Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ne moze na 6S to :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Prvo da jos jednom pohvalim Vladimira jer mi je juce zamenio telefon bez ikakvih problema.

Sto se tice ovog problema sa Nova lancerom, meni radi ok otkljucavanje jer ga zakljucavam na power taster isto kao sto je naveo boki2911. Danas sam imao onaj stari bug da nije hteo da ukljuci gsm internet (cellular data) kada je nestalo wi-fi konekcije. Nisam odmah skontao sta je pa sa restartovao telefon i po ukljucenju se setio sta je. Ako se ne varam to se resavalo tako sto se ukljuci-iskljuci airplane mode? Inace to mi se na nexus 5 desilo samo jednom i to bas davno.

Da se ukljucim i u pricu oko otg flesa. Pre nego sto sam uzeo telefon dva puta sam pitao ovde na forumu da li ce raditi kingston micro duo USB3.0 posto imam jedan od 32GB i jedan od 64GB i pozitivno mi je odgovoreno (Proverio sam posle i na nexus help forumu gde sam isto procitao) . Od Vladimira sam dobio LG adapter koji dolazi uz neke nexuse sa USB C na micro USB i kad ubodem fles preko adaptera u telefon nema nikakvih znakova i signala da ga vidi. Nisam nista radio na telefonu, tj. full je stok tako da nisam ni pokusao da instaliram stickmount, mada mi je nexus 5 sa MM radio i bez toga. Instalirao sam addon za total commander posto njega koristim i ne vidi ga ni sa njim. Takodje sam probao sa nexus media importer ali je rezultat isti. Narucio sam one tronsmart adaptere koji su preporuceni ovde na forumu pa cu videti kad stignu da li radi sa njima. Na nexus 5 sa MM su radili iako su flesevi formatirani u FAT32. To pisem jer na kitkat (Za lolipop se ne secam) nisu radili dok se ne formatiraju u ntfs sto dosta usporava pisanje/citanje. Probacu kasnije jedan da formatiram u ntfs pa da vidim da li ce tako da radi.

Poslednja izmena:
Prodao, dosadio mi je vise. :)
HTC 10 sam odmah otpisao, nesto mi nije to to. Da zanemarim ono ogavno wannabe "dugme". Mnogo je veliki 6P, da bar ima bolju bateriju pa da opravdam nekako.
Najverovatnije ce biti 6s 64 jer sumnjam da cu moci da se protegnem za + od 64GB. :)

Nexus 7

Meni 6p puca svaki dan 5+ sota. Wifi i lte.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Preko ovog adaptera ne vidi otg fles ni kada je formatiran u ntfs.

Ако је неко успео да купи USB C кабл негде у Београду, нека напише овде или у пп. Замрсили се каблови негде на царини, дан 18.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Mislim da nije problem fles. Malo sam istrazivao po netu i dosta ljudi se zali da im ne radi preko adaptera usb C na mikro usb. Uglavnom video sam i da dosta ljudi navodi da im radi preko adaptera usb C na usb A. Narucicu taj adapter pa cu probati.

Tako je, ja imam obe varijante i sa tim tronsmart ne radi dok sa usb c na usb a radi fleš ok.

Sent from my Nexus 5X

Pa koliko je tebi ok sot? Ne znam ni kako bi pravili to poređenje iphone 6s vs 6p ali oba moraju uveče na punjač. E sada, što se tiče veličine, ako ti ne bi smetao 6s plus ne znam što bi ti smetao 6p...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
U vecini slucajeva bi mi zavrsio posao bilo koji sa pristojnijom baterijom. Ali desava se da nagazim 3G i plus odigram neku igru i cas ubijem bateriju. I Z2 je znao da se isprazni posle 14-15h kad ga nagazim.
Ako cu vec da uzimam ciglu bolje da uzmem 6s+, ima bolju bateriju od 6P. :)

Nexus 7

Sta mislite da li neki sledeci update moze srediti autofokus da lakse fokusira predmete koji su udaljeni oko desetak centimetra. Mnogo masi i mnogo se muci kad se slika neki predmet koji je blizu. Jednom iz 5 pokusaja pogodi fokus

Poslednja izmena:
To je i meni jedini problem s kamerom,ima malo muke s predmetima koji su blizu..sad da li je mana hardvera ili softvera,videcemo..

Sva sreca pa se ne slika tako cesto iz blizine, ali se zestoko muci da fokusira, skoro svaka je mutna. Kad se vec odalji 20,30cm od predmeta onda je ok. Mozda je i na 6p tako, neka kaze neko ko je oba koristio.

Jeste, i ja na 6P imam tih problema.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

I ja sam to primetio. Moguće je da će to poboljšati sa Android N.

U N beta nisu poboljsali :D

Isto se pricalo za g2, ubrzace fokus kad dobije update i nista nisu uradili, jos su mozda i pogorsali, tako osecam da ce i ovde to ostati, ali srecom nije neki tezak problem da se ne moze bez toga.

Da li je neko stavljao copper dbrand na 5X,jel ima neku texturu po sebi ili je glatka povrsina ?

Mislim da je Copper sličan kao Titanium, a Titanium ima neku blagu teksturicu, kao neke sitne brazde pa nije skroz gladak.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Sta mislite da li neki sledeci update moze srediti autofokus da lakse fokusira predmete koji su udaljeni oko desetak centimetra. Mnogo masi i mnogo se muci kad se slika neki predmet koji je blizu. Jednom iz 5 pokusaja pogodi fokus
Jesi li probao opciju Lens Blur?

Kad odes u vise opcija u kamera aplikaciji,dobijes panoramu,photo sphere,i medju njima i lens blur. Sluzi za selektivno menjanje fokusa,sumnjam da pomaze ovde.

Senzor i optika u 5X je medju naj u mobilnom svetu, kao i software. 10 cm je granicna vrednost, svaki tel koji sam imao kao i digitalni aparati kojih nisam imao malo teze da prebace fokus kada imaju u pozadini nesto na sta mogu izostriti lakse. Samo mu dati vremena i proveriti na sta je izostrio, a i za makro i neke slozene situacije koristim camera aplikacije koje imaj touch focus and capture...

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Jel vam normalno radi google always on ? Pre mi je kad mu kazem npr. da otvori viber ulazio direktno,a sad mi trazi prvo da otkljucam tel. Isto tako mi je pre pozivao kontakte bez problema a sad udje u kontakt koji sam mu rekao i moram ponovo da ponovim ok google i ime kontakta da bi pozvao .I za alarm mi pravi problem,sve odradi i na kraju moram da rucno potvrdim.Kad je displej upaljen sve radi normalno :p Trusted voice je ukljucen.

Jel 5x ima na MM onaj notifier kada stigne poruka npr na vacapu, vajberu? Znam da N4 na LP nije imao to.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
"Bela" :)
@batak
a27e4172a4789bffc6f6232165b93e50.jpg

Sent from my Nokia 1110

Kažem ti ja da je amoled za dve klase boji :)

Sent from my Nexus 5X

Nazad
Vrh Dno