Šta je novo?

LG Nexus 5X

Od ponudjenih za wipe imam:
Dalvik/ART
System
Data
Internal Storage
Cache
Da brisem Dalvik/Art, System i Cache? Ostaju netaknuti Data i Internal Storage i ne moram posle aplikacije ispocetka da instaliram? :)
I videh da mora novi Vendor.img fajl da se flesuje? Jel to ide takodje iz recovery-a i da li ide pre ili posle OS-a (i kernela)?
Znam da je mnogo pitanja, ali ne stvarno ne bih ponovo sve ispocetka da instaliram.

može preko recoveryja ili fastboota, svejedno kada flešuješ. ako ideš preko recovery ideš na img flash opciju

Ja to sve preko recovery-a radim.
Znaci prvo wipe, pa Vendor.img flash, ROM flash, kernel flash i trebalo bi da sljaka sve :)

Ako radiš wipe system moraš i gapps ponovo. Ne znam što ti je stjepan preporučio wipe sistem, ja to nikad ne radim kod upgradea, to radi skripta u romu ali tada uz backup gappsa i možda još nekih stvari. Wipe dalvik da.

Morao je sada wipe system zbog promjene u substratum, da fino legne. Imao sam FC Camere dok nisam odradio to (a i prednja nije radila), iako nista nije bilo u system/vendor/overlays. Ja svakako flesujem i novi pn gapps uz novi rom, jednom mjesecno kad izbaci.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
evo da se prijavim, pao je Nexus 5x "stormtrooper". 32GB placen 250€. Samo moram karticu otici jos skratiti ova mi ne odgovara..A telefona sto se tice cini se extra, kamera, fingerprint, displej i ostalo koliko sam uspio razgledati, ali to s vremenom polako valja sve otkrivati. Ima li ko slucajno neki savjet?

bolje uzmi novu, ja sam kratio i nije je telefon prepoznavao

Radi kad se iseče lepo bez problema, devojci su isekli u servisu i bilo sve ok posle.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

evo odma mi izbaca za azuriranje sistema na 7.0. Da li to da uradim ili ostavim ovaj?

Čitam evo a i prije sam gledao da uredaj upadne u bootloop.. baš kod ovog updatea 7.0..

Apdejt na 7 tezak preko 1gb, da li cu ostati bez toliko memorije ili se neki fajlovi prekopiraju pa necu ostati bez toliko memorije?

ja sam totalni noob sto se tice ovoga, skinuo sam na mob nougat 7.0 oko 1.1GB i sta sad, nesto je provjerilo i to je to. U postavkama pise 6.0.1 Marshmallow..

Kako si skinuo?
Neće ti zauzeti 1gb više, samo će pregaziti stari sistem

Da nije ovo možda neki patch ali pisalo je nougat 7.0 Skinulo mi došlo do kraja i kao neke provjere uradio nije ništa dalje ni restart. Možda da sacekam koji dan..

Da nije ovo možda neki patch ali pisalo je nougat 7.0 Skinulo mi došlo do kraja i kao neke provjere uradio nije ništa dalje ni restart. Možda da sacekam koji dan..
Posle svakog apdejta radi se automatski restart, ne znam šta si ti radio.
Idi u about i kaži mi šta ti piše pod android security patch level?

Rjesio sam ipak, nesto nije bilo ok prvi put failovo je update, bilo je i kod nekih jos takav problem po stranim forumima. Pokusao sam opet nakon malo vremena ali sad kad je skinuo update resetovao je i instalirao 7.0 a poslije i patch neki sitni.

Tako da napokon sad mogu na miru cackat. ><

Btw. Koristis li neku zastitu case/folija?

Imam nilkin onaj case, ali ga ne koristim, tj baš retko ga stavim.
Imam i staklo, stiglo pre dva meseca, još ga nisam stavio :D
Skroz golog ga koristim :)

Bas mi je cool ovaj minimalisticki weather na Pixel Romu,vise nemam potrebe da jurim widgete.

7e193b4777ebf0d668b57aa278417f3a.jpg

Sent from my LG Nexus 5X

Pogled s prozora ponovo radi :D

Btw,pogledajte kvalitet low light fotke od malo pre na Pixel romu,od ovog bolje na telefonu nema.

Dobra fotka. Koja je razlika između te kamere na Pixel romu i one kamere NX?

Verujem da ne postoji razlika.

poslednja verzija nx kamere ima opciju zero shutter lag hdr+ i regularan hdr+ sa čekanjem. koriste dva različita algoritma. zsl ima nešto manje šuma dok drugi ima nešto bolji dynamic range ali razlike su bukvalno minimalne. čini mi se čak i da 5x i 6p prave bolje noćne slike od novog pixela koji ima problem sa raspršivanjem svetala u mraku. od ovoga stvarno ne može bolje, prezadovoljan sam. jedino je fokus malo sporiji i ne baš super precizan

Stavio ovu novu apk i neće da mi zapamti podešavanja na hdr+ .. uvek kada uđem prebaci na auto hdr+. Koji smor

Tako je na Pixelu, kad god startuješ kameru je Auto HDR+, mislim da je dev namerno tako ostavio.

Stavio ovu novu apk i neće da mi zapamti podešavanja na hdr+ .. uvek kada uđem prebaci na auto hdr+. Koji smor

camera nx?

edit: aha jeste tako, al ne moraš da brineš. na auto uvek radi hdr algoritam

Poslednja izmena:
Pa nije na pixelu tako.. makar na xl :)

Ma bre auto hdr + i hdr+ ne mogu ni da se porede ,ni blizu nisu.

Vraćam se na stock kameru ,ne mogu stalno da menjam setingse

Vrh Dno