Šta je novo?

LG Nexus 5X

Uradi root i uključi stabilizaciju, drastično popravi stvari

Kako tacno? Inace, ja kao da ne vidim gde su sva podesavanja za kameru - onaj mini meni do kog se dolazi iz aplikacije je smesan, to sigurno nije sve...

Nema podešavanja nikakvih. EIS uključuješ tako što u build.prop dodas persist.camera.eis.enable=1 radi samo u full hd, u 4K ne radi

Poslednja izmena:
I onda nakon toga u kameri pod resolution and quality dobije switch koji treba da uključi. Restart nakon edita fajla.

To bilo gde dodam u build.prop-u..?

EDIT: Dodao sam pored ostalih podesavanja za kameru, kontam da je to ok.

EDIT2: Radi sve kako ste i rekli. Hvala na pomoci. :)

P.S. Da ne poverujes da su toliko skromna podesavanja za camera app na 5X...

Poslednja izmena:
Bilo gde, nema on strukturu, čita se red po red

I tako se dobija OIS samo za video ili i za fotke?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ne dobija se ois, ukljucuje se eis

Podesavanja nema jer je gugl smislio da aplikacija uradi sve umesto tebe.

Poslednja izmena:
Ma samo komentarisem. Meni ta podesavanja uopste ne nedostaju. :)

A ne dobija se OIS nego EIS za video snimke. Dakle, elektronska, ili ti, digitalna stabilizacija.

Pa ima par postova iznad objašnjeno

U kojim uslovima treba koristiti hdr+?
Kontam da ne treba koristiti za ll indoor, i za daylight fotke kad je sunce jako npr, kao ni za makro slike?

I ja ga uglavnom drzim stalno na on,ali ponekad slike vuku malo na ljubicasto sa hdr+ u odnosu na one gde je on na off(bar meni).Sa tim sto slike izgledaju ostrije kad je hdr+ iskljucen(opet moje misljenje).

ja drzim na auto, pa on upali gde misli da treba i to je uglavnom tacno, kada vidim da gresi upalim ga rucno, slikam to sto mi treba i posle vratim na auto

Ljudi moze pomoc?

Imao sam MM i rootovan phone, snimio sam prvo zadnji "TWRP Recovery 3.0.2-1" preko postojeceg.

Flashovao sam N image i sve radi kako treba, restartujem telefon da udjemu Recovery kako bi snimio zadnji SuperSU da ga rutujem i dobijem znak androida koji kaze "no command".

Sta mi je ciniti?

Flešuj twrp preko fastboota, image ga je pregazio

Flešuj twrp preko fastboota, image ga je pregazio

Predpostavio sam i ove komande sam prosao i idalje imam isti problem:

adb reboot bootloader
sudo fastboot devices
sudo fastboot flash recovery twrp.img
sudo fastboot reboot

EDIT:

evo ga resenje:

Note many devices will replace your custom recovery automatically during first boot. To prevent this, use Google to find the proper key combo to enter recovery. After typing fastboot reboot, hold the key combo and boot to TWRP. Once TWRP is booted, TWRP will patch the stock ROM to prevent the stock ROM from replacing TWRP. If you don't follow this step, you will have to repeat the install.

Poslednja izmena:
I ja registrovao telefon, i to kupljen preko ebay-a, u New Jersey-u. Lagano.

Odlicno.

I da, da nekog ne zbuni, za registaciju se koristi S/N sto pise na kutiji ili IMEI. Ja sam uneo IMEI. Nadam se da LG stvarno uvazava garanciju.

Poslednja izmena:
Ma nema sanse da uvazavaju garanciju tamo neke radnje...Verovatno je BUG na sajtu ili slicno...
Poslao sam im mail da mi pojasne sta ovo sve znaci....

to nije garancija tamo neke radnje nego LG garancija, nije tamo neka radnja napravila taj mob pa da LG garantuje za njih, nego ga je LG napravio i prodao, pa je on ko zna kojim putem došao do te tamo neke radnje i onda si ga npr ti kupio. taj put je nebitan u celoj priči. ne znam šta je ovde toliko čudno, meni je mnogo čudnije što takve stvari nisu uobičajene. pa kako apple garancija važi gde god ga kupio, možeš od KP dilera možeš u istyle, kad je unet u bazu od tad teče 12 meseci i to je sva nauka. kod ovih LGevaca jedino je sporan taj datum prodaje od kad teče garancija, malo je neozbiljno da ti to sam unosiš, mada kod njih je sve moguće :)

Zar nije slična priča bila sa LG tvima iz Hu?
Za njih važi garancija kod nas, za Samsung ne?

Samsung nas mrzi, ***. :D

Nexus 5X TapaTalking

to nije garancija tamo neke radnje nego LG garancija, nije tamo neka radnja napravila taj mob pa da LG garantuje za njih, nego ga je LG napravio i prodao, pa je on ko zna kojim putem došao do te tamo neke radnje i onda si ga npr ti kupio. taj put je nebitan u celoj priči. ne znam šta je ovde toliko čudno, meni je mnogo čudnije što takve stvari nisu uobičajene. pa kako apple garancija važi gde god ga kupio, možeš od KP dilera možeš u istyle, kad je unet u bazu od tad teče 12 meseci i to je sva nauka. kod ovih LGevaca jedino je sporan taj datum prodaje od kad teče garancija, malo je neozbiljno da ti to sam unosiš, mada kod njih je sve moguće :)

Potpisujem sve sto si rekao!

Radi li Vam AdAway na 7.0?
Meni nece nesto?

^ Moraš prvo da flešuješ systemless Adaway. Ima u temi na XDA.

Što se tiče Samsungove garancije na telefone, moguće je ostvariti garanciju iz drugih evropskih zemalja i kod nas. Ali za to naši ovlašćeni servisi moraju da traže (i dobiju) odobrenje od servisa iz zemlje iz koje je telefon. To je suvišna komplikacija, pa to servisi mahom izbegavaju da rade. Ovo je informacija iz ovlašćenog servisa. :)

Poslednja izmena:
jel mogu sa chrome da predjem na 7.0? imam twrp 3.0.2-0, tako mi je dosao telefon i nisam nista dirao...

Znači dve godine garancije - ubacili ste u rebus mnoge na forumu :D

Sent from my NOTE 4 using Tapatalk

I Samsung i LG daju worldwide garanciju za ali zbig slepaca i bezakonja u našoj zemlji, radi ko sta i kako hoće. Nije bitno ko je prodao njihov telefon, nego kad je pušten u promet a verujem da su se za to dobro svi pobrinuli jer makar svaki pametan telefon šalje svasta od podataka mimo znanja korisnika.
Da je u pitanju provera garancije i odobrenje, LG bi to naveo u procesu registracije.
Moj savet je da svako ko je istu uradio, uradi i PRINT SCREEN pa ako se nekom Djokici odavde digne da je pun pike ne važi, onda se ide dužim putem preko inspekcije, ali ćete svakako ostvariti prava potrošača tj Vas kao kupca, svako ponaosob.

evo i ja sam registrovao... prvi put se zeznem i ostane na nekom prvom telefonu na listi (a100, nebitno...) i registruje mi bez problema, a IMEI od 5x.... posle sam ispravio i sve sad izgleda ok..
nesto mi govori da se prerano nadamo da to stvarno radi, mora da ide na neku proveru prvo...

Vrh Dno