Šta je novo?

LG Nexus 5X

Treba mi savet.

Da li da vratim telefon koji ima lažni IME?

Prodavac mi je rekao da ako hoću, mogu da ga vratim, novce će mi naravno vratiti.

Inače telefon zasad radi bez problema.

Poslednja izmena:
Bolje vrati i uzmi novo i neotpakovano..Ne verujem da je velika razlika u ceni a mirnije ces spavati nego da lupas glavu sta je sa njim bilo..

@Ivan I., Jesi dodao one dve linije u build.prop, i restartovao telefon?

Ja nisam probao još snimanje, baš retko snimam. Al' ne kontam zašto lepo nisu stavili OIS. Ne kontam zašto uopšte postoji i zašto se koristi EIS, kad je realno glupa tehnologija pored OIS-a..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@marinko98
Definitivno vracaj. Mala je razlika, a moze da boli glava...

Primetio sam da gubim Wifi signal na android7.0, prazna je lista wifi mreza dok fon konstantno trazi... Kod mene pomaze samo reboot, ne pomaze ni reset network settings. U 7.0 je izbaceno i advanced podesavanje dhcp za dual 2.4&5ghz.
Problem je evidentiran od strane Googlea i izgleda da ceka sledeci mesecni apdejt.

Poslednja izmena:
OIS je daleko bitniji za snimanje fotografija, za kamkorder i softversko resenje moze da znaci odlicnu stabilizaciju, kao steadyshot kod sony-a.

Ali je najbolje imati i dobar OIS i kvalitetnu digitalnu stabilizaciju video snimanja ili jednostavno odlican OIS zaduzen za obe funkcije.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Lumia 830 briše patos, dominira, ponižava Nexus 5X u snimanju video klipova.
Klipovi sa 5X su krš, očajni, praktično neupotrebljivi.

Ma daj, sve Đenka do Đenke ovde :)
Ništa mu ne fali ...

Da, Nokija stvarno briše patos :D

Primetio sam da gubim Wifi signal na android7.0, prazna je lista wifi mreza dok fon konstantno trazi... Kod mene pomaze samo reboot, ne pomaze ni reset network settings. U 7.0 je izbaceno i advanced podesavanje dhcp za dual 2.4&5ghz.
Problem je evidentiran od strane Googlea i izgleda da ceka sledeci mesecni apdejt.

Dafinitivno nemam ovaj problem na 7.0. Koristim TP-Link 1043ND V3 ruter. Telefon nikada nije ispao iz kucne wifi mreze, niti mi se ikada desilo da ne moze da pronadje nijednu wifi mrezu.

I kod mene WiFi i LTE odlično rade ...
SBB-ov Cisco EPC3928

Pa šta sam ja napisao nego to, ne kontam [emoji1] ?
Bolje snimanje i zvučnik, naravno da je 5X bolji uređaj.

Lumia 830 briše patos, dominira, ponižava Nexus 5X u snimanju video klipova.
Klipovi sa 5X su krš, očajni, praktično neupotrebljivi.
Jesi siguran da si aktivirao EIS na nacin koji je Vojkan opisao?

Jedan ortak je imao L830, u odnosu na malu velicinu matorog senzora (1/3.2") snima odlicne fotografije a kamkorder je tek prosecan za tu klasu, i u smislu kvaliteta, detalja a i stabilizacije.

Tako da mi nije jasno kako ta Lumia brise patos sa 5x al' dobro.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
@danilo @rock86:
Kazu da je moguce da problem perzistira ovisno da li je bio OTA apdejt ili flash, i da li je sa N preview ili sa MM. Uglavnom sredice se.

Ja sam sideload-ovao full OTA paket i odradio factory reset.

Hsv, ništa aktivirao nisam, sve stok, snimaću drugim mobilnim.

@ Cvoruga

Ok, stock 5x prakticno nema stabilizaciju i to je bedak.

Ali ako budes rutovao fon postoji nacin da aktiviras EIS kao na 6P i tada ce snimanje 1080p biti dosta bolje :)

A onda ces primetiti i razliku u detaljima i dinamickom rasponu jer ipak Nexusi koriste odlican 1/2.3" senzor koji je dosta bolji od starog 1/3.2" iz L830.
Ovako dok se snimak trese ne mozes ni da primetis to.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ja isto nemam taj problem sa wifi-em. Mislim da mi je ovo prvi put da sam uradio apdejt na novu verziju androida a da nemam ni jedan jedini bug. Za sada sve odlicno

Ja uvek volim da uradim clean install, nekako sam navikao.

U vezi LG garancije..Znamo da LG trazi fiskalni racun. Obratio sam se potrosackom savetniku. Slikao sam blok racun i garantni list na 24 meseca na softver i hardver sto sam dobio od jedne manje radnje u Beogradu. Potrosacki savetnik kaze da je fiskalni blok racun na FR obrascu VALIDAN!!!

Nadam se da nećeš morati da testiraš tu garanciju u naredne 2god :)

Ako bude potrebe za tim i ako propadne test, ponovicu test u emisiji Potrosacki savetnik. :)

Ja uvek volim da uradim clean install, nekako sam navikao.

Isto, uvek čista instalacija uz FR iz rikaverija ...
I ne razmišljam posle da li je zbog ovoga ili onoga :)

I dalje ne mogu da se načudim da ovoliko ima bolji 4G signal od note 4 - zelena linija konstantno !
Na note 4 je to bilo šareno i crveno kao Rumunski autobus :)
Otisak sam očekivao da radi kako treba, ali signal prijatno iznenađenje ...

Bio sam ubeđen da je do mts-a :)

Poslednja izmena:
Šta vam znači ta čista instalacija? Koji je postupak da se uđe u rikaveri na 5x?

Da li je neko dobio OTA sedmicu?

Cista inatalacija je flesovanje factory image-a

Šta vam znači ta čista instalacija? Koji je postupak da se uđe u rikaveri na 5x?

Da li je neko dobio OTA sedmicu?

Palis telefon sa power+vol down. Kad udje u bootloader, onda pritisnes vol down(valjda dva puta) dok ne dodjes do 'recovery' opcije. Tu potvrdis sa power, i eto te u recovery-ju.
Ako hoces direktno iz sistema - preporucujem quickboot aplikaciju(treba root). Udjes u app, pritisnes recovery, i eto te tamo.

jel stavljate window animation scale na 0.5x ili na off?

Vrh Dno