Šta je novo?

LG Nexus 5X

Taj trebao da stavi ip6 vs 6p u naslovu.. tj drugi telefon je Nexus.

Bolji 6P u svim primerima.

A to je tako zbog odlicne odluke da se zaustave na 12MP (mada je i sam senzor takav), na taj nacin kamera ima 1.55 µm pix. i uz 1/2.3'' senzor i f2.0 eto odlicnih LL fotografija. Mislim da ce ovaj Nexus cesto snimati malo bolje fotke od G4 i S6 ali videcemo tek.

Ovo inace pise u DxO testu 6P za kameru u LL uslovima - -Impressive detail preservation in low light conditions, by far the best tested to date.

Mora da su ih Huawei/Google platili da vidimo kako u primeru iznad dere ajfon 6s :)

sample2.jpg

sample2a.jpg

100% crop: luminance noise is noticeable. Ovo nije nista cudno za kameru na telefonu pa makar bila i sa tim karakteristikama.

sample2b.jpg

100% crop: impressive detail preservation - Respect ;)

Poslednja izmena:
Jel ima ko iskustva sa kamerama na huawei telefonima?

Imam ja malo iskustva... Slikao sam sa huawei g7. To je low-end uređaj ali kamera je sasvim zadovoljavajuća... Kada je dobro osvetljenje pravi odlične slike, u lowlight situacijama nije baš najbolji...

Izgleda da je kamera vrh. Nadam se da telefon nema nekih drugih problema.

Jedini moguci problemi su batetija i amoled displej. Vec vidim da ce mnogi da se zale na slabo osvetljenje amoleda,ono uglavnom ide oko 370nits ako govorimo o amoled displejima koji nisu na galaxy i note seriji.

Mada se meni cini da su oni bas zbog baterije i s810 i isli na amoled ekran..

Ma da ne bude neki problem sa signalom ili nesto tako što nam nije ni na kraj pameti.

^^^To dok ne vidim uzivo ne verujem. Plus i da jeste, samo samsung ubacuje onaj trip gde na auto osvetljenju amoled ide cak i preko 500nits-a.. Niti jedan drugi proizvodjac koji je stavio amoled nije uspeo da izvuce preko 370.. Tu govorim o nexus 6,moto x,meizu mx5 ,meizu pro5 itd itd.(poslednja dva su modeli bukvalno samsungove cerka kompanije u kini )

Znam ja da je samsung displej u krizi i da trazi kupce za nove panele ali dok ne vidim pravu implementaciju istih ne verujem nista ovima iz googla :)

Poslednja izmena:
Ma bas ce samsung dati nekom display koji je bolji od onog u njihovom telefonu pa stvarno ste lakoverni

Ovaj amoled na nekim YT klipovima deluje tamno jer je tako podeseno i osvetljenje. A koliko sam video u nekoliko primera kao da sija sa 400+ cd/m2, lupam sad ali mi je tako delovalo, i to je dovoljno samo da je dobro kalibrisan i da ne gori kao na Nexusu 6. Verovatno nece biti bas kao na Note 5 ali ko zna, mozda bude blizu.

@yooyo

Jedino sto moze da osakati ovaj vrhunski telefon je S810 soc. Ne postoji telefon koji ne ispasta zbog istog, nadam se da su nasli neki nacin da te probleme smanje na minimum u 6P :)

Sem po bateriju ? Koliko izvlacis sota sa normalnim koriscenjem ? :)

Mada nisam siguran da ti imas g flex 2 :)

Microsoft u 950xl morao da ugradi neko specijalno hladjenje zbog 810

HiSilicon Kirin zakon. 'Ladan ko spricer, P8 radi k'o mlijeko :)
A velike nade sam polagao u huawei.....

I ne treba da bude veliko osvetljenje...

Sagorevanje zagarantovano :)
Meni nije jasno kako ovde niko ne kuka na cenu?

Microsoft u 950xl morao da ugradi neko specijalno hladjenje zbog 810
^ ima testova sa onim termal. meracem gde se vidi da se S810 ne greje nista posebno mnogo, npr N5/S6 37-38c a telefoni sa S810 od 42-45c (u istim testovima) pa opet S810 budjavi usporava, throttle-uje itd. Ko ne veruje neka pogleda na YT, strasno.

Poslednja izmena:
^^ pisao sam vec 3 puta o kirinu i zasto nisu isli sa 940/950. Prvi razlog zato sto jos nije gotov a glavni sto nema mogucnosti da radi na svim mrezama u usa.
Ali licno ocekujem cuda od kirin 940/950 u mate 8 :)

@danilo.

Cena je prihvatljiva u usa i to je dovoljno da se manje pljuju :)

Sem po bateriju ? Koliko izvlacis sota sa normalnim koriscenjem ? :)

Mada nisam siguran da ti imas g flex 2 :)
Evo sta kaze kolega sa jednog drugog foruma, a znate koji je:

https://www.dropbox.com/s/ajd4vqhyh8s7vws/Screenshot_2015-10-11-23-02-38.png?dl=0

Evo scrinsotovi gde pokazuje da je preko 5 sati sot. Da sam iso do kraja mozda bi bilo oko 5 i po. Tel je bio na wifi- u i osvetljenje 70% napolju i auto unutra. Ja sam skroz zadovoljan. Mozda bi na mobilnom netu malo manje izvuko ali je super oko 5 sati sot. SD 810 i ne przi toliko bateriju kao sto si pricali

Ne znam da li je bio ovaj video, nebitno. Moze da se vidi kakva je vidljivost displeja na dnevnom svetlu

[YOUTUBE]IXY9B_BeV1s[/YOUTUBE]

Jos jedan sempl, jeste sa 6P samo ima Lightroom u exifu pa ono.. svejedno deluje odlicno ali ipak je fotka prosla kroz neku obradu.

2dvoode.jpg

Ima i ovde par primera sa 6p/5x http://mobiltelefon.ru/post_1443621421.html

To je onaj ruski dual sim nexus 6p :)

Tesko sa ovog klipa moze da se zakljuci nesto o displeju :)

Danas predstavljen u indiji. Od 21og krece prodaja pa cenim da ce tada i prestati NDA. Za sada hands on i unboxing 5x.

[youtube]0KV0YTEt9vw[/youtube]

[youtube]gafr7mMWVEQ[/youtube]

Poslednja izmena:
[youtube]dsXPiC-Nhdc[/youtube]

Ne bih se kladio da je ovo prava kutija posto punjac kod 5x deluje mnogo ozbiljnije :)

[youtube]UG9-JRK9xi8[/youtube]

Fokus je uzasno spor.

Poslednja izmena:
^ u tim uslovima izgleda da jeste..

Evo sa DxO o mani AF-a pri snimanju: Visible refocusing during illuminant changes and loss of focus during tracking

Sto ne vjerujem da ne moze softverski da se rijesi...Ali zato kad uhvati fokus reze koliko je ostro. Odlican posao ove godine za Nexus kameru.

Upravo tako, u tom primeru iznad je svetlo izuzetno zahtevno pa nije ni cudo sto fokusiranje malo baguje.

Poslednja izmena:
Sto ne vjerujem da ne moze softverski da se rijesi...Ali zato kad uhvati fokus reze koliko je ostro. Odlican posao ove godine za Nexus kameru.

[youtube]_X1slv1OEuY[/youtube]

U ovim uslovima izgleda bolje. Fino belezi zvuk lika koji prica..

Edit:

Max brajtnes na oba moba. Sta znam ,ako se gleda bela boja deluje kao da su priblizno istog brajtnesa.. Ne znam

[youtube]nLeRrqGcvO4[/youtube]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno