Kad si se dohvatio G4 i S6, posto do sada nisu pominjani, niko ni njihovu pocetnu cenu nije opravdavao, barem sam ja takvog misljenja. Ja mislim da ni oni nisu opravdavali svoju pocetnu cenu, bili su i preskupi. Cak stavise, kod operatera im i dalje stoje iste cene iako su izasli pre koliko god meseci. I dalje ih ne bih kupio. Na crno su jeftiniji, ali opet je to da ne opravdavaju ni tu cenu. Ali postoji taj senzacionalizam, siroko je poznata G i S serija, ako posedujes najnovije verzije, ti onda u drustvu posedujes nekakvu moc, jer eto imas nesto novo i poslednje, za sta su svi culi. Zato i vecina ljudi kupuje te telefone (uz izuzetak onih koje bas briga za to), isto kao sto vidis klince sa iphone 6, a plate niske. Nadje se jer detetu treba da bude popularan. Naravno, ne kazem da ti telefoni nisu ni za gadjanje, odlicni su oni, ali cena i realan kvalitet se ne poklapaju.
5X bi bio dobro unapredjenje N5 da ima slicnu pocetnu cenu, u celom svetu. Realno gledajuci, malo veci ekran, poprilicno veci telefon, brzina je tu i tamo veca, a kamera jedino bolja. Sve ostalo je ili u rangu sa N5 ili je losije, kao npr dizajn. Za to ne vredi dati 400+ee pogotovo sto se N5 moze kupiti daleko jeftinije, pri cemu se dobija odlican telefon, osim toga sto se vise ne dobija najnoviji android (ali tu je xda).
Eto u Australiji i Novom Zelandu cena 6P za 32gb je 899aud, iliti oko 650$. Sto je grubo oko 70% skuplje nego u SAD. Google zaista preteruje sa ovime.