Šta je novo?

LG Nexus 5X

Bas teska odluka, ne znam sta da ti kazem. Ali posto vidim da ti se konacno smucio softver onda prodavaj i prelazi na Nexus. :)

Samo za @batak -a ide za par dana ss kesiranja :D mada je vec video od vojkana

Danilo uzimaj 5x, i to pozuri da se taj neko ne predomisli

Ja se lomim, odustao sam od v10, jer ne mogu da izvučem oba popusta u vip-u. Sveo se izbor na s7 iz vip-a 465e, nexus 5x 32gb oko 300e i 6p 490e oba sa kp... Nisam pametan... :)

Mene zanima poređenje sa S6 :d

Ne pamtim kad sam poslednji put toliko modifikovao neki telefon. Sto je najbolje, sve trpi :) Stavio sam PureNexus i Elemental kernel. Danas je prvi dan da sam u toj kombinaciji krenuo od 100℅ baterije i primeti se razlika u SOT-u.

Namera mi je bila da ga drzim 100% stock i da redovno dobijam updateove bez modifikacija, ali nisam dugo izdrzao. Kad kazem nisam dugo izdrzao, presudilo je to sto, nazalost, meni 5x stock nije dorastao svakodnevnoj upotrebi tj. mojoj svakodnevnoj upotrebi sa instaliranim svim mogucim aplikacijama koje rade u pozadini i srcu bateriju/resurse telefona. Desavalo mi se da kresuju aplikacije ili da predugo startuju iako ram nije bio popunjen.

Stavljanjem PureNexus i Elemental kernela, instalacijom greenify-ja i regulacijom kojekakvog djubreta kroz appops, dosao sam do zadovoljavajuceg nacina rada. Nema kocenja, aplikacije se osetno brze pokrecu, a i baterija je dosta bolja.

Nakon par dana upotrebe, definitivno bih demantovao tonu natpisa po netu da mu je izlaz na 3.5mm los kao i zvuk u slusalici. Ako mene pitate, kvalitet zvuka je odlican, nista losiji nego na drugim telefonima koje sam imao. Jedino je zvucnik nesto nizeg kvaliteta iako je cak i to meni zadovoljavajuce.

Nesto sam verovatno ponovio sto sam napisao i u prvom postu kad sam uzeo telefon, ali necete zameriti :)

Nisi koristio stock MHC19J? Kažu da su tamo sredili takve probleme kakve pominješ da si imao.

Koristio sam bas taj martovski update. Ne znam kako je pre radilo, ali ja sam i sa tim updateom imao (povremena) kresovanja, kocenja, a ni baterija nije nesto bas bila. Nazalost. Malo mi je cim updateovanje custom romova, ali na kraju krajeva, kad sam na wifi, skinem zip, recovery, dirty flash i to je to.

Moj 6p je i dalje na 1. Jan security patch level. Da li je izasao još neki u medjuvremenu?

dva + performance update

Koristio sam bas taj martovski update. Ne znam kako je pre radilo, ali ja sam i sa tim updateom imao (povremena) kresovanja, kocenja, a ni baterija nije nesto bas bila. Nazalost. Malo mi je cim updateovanje custom romova, ali na kraju krajeva, kad sam na wifi, skinem zip, recovery, dirty flash i to je to.

zanimljivo, ja ništa od tih prijavljivanih bagova nisam doživeo. samo sam jednom primetio da slabo kešira posle nedelju dana uptime.
ostavio si enkripciju uključenu?

Poslednja izmena:
Hmm.. Nece da prijavi da ima update. Da li ima neki trik? Build je Mmb29p

dva + performance update

zanimljivo, ja ništa od tih prijavljivanih bagova nisam doživeo. samo sam jednom primetio da slabo kešira posle nedelju dana uptime.
ostavio si enkripciju uključenu?
Bio sam 100% stock tako da je i enkripcija bila ukljucena. Ne znam da li to moze da se iskljuci kada nije rootovan, ali sad vise nije ni bitno...

mora format data particije da se skine enkripcija + kernel koji je neće enkriptovati na sledećem bootu. ako nisi radio format ti si verovatno i sad enkriptovan?

Sada nisam enkriptovan, stavio sam teamwin recovery pa sam formatom data particije skinuo enkripciju. Posle tog formata sam uradio install pure nexus i elemental kernela. Doduse, nisam mogao da uradim update vendor.img sto stoji da treba uraditi u instalacijskim instrukcijama u pure nexus temi jer mi je nakon updatea vendor.img trazio password ali je problem bio sto ja nemam nikakav password. Jel ima neke veze sto nisam update taj vendor? Nasao sam neki universal vendor fix pa sam njega flesovao i sad mi pri paljenju telefona ne izbacuje info o potrebi azuriranja vendora.

Google is my friend, znam, ali ne kontam sta je uopste vendor.img

Jedino sto mi sada izlazi pri paljenju telefona je ono da software ne moze biti proveren za korupciju, ali koliko sam shvatio, to ni ne moze da se skloni?

Poslednja izmena:
vendor je particija, možeš da izvučeš vendor.img iz stock imagea i da flešuješ preko fastboota kao i ostale imgove. ili ako oni imaju neki njihov specijalan.
fastboot flash vendor vendor.img

misliš ono sa nekim shortlinkom gde možeš da pauziraš boot? mislim da to dobiješ čim otključaš bootloader.

i znači ti sad nemaš enkripciju, i zadovoljan si kako radi? tako je i kod mene, samo stock rom i kernel. moguće onda da ga ta enkripcija kolje...

Imaju oni svoj specijalan, cak i recovery ima opciju za flesovanje vendora ali kad ga flesujem, pri sledecm butovanju mi trazi neki password i prilikom ulaska u recovery i prilikom ulaska u android. Ne kapiram foru sa tim.

Nemam enkripciju, tako je. Telefon dosta bolje radi, sad, ne znam koliko je bas nemanje enkripcije zaduzeno za to, ali nema laga uopste.

Baterija mi je sada na 8%, sa punjaca je skinut jutros pre 8 i bukvalno sam ceo dan na njemu jer sam bolestan i lezim. SOT je trenutni 5h15min. Pre ovoga mi je sot max bio 3h30min do 4h najvise.

Kernel ne verujem da je, flar je više puta pisao da je stock kernel odličan i da uopšte nema prostora za neki veći tuning. Njegov kernel se sada svodi na dodavanje opcija na stock. Naročito je hvalio governor, kaže da su Google i LG odličan posao napravili sa interactive na ovom telefonu.

Hmm.. Nece da prijavi da ima update. Da li ima neki trik? Build je Mmb29p

Bili su i moji N5 i N5X do juče na januarskom update-u, onda juče stigao poslednji na oba u roku od par sati.

Je l ima veze vreme stizanja ota update-a sa tim na kom sam play store-u (koja zemlja)?

Ja sam na domaćem , vidim da mi i aplikacije stižu kasnije nego što neki ovde pominju.

Da li postoji neko pravilo i kolika je ta razlika?

Nazad
Vrh Dno