Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pokusoa sam chroma da instaliram. Preko stock roma. Instalirao sve po uputstvu instalirao gapp i kako se startovalo svaka Google aplikacija se gasila force close. Bukvalno svaka. Od calendara do kamere. Pokusao sam i drugi put isto. Mtc19t je build, 6.0.1

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Verovatno nisi skinuo dobar Gapps za taj ROM, skini onaj koji preporučuje developer ROM-a.
Ima još jedna kvaka, po flešovsnju ROM-a
odmah flešuj Gapps dok si još u TWRP, tek potom startuj tel.

via tt

Poslednja izmena:
Jesam skinuo sam onaj iz teme koji su oni postavili. I jedno za drugim sam instalirao. Nista pokusacu ponovo treca sreca.

Ima li neki ideju kako da podesim na zeninom telefonu da joj se pali ekran kada ga u toku razgovora odalji od sebe? Nikako da nadjem u podesavanjima. Kao da ne reaguje senzor.

^ u koliko imas foliju preko ekrana, ili staklo, najverovatnije ti zaklanjaju proximity senzor. Ne postoji podesavanje za to.

Jel vam slika mutnija malo,manje ostra kad slikate u hdr+ ? Kad ga iskljucim ispadaju ostrije slike(dnevna varijanta):p

Verovatno mrdnes ruku pre nego slika. U tom modu je okidanje malo sporije pa je verovatno to problem. :)

Ili okači primer da vidimo... U hdr su fotke prirodnije, u auto modu radi dosta jako oštrenje, možda na to misliš

Bice da je do ostrenja u auto modu,bzvz slikao istu sliku u hdr-u i bez njega i prebacim na komp. i primetim razliku. Uporedjivao i malo kamere na 5X i 6P,nema nekih vecih razlika izmedju njih,kad su u pitanju slike.

IMG_20160530_212230.jpgIMG_20160530_211826.jpg

levo 6P,desno 5X

Ne bi trebalo da bude uopste razlika jer su iste kamere u pitanju. :)

Koliko % baterije izgubite dok spavate? Ja na airplane modu bez 7% ne, a on tad pogasi sve.. Osim aplikacija? Kad sve ostavim, ide i preko 10

Na početku, kad je jos bio frišak, zeroapps, taj broj je bio 1%.

Nisam rootovao, ne mogu to dalje da istražim.. A i da jesam, ne bih znao kako.

Pogasio si Google Backup i WiFi i Bluetooth scanning?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samo SwiftKey. Ništa više [emoji108]

Sent from my m2 note
Jeste bolja nego Guglova.. I to sto moze na jednoj tastaturi da spaja i engleski i srpski, bez da je siri, i sa predikcijom na oba jezika, istovremeno, po potrebije, je dojajno... Al Samsungova stock, bar na s3, ima sve to + mnoooogo pametnije uči nove reči.

Swiftu maltene svaki čas moram da radim add to dictionary. Popamti stosta i dok kucam, ali štošta ne. Izgleda da pamti samo ono na šta klikneš ili eksplicitno kazes add to dictionary?

Pogasio si Google Backup i WiFi i Bluetooth scanning?

Settings/Backup & reset/Backup my data je On. Google Photos upload slika sa kamere (+ Drive, Dropbox, MTS disk) sve to je namesteno samo kad se tel. puni..

Wifi, Search for public networks je Off. Ako si na to mislio.

A Bluetooth mi je Off skroz.
Battery optimization (Doze) je ukljucen.

Kolko instaliranih aplikacija imaš?

Meni treba nesto tipa (a to sigurno zahteva root): tolko i tolko struje ti je pojelo to i to, al preciznije i detaljnije od onoga sto pise u Battery delu.. Tu nista ne prokljuvim, kad ga napunim skroz, otkacim uvece pa odem tamo cim se probudim.

Ne znam kako drugacije da izolujem sisača, jedino da brisem jedno po jedno.. Al to ce zahtevati dosta noci provera :)

Imam oko 40 aplikacija.
120. :(

A jel ti On taj Backup my data, u Settings/Backup and reset? Guglova stvar, korisna (cuva podešavanja aplikacija, nije to ne znam kolka količina podataka), valjda sisa resurse samo kad treba. Probacu i to.

I opet ponavljam, ja ga stavim u Airplane mod. i Location ugasim. I sync. (jer airplane ta dva ne dira)

Sta god da radi u pozadini, valjda prvo cekira connectivity... Kog nema!

Mozda nesto radi u pozadini i ne da Dozeu da odradi svoje. Al ga treba naci ***. (CM security ima dobar Applock, ali bundluju uz nepotreban Security. FB je memory hog, ko i njegov Mesenger... )

Top su, i za memoriju i za bateriju, uvek: AndroidOS, Android system, Google play services...

Pa taj Backup my data drži telefon budnim i zato ti curi baterija, rekoše ti da ga ugasiš.

Dugo nije bilo :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1464710512806.png
    uploadfromtaptalk1464710512806.png
    193.7 KB · Pregleda: 188
  • uploadfromtaptalk1464710521307.png
    uploadfromtaptalk1464710521307.png
    177.2 KB · Pregleda: 184
Ako nekoga zanima ringke fusion smoke black po nabavnoj ceni nek mi se javi na pm :) Prodao sam telefon, a ovo mi stiglo danas.

120. :(

A jel ti On taj Backup my data, u Settings/Backup and reset? Guglova stvar, korisna (cuva podešavanja aplikacija, nije to ne znam kolka količina podataka), valjda sisa resurse samo kad treba. Probacu i to.

I opet ponavljam, ja ga stavim u Airplane mod. i Location ugasim. I sync. (jer airplane ta dva ne dira)

Sta god da radi u pozadini, valjda prvo cekira connectivity... Kog nema!

Mozda nesto radi u pozadini i ne da Dozeu da odradi svoje. Al ga treba naci ***. (CM security ima dobar Applock, ali bundluju uz nepotreban Security. FB je memory hog, ko i njegov Mesenger... )

Top su, i za memoriju i za bateriju, uvek: AndroidOS, Android system, Google play services...

Šta će ti toliko, ja sam siguran da ne koristiš pola od toga..

Isključio sam to odmah kada sam uzeo telefon, meni nepotrebna funkcija...

Стигли кабл и адаптер са Gearbest-a за 18 дана, 9 долара све. Наводно Xiaomi оригинал. Пролазе checkr.
Рутован и до званичног Н остајем на декриптованом сток 6.0.1.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Da li i vama zabode telefon kad se otvori slika primljena na whatsapp ? Zabode na 5 sekundi i izbaci da je wa prso, stisnem wait i onda sve normalno.

Ako nekog interesuje poredjenje kamera g2, 5x, g4 i a5 2016 mogu ovih dana okaciti par slika :)

Sent from my Nexus 5X

što da ne, samo cepaj nexus sa hdr+ :D
ili i sa i bez, po 2 sempla sa njega

meni se to sa WA nikada nije desilo ni na jednom telefonu

to sa wa mi se konstantno dešava .. ako imaš puno bekapovanih poruka verovatno je do toga,ja imam npr oko 750.000

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Oooo vratio se Loznica... Dobrodošao nazad. [emoji4]

Nazad
Vrh Dno