Šta je novo?

LG Nexus 5X

Msm da bi mogli da se pozabave ovim bagom jer kao sto ti kazes svuda je tako.. svaki mesec brdo nekih security patcheva kao da ce neko da nam hakuje telefone..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa dobro sad, nije ni ovde sve kako treba da bude. Postoje padovi fluidnosti ali je cinjenica da radi bolje od 99% Androida. Ali sa druge strane ima gomilu ogranicenja koje Android nema. Sve ima svoje. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Od 5.x verzije vuku taj problem ali eto neka je prioritet "small" po njima...

Sent from my C5503 using Tapatalk

+1

Odlican je 5X telefon, jedine mane koje sam mu nasao su zvucnik koji zvuci kao tranzistor i drndanje vibracije kao na Nexus 5ici od pre 2 godine, sve ostalo je okej.

Koristio sam 5s nesto vise od 6 meseci pre kupovine 5X i posle 7 dana se vratio, jer Android. Svaka treca app je neoptimizovana.
Vibracija na nexus 5 i 5x su miljama razlicite. Ni priblizne, petica ima mnogo slabiju vibraciju. Na 5x je po defaultu za mene prejaka.

Poslednja izmena:
Meni je OK vibracija, mada posle Nexusa 6 sve je dobro :)

Ali je zato evidentan problem sa RAM-om, uvek držim ~10 otvorenih tabova u Chromeu i telefon se više puta spucao. Biće sramota ako Google i sledeće godine stavi 2GB u slabiji model.

Kako mislis spucao? Radi reload ili?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Синоћ ми затражи параноид 6.0.1 шифру за откључавање, коју сам ставио поред откључавања са отиском, неће да је прихвати, неће отисак.... морао сам да радим цео Тел изнова...све сам морао да избришем.....лудило мозга....

КупиЈо сам тапаток!

Adaptere koje sam narucio kada se puni telefon preko njih mnogo lose radi fingerprint senzor, a prikazuje da su bezbedni. Ne znam do cega je to.

Синоћ ми затражи параноид 6.0.1 шифру за откључавање, коју сам ставио поред откључавања са отиском, неће да је прихвати, неће отисак.... морао сам да радим цео Тел изнова...све сам морао да избришем.....лудило мозга....

КупиЈо сам тапаток!
Upalis twrp, ides u data system i obrises locksettings fajlove, tada

file manager iz TWRP-a je samo izbacivao erore...nisam mogao da pridjem ni jednom fajlu...

Adaptere koje sam narucio kada se puni telefon preko njih mnogo lose radi fingerprint senzor, a prikazuje da su bezbedni. Ne znam do cega je to.
Pise na wikipediji da imaju problem n5x sa tim. Slucajno naisao na tu info preksinoc :D

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

ja ne znam zašto ne uzimate malo kvalitetnije kablove nego se mucite sa tim od 2$ ?

Nillkin universal flat Type C cable USB 2.0 date cable 120cm 5V 2A quick charge cable for zuk z1,oneplus two,letv 1s,nexus 6p 5x
http://s.aliexpress.com/RZfM7Fza

ako ništa nillkin je proveren Kinez ,jeste 5.9$ ali ni mob niste kupili za džabe pa da se sada štekate za 300din razlike u ceni

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ne znam koliko je tačno to za 2A ali nexusi se pune na 3A

Ja imam taj Nillkin kabal i skoro kada sam punio telefon u kolima kada sam bio na terenu prikazivalo mi je na telefonu da se brzo puni.

Telefon će se bootovati bez problema i dozvoliti pristup svemu. Naravno, mora se uneti kod za dekripciju fajlova. :)

Za pristup sistemu da, ali pre toga ide dekripcija fajlova, zar ne? :)

Probaj sam i videćeš, ništa ne gubiš.

Da li mogu ikako da bajpasujem zastitu i pristupim telefonu preko file menadzera iz TWRP-a na tudjem telefonu ako ne znam sifru? :)

To me u stvari zanima od pocetka... :)

Ako su fajlovi na telefonu kriptovani, a tebi šifra nije poznata, onda ne.

Ako su fajlovi na telefonu kriptovani, a tebi šifra nije poznata, onda ne.
A ko drzi kriptovane fajlove na telefonu? Zar to nije posebna opcija po zelji korisnika? To je samo od MM-a, pre ta opcija nije postojala?

Govorimo o Nexus 5X modelu, a tu je enkripcija fabrički uključena. Da li je to moguće na drugim modelima, ne mogu ti reći. A i nije baš poželjna polemika na tu temu iz sigurosnih razloga. :)

Govorimo o Nexus 5X modelu, a tu je enkripcija fabrički uključena. Da li je to moguće na drugim modelima, ne mogu ti reći. A i nije baš poželjna polemika na tu temu iz sigurosnih razloga. :)

Nema problema sa sigurnoscu, jer raja nema TWRP ili klokvork instaliran tako da nema ni pristupa sistemskim fajlovima. Hvala na informaciji, nisam znao da su mi svi podaci kriptovani :) Mora da postoji neki workaround i za to, mada razumem da ovo nije mesto za takve razgovore.

a48507a196b4c1dbc3f335a6b8683107.jpg

Jel imao neko ovaj problem? Hteo da instaliram AdAway pa skontao da nesto ne valja sa rootom.

Nazad
Vrh Dno