7.1.2 ? Jel ima neke razlike s obzirom da je update ogroman ?

Ma kakvi. Koristio sam do skoro 6s i 6s plus i laguju oba samo tako. Ne stoje one price vise o nekoj prednosti u odnosu na Android. Nista bolje ne rade ni od S7, da ne pricam za Nexus.
Plus sto su Viber i tapatalk ocajni na iOS-u.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Devojka ima problem s punjenjem telefona. Detektuje punjac, pojavi se ikonica da puni ali se nista ne desava. Mislim da ustvari puni neki minimum posto se telefon ne ugasi kad stoji na punjacu. Probao sam sa svojim punjacem, ista stvar. Do telefona je ocigledno, da li postiji neko softversko resenje ili da nosim u servis?

Poslednja izmena:
Zasto mi twrp radi samo posle instalacije, a kasnije nece vise pa moram ponovo da ga flesujem?

Devojka ima problem s punjenjem telefona. Detektuje punjac, pojavi se ikonica da puni ali se nista ne desava. Mislim da ustvari puni neki minimum posto se telefon ne ugasi kad stoji na punjacu. Probao sam sa svojim punjacem, ista stvar. Do telefona je ocigledno, da li postiji neko softversko resenje ili da nosim u servis?
Puni li se kad je ugasen. Ako se ne puni, hw je problem.

Ово је послао 6п!

Nazad
Vrh Dno