Šta je novo?

LG Nexus 5X

Je l ima veze vreme stizanja ota update-a sa tim na kom sam play store-u (koja zemlja)?

Ja sam na domaćem , vidim da mi i aplikacije stižu kasnije nego što neki ovde pominju.

Da li postoji neko pravilo i kolika je ta razlika?

Nema veze nikakve. i apdejt roma, i apdejt aplikacija ne stize svima u isto vreme.

Hvala... Znači prosto je kod mene kasnije.
Pa da, npr. ja sam neke verzije apdejtovanih gugl aplikacija video juce na apk mirror, a tek mi je veceras ponudio apdjet. Tako da treba vremena da svima stigne. Apdejt roma ne znam na kom principu radi, jer nekada stigne skoro momentalno, a nekada cekas.

Pa dobio si bio vec ne od jednog nego od dva vrhunska strucnjaka da je 5x sranjce a g4 masina.

Stigao novi updejt OTA za n betu 25mb upravo instalirao

Meni telefon leti posle performance updatea, čini mi se da bolje radi prilikom većeg zagrevanja nego pre

Pre ovog updejta sam kontao da se vratim na stariju verziju, prosto mi je beta lose radila. Malo je lagovalo + msg apps deo u notifikacijama nije lepo radio, kaze da je poslao poruku a nje nema itd. Sad je sve ok pa cu ostati na beti :)

Ne vezano za to, stigao mi je nilkin zastitno staklo, nalepio ga juce. Sem sto sam smotan i nisam uspeo lepo da ga centriram (odustao posle treceg pokusaja...) sve je super. Lepo je na dodir, nemas uopste osecaj da je tu.

Preko kog sajta i koliko si cekao, ja sam preko ali-a isto nilkin proslo mesec dana jos nista ne stize

Cemu uzimanje nilkina preko alija...za 200din ustede cekas mesec dana?

Siguran si da je org. Dosta kopija nilkina se prodaje po nasim sajtovima

Siguran si da je org. Dosta kopija nilkina se prodaje po nasim sajtovima
Otisao u veleprodaju i pazario, valjda je org sta znam. Mislim silikon ko silikon, bitnije mi da ga imam odma i da mi cuva telefon nego kao z5c sto sam morao da nosim u mikrofiber kesici jel nije bilo nikakvih zastita ;)

vendor je particija, možeš da izvučeš vendor.img iz stock imagea i da flešuješ preko fastboota kao i ostale imgove. ili ako oni imaju neki njihov specijalan.
fastboot flash vendor vendor.img

misliš ono sa nekim shortlinkom gde možeš da pauziraš boot? mislim da to dobiješ čim otključaš bootloader.

i znači ti sad nemaš enkripciju, i zadovoljan si kako radi? tako je i kod mene, samo stock rom i kernel. moguće onda da ga ta enkripcija kolje...
Zar je moguće da i dalje ne radi kako treba na stock telefonu enkripcija?
Ja imam na Z2 uključenu od 5.1 i ne pravi mi probleme.

Morala bi da je neprimetna.

nemam pojma, ne znam kako drugačije da objasnim sve te probleme koji ljudi po netu imaju a ja apsolutno ništa od toga. a ja sam je isključio maltene prvi dan...

While there's not much public information on this storage solution, one would expect that NAND storage speed results from the Nexus 5X closely match those of the LG G4, as if that isn't the case then it's clear that FDE causes a noticeable loss of performance despite ARMv8's cryptographic instructions.

Altogether, it's clear that there's still a significant reduction in NAND performance caused by the use of FDE when only using ARMv8's cryptographic instructions to encrypt and decrypt data to be written. This contrasts with comments made by Google engineer David Burke during a Reddit AMA discussing the FDE situation on the Nexus 5X in response to a comment that was referencing the Nexus 6's poor storage performance. What's interesting is that ARM has stated before that the ARMv8 cryptographic instructions are not a substitute for fixed-function hardware, and so it looks like there's a disagreement between ARM and Google on whether or not this is an adequate solution for encryption.

Reduced storage performance is not the only problem with this solution. Waking up the AP to do encryption or decryption every time the disk has to be read from or written to incurs a huge power penalty compared to simply using a hardware AES block and DMA which happens to be what Apple has been doing for about six years now. There are power savings here just waiting for Google to grab them, but they've decided not to do so for a second year now.

solidna zamerka anandu što nisu odradili i testove bez enkripcije, ovako ostaje da se nagađa... ja sam ih radio i sa i bez i uopšte nisu velika poboljšanja bez enkripcije (doduše radio sam samo jedan, onaj A1 SD Bench), moguće da se to u realnom radu drugačije manifestuje.

Ja sam mislio i nadao se da je sve ispeglano u vezi toga. Jedan fijasko je sasvim dovoljan.

Kakvu tastaturu koristite na 5x? Meni Swift i Google prespore ne znam zbog čega...

Ugasio -.- mora da je do on screen dugmića haha do sad sam bio na samsung, pa ja više grešim...

i kako ti sad radi telefon?

inače meni swiftkey radi normalno. možda je to što kažeš a i dpi nije isti, ne znam da li je tastatura uopšte iste veličine na 5x i S6. ja sam isto dosta grešio kada sam ga uzeo a pre ovog sam koristio G2, oba imaju onscreen dugmiće ali tamo je dpi bio 480 a ovde 420 pa je sve sitnije.

Otisao u veleprodaju i pazario, valjda je org sta znam. Mislim silikon ko silikon, bitnije mi da ga imam odma i da mi cuva telefon nego kao z5c sto sam morao da nosim u mikrofiber kesici jel nije bilo nikakvih zastita ;)
Koja veleprodaja? Ako ne može ovde baci pm

i kako ti sad radi telefon?

inače meni swiftkey radi normalno. možda je to što kažeš a i dpi nije isti, ne znam da li je tastatura uopšte iste veličine na 5x i S6. ja sam isto dosta grešio kada sam ga uzeo a pre ovog sam koristio G2, oba imaju onscreen dugmiće ali tamo je dpi bio 480 a ovde 420 pa je sve sitnije.

Iskreno, isto možda malo fluidnije animacije, mada možda je placebo... Moguće veoma... Stavih sad SwiftKey betu za sad mi deluje brže...
Preporuke za layere neke?

pogledaj onu mobilnimod temu, mislim da je telep tamo pisao. ili možda ipak nexus 5 tema. pretraži njegove postove u tim temama i naći ćeš sigurno.

a generalno kako ti deluje (radi) telefon?
i u odnosu na S6?

ja isto nisam primetio razliku u odnosu na enkriptovan :)

Poslednja izmena:
Cekam tvoje utiske. Ja sam se dvoumio izmedju ta dva fona i na kraju odlucio za g4. [emoji2]
Svesno sam presao na 5x, znao sam sta dobijam a sta gubim. 'Izgubio' sam bolju kameru, veci ekran, bolji zvucnik ( i slusalice [emoji2] ). Dobio odlican fingerprint senzor (kad izvadim telefon iz dzepa, vec je otkljucan) a sto je najvaznije softver i podrsku. Nisam ocekivao previse od 5x zbog silnih negativnih komentara, mozda mi je i zbog toga lepo legao. Svakako da nije najbolji telefon ali daleko od toga da je za bacanje...
Jedina zamerka za sada (2 dana imam telefon) je zvucnik koji je veoma tih i ne bas kvalitetan, na max imam osecaj da ce puci. Nisam ga probao sa slusalicama jer ih trenutno nemam ali ne ocekujem nista spektakularno.
Ekran mi se dopada, drzim ga na manje od 50% i veoma je svetao, na suncu se sve lepo vidi na max osvetljenju.
Baterija mi je drzala 4-5 sot-a na G4 pa cu za par dana moci i to da uporedim.
Promenio sam mnogo telefona, pa me je bilo sramota sto nisam probao nexus. Sad se kajem sto ga ranije ne uzeh [emoji3]

Nazad
Vrh Dno