Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa dobro. To je extremna situacija. Sigurno neces 30 puta u 2 meseca paliti navigaciju u kolima em sto nije dobro za bateriju em za displej cak iako je lcd u pitanju.

Ali i ja pisem gluposti,vi bolje znate od multinacionalne kompanije kako se steluje displej..

Poslednja izmena:
Šta tu nije dobro za bateriju?

Zbog prevelikog grejanja unakazuje se baterija.
Max brajtnes ,gps ,i direktan udarac sunca. Nije ni cudno posle kada kupis polovan mob a baterija 50% slabija,ludi srbi taxiraju sa mobom..

Poslednja izmena:
Telefon od 500€ kao navigacija [emoji20]

130€ sam platio 5" skydrive pre 5 godina, Igo primo na njemu, sd card, stavljao sam i Garmin (ima neki win os na sebi). Verujem da takvi uređaji sad koštaju 50ak eur...

Pa to ti pricam. Takvi ljudi mi nikada nisu bili jasni,ali..

Ne filozofiraj.

Hmmm. Zasto mi je obrisana poruka cija je svrha bila da nadogradi znanje kolegama sa foruma ? Kacim je ponovo.

This is the case with a battery inside a laptop, a starter battery under the hood of a car and stationary batteries in a tin shelter under the hot sun. As a guideline, each 8°C (15°F) raise in temperature cuts the life of a sealed lead acid battery in half. A VRLA battery for stationary applications that will last 10 years at 25°C (77°F) would only live five years if operated at 33°C (92°F). The same battery would cease after 2½ years if kept at a constant desert temperature of 41°C (106°F). Once the battery is damaged by heat, the capacity cannot be restored.

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_heat_and_harsh_loading_reduces_battery_life

Poslednja izmena:
Ista ovakva situacija kada se pojavio note 4...
Najjači displej, svemirski, posle pola godine kukanje na burnin :)
Od ovog u 6P je bolji onaj na Note 5 telefonu, a ni on zbog amoled tehnologije nije idealan...

Telefon od 500€ kao navigacija [emoji20]

130€ sam platio 5" skydrive pre 5 godina, Igo primo na njemu, sd card, stavljao sam i Garmin (ima neki win os na sebi). Verujem da takvi uređaji sad koštaju 50ak eur...

Tu kinesku đubrad nikada ne bih kupio :)
Ono što valja košta i opet ne može da se poredi sa telefonom - http://www.pearl.de/a-PX8415-1500.shtml
Poenta je sve imati u istom uređaju koji staje u džep ...

Ne vidim zašto je navigacija u ovoj priči - ne javlja se burnin samo kada se ona koristi .

Poslednja izmena:
šta će ti navigacija u džepu? stoji u autu i izvadim je iz kasete kad mi treba

ta navigacija radi već 5 godina bez greške sa istom funkcionalnošću kao tad, a ti se seti gde je tvoj high tec nekineski telefon iz 2011 :D

Šta će ti aplikacije na telefonu imaš laptop :D
Kada krenemo tom logikom ***
Ne treba mi dodatna kineska kanta od 5" kada povremeno mogu da koristim navigaciju na telefonu koji ima 6" ...

Burnin je zagarantovan posle godinu dana, mene više nervira razlika u ceni i staklena grba na leđima :)

Poslednja izmena:
Smorili ste.

Malo preterujete. Navigacija se koristi jednom do dva puta mesečno ne duže od pola sata. Burn in se neće pojaviti ni posle 3 godine ako ekran nije na maksimumu uključen skoro non stop.
Stvarno mi niste jasni...

To sam i ja mislio dok nisam kupio Note 4 ;)
I to nije bilo max osvetljenje nego 50%, a navigacija je vrlo malo upotrebljavana ...
Setite se samo hvalospeva i priča o tom novom amoledu kada je izašao Note 4 - isto je sada za 6P i Note 5.

Jednostavno burnin (smearing...) je mana amoled tehnologije kao što i lcd ima svojih mana.

Znači dobio si takav burn in da nisi mogao da spavaš?
Sgs2, sad ima skoro 5 godina, ostao je mnogo puta ukljucen na max osvetljenju preko noći na punjaču (deca igraju igre) i nije mu ništa.

Ista stvar sa mojim s1..(star preko 3god) Nista od burn in-a. I s3 koliko sam gledao nije imao burn in.(star preko 2 ipo god )

Znači dobio si takav burn in da nisi mogao da spavaš?
Sgs2, sad ima skoro 5 godina, ostao je mnogo puta ukljucen na max osvetljenju preko noći na punjaču (deca igraju igre) i nije mu ništa.

He, pa nisam ja počeo priču o ovome ;)

Nema pravila eto tebi nije stradao ekran, dok ja znam par ljudi koji imaju S3, S4 i svi imaju te probleme (na forumu se isto dosta ljudi žalilo, telep npr koliko se sećam) ...
Ono što je činjenica Amoled = velike šanse za burnin ;)

Velike? Ne bih se složio jer oni kojima se desi su glasni, a tih telefona se prodalo poprilično i ne bruji net o tome. Eto ni moj S3 nije zapekao dok je bio kod mene godinu i po.

Šta se napravi od mog banalnog primera. Previše bukvalista ovde ima.
Navigaciju palim jednom nedeljno na min, dva, a i tada mi je osvetljenje kao i uvek na auto.
Onda kada mi treba na duže (5-8h) je jednom godišnje.
Ja sam 2 godine koristio galaxy nexus na auto I nisam imao burn in, sada je kod drugara i on se ne žali (već 2 godine).
A apropos navigacije, zašto se ljudi čude što koristim telefon kao navigaciju? Naravno da je najbolje imati poseban uređaj za sve, ali ne nosi mi se telefon, mp3 player (ipod), video player (iriver), GPS (Garmin) itd.
Inače, ponovo sam počeo da se ložim da kupim 6P. Moraću posle nove da odlučim.

Kakvo auto osvjetljenje. Nesto ne vidjeh to na >5.0
Previse se optetetili tim burn in-om. Pa iako se javi nije u toj mjeri da smeta pri normalnom koriscenju.

Moja veca i teza 'briga' sacuvati ekran slucajnih padova, lomova i sl.
I veca je vjerovatnoca da ces fizicki syebati ekran, nego sto ces fasovati neki birn in.

Dobro rece loznica, pa nije valjda ni samsung sisao vesla, pa im trebaju naki filozofi i savjetnici.

Poslednja izmena:
Ja sam imao burn-in na starom galaxy i7500, po sred ekrana, urezana ogromna baterija, od punjenja... :D Jedan od razloga zbog čega sam prodao note 4 je upravo burn-in jer bi me izludelo da se pojavi. Samo bi u to gledao... :) Ali u realnim uslovima teško može da se pojavi. Nisu to kao oni primerci koji su izloženi, koji se non stop furaju na max osvetljenju uz često statične slike...

Poslednja izmena:
Kako bre da ne smeta, sta pricate, date 500 evra na telefon i oprastate takve stvari, kao ne smeta, pa bogami za te pare smeta, kad dam toliku lovu za neku stvar ocekujem da bude (skoro) bez mane, a ne ekran da mi brljavi, u sta gledam sve vreme, zbog cega sam najvise jelte i kupio tu stvar. Bolo bi mi oci. I skroz razumem ljude koji se zale na to i koji kukaju.
Svaki Samsung koji sam video da je izložen po radnjama ima burn-in, i to ne mali, doslovno svaki, sad kao stalno uključen ekran i to je neko opravdanje za telefon od 500 jura. Cuj molim te, gde da uzmes flagship i da drzis osvetljenje na maximum i da ti stalno bude uključen ekran, ne smes to.

Kakvo auto osvjetljenje. Nesto ne vidjeh to na >5.0
Previse se optetetili tim burn in-om. Pa iako se javi nije u toj mjeri da smeta pri normalnom koriscenju.

Moja veca i teza 'briga' sacuvati ekran slucajnih padova, lomova i sl.
I veca je vjerovatnoca da ces fizicki syebati ekran, nego sto ces fasovati neki birn in.

Dobro rece loznica, pa nije valjda ni samsung sisao vesla, pa im trebaju naki filozofi i savjetnici.
Ipak smo mi male bebe naspram tebe.

Ako sam rekao auto osvetljenje, može da piše i adaptive, ne moramo da budemo svi bukvalisti.

Ono adaptive nije vidjelo auto osvjetljenja. Sta su oni zamislili sa tim Boga pitaj. Iskomplikovali su, ne znam sta je ranije falilo, sve je bilo logicnije i bolje.
Oznacis adaptive i opet imas nakav slajder, skines kvacicu sa toga opet...komplikacije bespotrebne i bezvezne.

Poslednja izmena:
Kako bre da ne smeta, sta pricate, date 500 evra na telefon i oprastate takve stvari, kao ne smeta, pa bogami za te pare smeta, kad dam toliku lovu za neku stvar ocekujem da bude (skoro) bez mane, a ne ekran da mi brljavi, u sta gledam sve vreme, zbog cega sam najvise jelte i kupio tu stvar. Bolo bi mi oci. I skroz razumem ljude koji se zale na to i koji kukaju.
Svaki Samsung koji sam video da je izložen po radnjama ima burn-in, i to ne mali, doslovno svaki, sad kao stalno uključen ekran i to je neko opravdanje za telefon od 500 jura. Cuj molim te, gde da uzmes flagship i da drzis osvetljenje na maximum i da ti stalno bude uključen ekran, ne smes to.
Telefoni u radnjama rade 24/7. Neprestano su povezani na punjace i ekran radi bez stajanja. Negde burn negde pozuti lepak ali ga niko nece koristiti 24/7 upaljenog. Poceli ste sa opakim ******stinama

Moj nije iz radnje, a nikada nije bilo osvetljenje veće od 50%...
Jedino kada je napolju nemoguće koristiti telefon stavim na auto - ako je to forsiranje onda ***

Što se tiče statičnih elemenata - status bar je svima statičan, lockscreen i još neki elementi... ;)

Mislite da je slučajno status bar kod Samsung telefona sa senkom i da je ovo sa osvetljenjem na 6P slučajno tako odrađeno? :)

Ovakav hardver prolazi stotine testova pre proizvodnje...

@Babadook
Nije 500 € nego 650 i to ako se iscimaš da nađeš :)

Poslednja izmena:
Amoled tj. Oled bez obzira na mane tj. na manu da kazem je buducnost kad su prenosni uredjaji u pitanju. Kao i svaka druga tehnologija ima svoje mane ali iz godine u godinu tehnologija napreduje i Amoled je danas daleko ali bas daleko od onoga sto je bio pre 5-6 godina.
Sve vise proizvodjaca se odlucuje za Amoled jos ako Apple za sledece iPhone modele (7 ili 8) bude koristio Amoled kao sto se vec uveliko prica... to je to.

Ono adaptive nije vidjelo auto osvjetljenja. Sta su oni zamislili sa tim Boga pitaj. Iskomplikovali su, ne znam sta je ranije falilo, sve je bilo logicnije i bolje.
Oznacis adaptive i opet imas nakav slajder, skines kvacicu sa toga opet...komplikacije bespotrebne i bezvezne.
Ekran ima neko max osvetljenje koje ti sa slajderom ogranicis kako tebi odgovara. Npr. Ako ekran moze da izbaci 300 nitsa, a ti slider postavis na pola, onda ce osvetljenje da se krece od nekog minimalnog pa do 150 nits.
Kužiš? 150 je pola od 300, kao sto si slajder podesio na pola.

E ako apple ubaci onda je to to... Kakva izjava... [emoji23] [emoji13] A ako ne ubace onda nije?

Ne znam iskreno koji je bolji ali ja posle IPS ekrana ne želim amoled.
Navika ili sta god da bude.

Nazad
Vrh Dno