Šta je novo?

LG Nexus 5X

/spoiler alert/ ništa tu nije bilo realno. klasična twitter redaljka.

The Nexus 5X Lacks Electronic Image Stabilization, 240fps Slow-Motion Video, And SmartBurst Because The Snapdragon 808 Isn't Fast Enough

Here's what the Nexus team said.

Yea, same sensor (IMX377) and F/2.0 optics. But 6P has more CPU/GPU horsepower so has a few additional features like 240fps slomo (vs 120fps on 5X), Smartburst, and EIS.

Znaci ne forsira se S810 bez razloga.. i jos 6P ima EIS, kako radi videcemo uskoro.

Ovaj 5x sve vise tone, stvarno ne vidim zasto bi neko sa Nexusa 5 ili 6 presao na taj fon, hocu da kazem -
Samo Huawei bajo moj
com.Kidaz.Gym_Baja_icon.png
:D

Poslednja izmena:
Jedini razlog sa N5 na 5X je to sto je jeftiniji i sto se dobijaju sledece dve nove verzije androida. Mozda je bolje sa N5 na N6 zbog cene, ali je ekran problem. Softver je jedini razlog zbog kojeg bi neko uzeo 5X, a da pri tome ne zeli da potrosi mnogo. Zbog toga bih i ja uzeo, tako sam se odlucio i za N5 jer je cist android i dobijam najnovije verzije medju prvima i ne bih morao da cekam mesecima na azuriranje.

Poslednja izmena:
Problem je sve sto je na Androidu premijum, mora biti veliko...

Poslednja izmena:
Ne znam zašto upoređujete dva telefona kada oni od početka nisu bili za poređenje niti namenjeni za istu publiku?

Tacno ali svi su ocekivali vise od tog 5x koji je mizerno unapredjen u odnosu na Nexus 5 iz 2013 a cena je relativno visoka.. u tome je problem.

Problem je sve sto me na Androidu premijum, mora biti veliko...

Ne mora :D

Poslednja izmena:
Ali koliko pitanja u vezi eu cena na redditu:) naravno iskusno iskulirali sve..

Ruku bih dao kada bi google smeo za 2 meseca da izbaci procente prodaje u usa i ostatku sveta . kapiram da bi bilo 95% prema 5% :)

Poslednja izmena:
Za 5 meseci izlaze G5 i S7, a još brže G4 Pro - ima da pada cena vrlo brzo...

Još će biti oba ALU (bez grbe nazad) i imaće Snapdragon 820 i sigurno bolju kameru :)

Poslednja izmena:
Pa baš i nije tako pogotovo sa Nexus telefonima - Nexus 5 će imati za 3 dana isti softver kao ovi koji tek treba da izađu :)

Ja se malo bojim oleda, koji god sam gledao, nije mi bio prijatan za oči. Za duže gledanje i čitanje posebno.

Ne mogu da provalim šta je u pitanju, kao da je kontrast previsok za moje oči i dobijam nešto što liči na glavobolju vrlo brzo.

A kad pogledam dobro podešen oled, kvalitet slike je vrhunski, nema šta. Samo mi "osećaj" dok gledam ne prija.

Šta bi to moglo biti...? :)

@ivan isto i kod mene, jednostavno mi bode oči.

AMOLED ekrani su dobri dok se ne koriste u uslovima potpunog mraka u prostoriji. Tada sve zavisi od pojedinačnog primjerak i mogu vam reći da su crne "fleke" uvijek prisutne u manjoj ili većoj mjeri. Kod mene je na S2 to bilo minimalno, ali sam zato jeda S3 morao zamjeniti zbog toga, mada ni ovaj koji sam kasnije dobio nije bio puno bolji.
Iz tih razloga nikad, ali nikad više ekran sa ovom tehnologijom ne uzimam.

Ja sam primetio da amoled ekrani posle npr godinu dana meni deluju istroseno, izgorelo. Ne znam kako da opisem, ali npr gledao sam kod druga s5 i ekran deluje "istroseno", ne deluje kao prvi dan.

Da, ali uz G5 i S7 dobijate i bloatware. Vanilla nema cenu.

ima cenu, i trenutno je previsoka

Da, ali uz G5 i S7 dobijate i bloatware. Vanilla nema cenu.

Pa jeste, ali nije više to toliko strašno kao pre godinu-dve...
Veći problem je update koji kasni - mada su prošle godine Motorola i LG vrlo malo kasnili za Nexus linijom (čak je motorola i pre pustila update)

ima cenu, i trenutno je previsoka

Baš tako, nije više ovo nexus 4 pa da se gleda kroz prste hardveru telefona ...
Po ovoj ceni i hardver mora biti vrhunski ;)

Pa onda G5 pro i S7+ 5-6 mjeseci poslije njih, pa onda za 5-6 mjeseci poslije toga xxx... i nema kraja

To da, ali ovi će biti po prvi put ALU (do sada koža i staklo totalno loša i nepraktična rešenja) i imaće najnoviji snapdragon procesor...
Kamera je i sada odlična, a može biti samo još bolja ;)

Poslednja izmena:
Uz bloatware ide i gadan mod Androida. G3 ima antivirus i LG UI!? To su stvari koje ne želim da platim.
Nexusi nisu za svakoga. Nexusi su za one koji znaju šta hoće.

Ovo je poenta

Ja jednostavno ne mogu da koristim nesto sto nije vanila android, kada bi drugi proizvodjaci izbacivali gpe verzije onda bi mi usli u izbor, ovako dzaba sve ali ja to ne mogu da koristim

Poslednja izmena:
Kako sam se nameracio na NEXUS 6P. Još da nadjem nekog ko ide u USA na neko vreme da mi donese 64gb i sjajno. U evropi je mnogo skuplji i taj princip me jako nervira.

Uz bloatware ide i gadan mod Androida. G3 ima antivirus i LG UI!? To su stvari koje ne želim da platim.

Nova launcher i eto ga, nije to problem + što ima mnogo korisnih funkcija koje nexus tek dobije kasnije ...
Samsung ima clean master & antivirus i to na 5.1.1 :D

Pa ne čini nova launcher ceo ui.
Problem je kompletan skin i gomila servisa koji cepaju u pozadini.

Nazad
Vrh Dno