Šta je novo?

LG Nexus 5X

Zaista nemam nameru da ti išta dokazujem niti u išta ubeđujem. Izneo sam par primera kada je zaštitno staklo obavilo svoj posao; a šta ćeš ti da prihvatiš, to je opet tvoja stvar.

Poslednja izmena:
Bumper/case da sacuva ekran pri padu?

Logicno. Sto mislis zasto naprave one ivice da predju par milimetara iznad ekrana. A jos uglovi dobro apsorbuju udarac. Ako su uglovi i ivice nezasticene veliki stress za staklo i telefon.

Ali mogu ja pricati sta hocu, dzaba sam krecio. Ne vrijedi ulaziti u dublje diskusije iako to volim. :)

Poslednja izmena:
Bumper/case da sacuva ekran pri padu?

Zasto da ne? Ne mogu da sacuvaju pri direktnom padu na ivice stepenica, betona npr ali ovako pri padovima mogu da sacuvaju i kuciste i ekran mada nema pravila. Meni je obican teracell silikon vise puta sacuvao kucista i displeje na prethodna 2 telefone pa cak i kada mi je telefon ispao iz dzepa (na asfalt) pri brzini od 40-ak km/h, pisao sam o tome u bici. temi.

Poslednja izmena:
ne znam za vas ali na svakom telefonu sam imao onaj ultra tanki silikon i foliju, ni jedan telefon mi nikad nije ispao za sad hvala bogu i moji telefoni su bukvalno novi kad ih menjam i prodajem. Kada sam prodavao nexus 5 da bih kupio note 4 decko kome sam prodao je pitao da mu iskreno kazem jel ima kakvih ostecenja, rekao sam mu da za svaku tackicu koju nadje na telefonu spustam cenu 50e. naravno nije nasao nista. Licno ne volim staklo kao zastitu mislim da mi je folija dovoljna ali apsurd je reci da neve spasoti ekran u 80% slucajeva

Folija je dovoljna samo da se ne izgrebe ekran a tlu štiti od direktnog pada na beton i zaštitiće ekran u 90% slučajeva dok folija neće od pucanja ekrana

meni vise i brine grebanje nego lomljenje mada nekim telefonima glass stvarno dobro pristaje 6p ekstra izgleda sa staklom dok na s6 kada sam stavljao izgledalo je katastrofa skinuo sam posle minut

Ko ce cekati ponedeljak.[emoji24] znaci utorak/seijeda review.[emoji17]

Poslednja izmena:
ako u ponedeljak stigne u ponedeljak slike i review idem licno po telefon.

Šta se dešava sa nexus 5x.
Do skora je bio preko 400eura.
Na amazonu UK je pala sa 400 na 350 pa se vratila sad na 400, a kod nas u radnji u Beogradu sad košta 310?

cim sam jos u oktobru cuo 2gb rama znao sam da je FAIL

Ma jeste odma 4 gb :D nije to samsung pa jos nekako ali Sony i htc korektno kesiraju imao i jedno i drugo tako da znam sta pricam a i treće (sammy) :D

BIA nastavlja da dominira...

Pa sta?
I N5 ima 2GB pa kesira bolje od 95% novijih telefona sa vise RAMa.
Jeste samo zaboravljas da se n5 sa 2gb rama pojavio u vreme kad je standard bio 1gb a 5x se sa 2gb rama pojavljuje u vreme kad je standard 3-4gb rama. Niko ne spori kako nexus lepo radi sa 2gb rama ali izaci na trziste sa takvim pristupom tipa "mi smo nexus mi letimo i sa 2gb, leteli smo 2013 sa 2gb, ima da letimo i 2016 sa 2gb rama evo vam ga na!!!".... je krajnje bezobrazno. Uradjeno sa namerom da se ne smeta nexusu 6p. Pa sto si onda isao da izbacujes dva telefona ako jedan namerno krljas u propast a drugi dizes u nebesa.

Sta fali, i sa 2GB RAM-a radi/kesira bolje od nekih sa 3GB/4GB RAM-a. Cemu onda kuknjava? Oces vise RAM-a, cisto samo da ga imas?!

I cekaj, za 2013. standard 1GB? Vecina flagship telefona je imala 2GB RAM-a.

ko kuka? sta mene briga da ima i 1gb cena telefonu pada kao na stoperici zato sto prodaja ide jako slabo, a ide slabo zato sto je u americi razlika 100dolara izmedju 5x i 6p. Opet kazem ko ima u Srbiji 300e i hoce telefon 5x je odlican izbor ali cinjenica je da su oterali dosta kupaca i to iskljucivo zbog 2gb rama. Da su stavili 3gb 5x bi se prodavao kao blesav, jedina razlika onda izmedju 5x i 6p bi bila velicina i materijali izrade pa ko sta voli. Kamera ista, otisak isti, baterija srazmerna velicini telefona,stock android, ekrani oba odlicna opet srazmerno velicini telefona i bateriji. Opet ponavljam nisam rekao da nexusi sa 2gb rade lose niti da 5x sa 2gb radi lose vec da prodaja ide lose a razlog broj 1 za to je sigurno 2gb rama.

Poslednja izmena:
Nije njemu smetalo 2giga rama koliko ga je 6P uništio, kao da su ga namerno toliko srozali da bude lošiji od 6P. Mislim najvise na kvalitet izrade. Ljudi koji uzimaju Nexuse su uglavnom Phone geekovi koji ciljaju na najbolje i pre ce uzeti 6p ma koliko vise kostao. Zato se cena 6p skoro i ne mrda dok za 5x sve vise i brze pada, slaba prodaja. Mogli su bar neko parce metala da stave na 5x,cisto da lici na nesto. Oni brate samo sto ga jos od papira nisu sklepali, dosta se stedilo.

Šta se dešava sa nexus 5x.
Do skora je bio preko 400eura.
Na amazonu UK je pala sa 400 na 350 pa se vratila sad na 400, a kod nas u radnji u Beogradu sad košta 310?
Ortak koji drzi radnju mi kaze da su jeftiniji modeling koji su radjeni za trzista van EU. Ja sam moj platio 350e pre 5 Dana

Poslednja izmena:
Nije njemu smetalo 2giga rama koliko ga je 6P uništio, kao da su ga namerno toliko srozali da bude lošiji od 6P. Mislim najvise na kvalitet izrade. Ljudi koji uzimaju Nexuse su uglavnom Phone geekovi koji ciljaju na najbolje i pre ce uzeti 6p ma koliko vise kostao. Zato se cena 6p skoro i ne mrda dok za 5x sve vise i brze pada, slaba prodaja. Mogli su bar neko parce metala da stave na 5x,cisto da lici na nesto. Oni brate samo sto ga jos od papira nisu sklepali, dosta se stedilo.
Otkad to?
Uvek je bio bitan softver, hardver, pa izrada. Tim redom.
Svi se odjednom pokondirili, a nosili s4, g2, s5 itd do juče.
@bia
Hoće li sledeće godine standard da bude 6 GB rama? Mislim, kada već sve znaš.

ali cinjenica je da su oterali dosta kupaca i to iskljucivo zbog 2gb rama.

Takvi kupci im i ne trebaju..

Pokusali su da proguraju pricu o fonu vise i srednje klase,al su srednju pokusali da uvale za mnogo visu cenu nego sto realno vredi,pa su videli da su pojeli otpadni materijal.

Poslednja izmena:
Kao da je bitno sto nema 3GB kad radi sjajno. Sta ti znaci sto Note 5 ima 4GB kad Nexus sa 2GB bolje kesira? Smeta ti sto ne pise 4 umesto 2?

Nazad
Vrh Dno