Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ko ima problema sa baterijom neka odradi brisanje keš patricije iz rikaverija. Meni je pomoglo koliko vidim, i opet guram preko 4h Sota.

Pričam za Nougat

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jel utice to na nesto? Mislim hoce se obrisati nesto od podataka?

@NennadS, hvala, probao sam sa google da ukinem sve dozvole talku ali nije rešilo problem, probao sam da napravim nov nalog i sa njim isto nisam mogao da se ulogujem. Probao sam svaki savet koji sam našao preko google i nije pomoglo.

Posle dopisivanja sa tapatalk podrškom, na njihov predlog problem sam rešio tako što sam ponovo uradio vraćanje na fabrička podešavanja (uradio sam jednom posle update na v7), sve pobrisano i ponovo instalirano. Sada radi TapaTalk, bilo koja verzija, sve isto kao i pre.
Od ovog drugog vraćanja na fabrička podešavanja, Quickpic 4.5.2 mi nije pukao ni jednom od sinoć. Takođe, moram da kažem da mi se sada čini da je sve malo brže posle ovog drugog reseta, čak sam dobio opcije koje sam mislio da fale, ovo recimo nisam imao posle prvog vraćanja na fabrička podešavanja, da biram da li pozadinu menja samo za početni i za zaključan ekran, već odmah promeni za oba ekrana:

Ima još nekih sitnica, recimo nije hteo da mi promeni sliku ukoliko je izaberem iz telefona za User - Profilne info osim ako se ne slikam, sada je promenio iz prve.

To za pozadinu je bagovito, ne radi jos uvek najbolje

Verovatno je bagovito što je ipak ovo beta, ne javna verzija za široke mase.

Ne kapiram zašto si instalirao beta verziju kad je već skoro dve nedelje aktuelna oficijalna verzija (ako govoriš o Nougat)?!

Opet ti kažem - to nije beta, to je finalna verzija.

Još bolje onda. Zbog načina ubacivanja mi je tako delovala, i što baguje sa ovim za pozadinu.

Primetio sam da ponovo učitava app ako se ne koriste neko vreme, tipa 30min i više. Ako se koristi viber, whats, talk i fejs, ono kako se po YT meri štopericom i diže e penis to je sve instant, problem je što se tako ne koristi telefon 95% vremena. Kada ostavim fon na neko vreme tipa 30 min i više (stavim u džep ili sto), primetio sam da ponovo učitava, nije uopšte instant, malo iritirajuće za nexus. Nemojte da kažete da kod vas nije tako ili ne koristite neke od app, ti odgovori ne pomažu, jer je ovako bilo i na v6, na v7 je možda malo bolje. Da li može da se ubrza još telefon? Možda gašenjem enkripcije, neka fora? Nemam root na v7.

Moze,vrati se na s6,on sigurno radi bolje.

Mislim nije nexus za njega, jednostavno ne leži svakome nexus.

Ovo je klasičan WP/android/iOS fanboj odgovor?
Ili prebacujete loptu sa problema? Ajde da ignorišemo, to nije problem, to tako treba?

Sta je problem?

Pitao sam gore, ali ajde da ponovim:

Primetio sam da ponovo učitava app ako se ne koriste neko vreme, tipa 30min i više. Ako se koristi viber, whats, talk i fejs, ono kako se po YT meri štopericom i diže e penis to je sve instant, problem je što se tako ne koristi telefon 95% vremena. Kada ostavim fon na neko vreme tipa 30 min i više (stavim u džep ili sto), primetio sam da ponovo učitava, nije uopšte instant, malo iritirajuće za nexus. Nemojte da kažete da kod vas nije tako ili ne koristite neke od app, ti odgovori ne pomažu, jer je ovako bilo i na v6, na v7 je možda malo bolje. Da li može da se ubrza još telefon? Možda gašenjem enkripcije, neka fora? Nemam root na v7.

Otkud znam kako ti koristis telefon, imas doze, mnoge aplikacije se same suspenduju ako su predugo u pozadini, i pod broj tri telefon ima 2GB rama. Ne mozes ceo dan da koristis telefon i da ocekujes da sve drzo u ramu beskonacno dugo.

Otkud znam kako ti koristis telefon, imas doze, mnoge aplikacije se same suspenduju ako su predugo u pozadini, i pod broj tri telefon ima 2GB rama. Ne mozes ceo dan da koristis telefon i da ocekujes da sve drzo u ramu beskonacno dugo.

Koristim ga kao i svaki drugi. Ovde sam čitao i gledao YT testove kako 5x ubija, kida, ubica mekog srca, keširanje ovo ono, drugi nisu optimizovani itd. itd. Ispada da je to nebitno dizanje e penisa i da "ima samo 2GB memorije" :wave:
Ipak je slab hardver za komforno korišćenje svakodnevnih app koje su sve teže i teže. Pokemone ne igram, nemam igrice.

Zato ja kažem da je optimalno 4gb ali sa stock androidom :)

Ili OP3 sa 6Gb :D

6P je ipak u lepoj prednosti u odnosu na 5x ali opet kada se zna cena jeftinijeg Nexusa ne moze mnogo toga da mu se zameri. Daleko je smesnije to sto ce Nexus 6P u mt-u/fluidnosti da pokida daleko skuplji i hw jaci N7 npr. To vazi i za op3, htc, sony, moto.. Svi kesiraju bolje od Samsunga a i fluidnije rade.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Koristim ga kao i svaki drugi. Ovde sam čitao i gledao YT testove kako 5x ubija, kida, ubica mekog srca, keširanje ovo ono, drugi nisu optimizovani itd. itd. Ispada da je to nebitno dizanje e penisa i da "ima samo 2GB memorije" :wave:
Ipak je slab hardver za komforno korišćenje svakodnevnih app koje su sve teže i teže. Pokemone ne igram, nemam igrice.

Buraz, jel realno da si ovo izjavio ? Kakve ti to aplikacije koristis koje ovaj telefon ne moze da pokrene bez problema ? I ne znam zasto imas potrebu da ti stoji sve ceo dan u ramu, kada sasvim brzo otvara svaku aplikaciju pa cak i FB/Mesindzer i ostala neoptimizovana ******...

Poslednja izmena:
Kada pogledate kako rade drugi telefoni sa 2gb rama, nexus sa 2gb radi kao drugi sa 3gb.
6p tu ima prednost ali daleko da 5x ista fali.

Poslednja izmena:
@Opušteno, nemoj se ubacivati kao padobranac, lepo sam napisao koje app i pri kakvom korišćenju.

@hsv, tačno, za cenu 230-240e ovo je odličan uređaj, stoji ispred ostalih za ove pare po meni. Ne više od toga, ne može se porediti sa skupljim top modelima, dok 6P može, zato i ima oznaku "P".

Poslednja izmena:
Oces ti zabraniti da se komentatise ? Mislim da treba da se stane sa pljivanjem telefona, ako do sada nisi skontao sta telefon moze a sta ne ne znam sto si dosao sada da se zalis. Ovaj telefon je i ispljuvan i hvaljen ovde,preko 50 ljudi ga ima na forumu sigurno i svi su pisali o njemu. Sad ti dolazis kao pao s marsa da se zalis i krivis ostale, kao da smo te mi naterali da kupis ovaj telefon. Cena mu je 240e ako od njega ocekujes ne znam kakve stvari onda mozda i nije ovo telefon za tebe i bilo bi dobro da izvadis vise para i kupis sebi telefon kakav ti odgovara( kapiram S7 mozda). Nista nemam protiv tebe ovo je samo moj stav za ljude koji procitaju temu kupe telefon i onda se "razocaraju".. Super, prodaj ga, i ostavi nas da budemo nexus5xfanboyclub. Opet kazem nista licno.

Što je najgore koristio je s6 do skoro koji ima deset puta gori multitasking od nexusa a ovde mu kao smeta što raspali fb ne može ceo dan da čuči u ramu.

Moguće da ubija sistem kad ode u deep sleep, što je i normalno. Sistemu treba ram memorija da diše. Tu je i doze koji se aktivira kad fon ode u deep sleep. Tako da da, to jeste feature.

Ja iskreno nisam primetio jer nemam potrebu da držim fb, insta, ffox ili ostale slične aplikacije u ramu kad ne koristim telefon. Čak naprotiv, sam imam naviku da ubijem te aplikacije iz recents nakon korišćenja. Ne vidim svrhu držanja fb-a u ramu? Aj da razumem pre 2-3 godine kad je istom trebalo 2 minuta da se pokrene, ali sad mu treba 1 sekunda..

Multitasking koristim dok koristim telefon. I to nikad više od 3-4 app max istovremeno. I tu nemam nikakve zamerke za nexusa. Onda kad ode u deep sleep, može da ubije sve što se mene tiče. Osim mesendžera koje koristim.

Sve ostalo što ljudi pišu - mlate praznu slamu. Aj molim te, treba nekome 6gb rama na telefonu..

Što je najgore koristio je s6 do skoro koji ima deset puta gori multitasking od nexusa a ovde mu kao smeta što raspali fb ne može ceo dan da čuči u ramu.
+90000000 stvatno covek bi posmislio da je imao fon koji moze da drzi destktop photoshop u pozadini i da igra crysis, a ne da je imao s6[emoji24]

Kada pogledate kako rade drugi telefoni sa 2gb rama, nexus sa 2gb radi kao drugi sa 3gb.
6p tu ima prednost ali daleko da 5x ista fali.

Meni 5x radi bolje nego gp2 sa 3gb rama.

Sto se tice multit., bas sam se jutros iznenenadio jer je drzao i play store i yt u ramu jedno 6-7 sati. A izmedju sam koristio sve zderace baterije tipa fb, instagram...

Evo i ja da nešto napišem i ako to retko radim a nije da ne čitam komentare.Druzim se sa android tel. od 2010(mnogo sam ih promenio) ,i smatram da je ovo jedan od najkompletnijih telefona za pare koliko košta.Pri tom nisam subjektivan niti fan samsunga,ios....realno samo

Sent from my Nexus 5X

Ko je prešao na v7.0 preko beta programa dobio je finalnu verziju softvera !

Ne znam što se ponašate kao da nećete primiti platu ako neko napiše nešto što mu se ne sviđa? To uradim za sve telefone koje koristim, pa i za ovaj. Samo ovde se nije moglo pročitati o manama telefona, odmah ide linč, jer to tako treba ili kod drugog radi. Niko nije spomenuo bag sa pozadinama. Mene je to jako nerviralo jer ne držim istu pozadinu za početni i zaključan ekran.
I, to što sam napisao da posle mirovanja od 30 min i više, nije instant korišćenje i da se čeka učitavanje app, to je istina, ljutili se ili ne, ali tako je. Slažem se da je sjajan za 240e, ali nemojte da preteruje sa hvalospevama i malo objektivnosti.

Vrh Dno