Šta je novo?

LG Nexus 5X

I meni je dovoljno 16 GB. Ovo je telefon, nije skladiste. I slobodno mi je 8.56GB, a 16GB (raspolozivo cirka 12,9GB) verzija N4.

Poslednja izmena:
Znaju li se mozda dimenzije novih Nexusa ?

Koliko su veci/uzi/siri od N5...

Ovih 5.7" i ne bi bio problem ako telefon nije bulky kako kazu ili pretanak kao ip6+ pa ga je nemoguce drzati normalno.

3450 baterija :) ima nade :)

Ta izbocina je max 2mm i naravno da nece u realnosti izgledati lose kao na slikama. Jos su samo cene ostale nepoznate :)

Edit: vidim na ovim slikama reklamiraju kameru u mracnim situacijama. Isto tako quick charging uz usb type c. Bice preskup :)

Poslednja izmena:
Malo lepše izgleda sada na ovim slikama ali nema šanse da bude manji od 160mm ili tu nešto oko te brojke.. Baš ogroman telefon, verovatno veći i od iphone 6s plus...

Videli su koliko 810 srče, pa daj da ubacimo veliku bat. Inače, meni se sviđaju oba telefona, mada ću verovatno odustati od 6x zbog veličine, ne volim tolike telefone da guram po džepovima.
Mada, da imam n5 sa 32 GB, ove godine ne bih ni menjao telefon (iako imam neko nepisano pravilo da uzimam svaki neparni Nexus).

Jel moguce da se i dalje kuka na jbne bezele? Sta bilo ko ima od malih bezela ako se softver raspada? :)

Jos ovi Nexusi imaju i stereo zvucnike pa su malo veci bezeli od proseka opravdani. To je najmanji problem u ovom slucaju.

Videli su koliko 810 srče, pa daj da ubacimo veliku bat. Inače, meni se sviđaju oba telefona, mada ću verovatno odustati od 6x zbog veličine, ne volim tolike telefone da guram po džepovima.
Mada, da imam n5 sa 32 GB, ove godine ne bih ni menjao telefon (iako imam neko nepisano pravilo da uzimam svaki neparni Nexus).
Ista stvar i kod mene sto se tice kupovine Nexusa, gNex jedno vrijeme, petica zadnjih godinu dana...

Lg nexus mi se uopste ne svidja sudeci po onoj jednoj slici spreda, izgleda kao kineska plasticna igracka...Ipak konacni sud cu dati nakon prezentacije.

Hw Nexus mi se dopada. 5.7" teorijski moze da se spakuje u kompaktno kuciste koje nije nepodnosljivo veliko....

Mislim da je ove god situacija jasna zasto dva modela. Prosle god su lupili 650$ za ono cudoviste ostavljajuci vlasnike petice bez izbora.

Ove godine naslednik petice sa dobrim hw-om vrijednim upgrade-a pod uslovom da bude 350$, i naslednik "cudovista".

Upravo to. Mada ja sam sretan dokle god mogucnost za root postoji...briga mene sto cu da izgubim google pay, samsung pay i slicne gluposti koje i tako nikada necu da upotrebljavam; sve to ne moze da se poredi sa mogucnoscu da blokiram glupave reklame i poskidam svo nepotrebno smece od softvera koje razni proizvodjaci fabricki stavljaju na telefone!!

Onaj Doze, to ce da gasi vecinu i smesta u stand by aplikacije koje cesto koristis. Meni to zvuci da ce u praksi da izgleda isto kao iOS ili Touchwiz na novim Samsung telefonima, gde se aplikacije brisu iz memorije. Fakticki ce da ubiju multitasking da bi sacuvali bateriju. Pa zasto onda nisu napravili tako od pocetka nego kopiraju Apple pod stare dane?

Ja licno mislim da samo tako transakcije u vezi para mogu biti sigurne.
Uvek postoji izbor,full stock android pay ili root i cao android pay. Iako google uglavnom ne zna gde bije u ovom primeru ih podrzavam

Citao sam malo na xda sta taj lik iz googla pise i po meni to ima logike skroz. Ne mora svako da ima isto misljenje..

Poslednja izmena:
Poslednje sto mi treba u zivotu jeste da Google, Apple ili Microsoft vode evidenciju o mojim parama. Nije im dovoljno sto znaju sve ostalo o meni. Ja te mobilne pay servise nikada necu koristiti.

Neces sada ali za 10god cenim da ces morati :)

Moguce, ako su svi ljudi na svetu poput nasih apaticnih "sve moze" sunarodnika. Valjda ce se neko pobuniti protiv tog silovanja privatnosti. Nije problem ni silovanje privatnosti toliko, problem je sto privatna kompanija/korporacija zeli da me kontrolise. Znaci ne drzava gde imam pravo glasa, nego privatna firma gde se ja nista ne pitam osim sto mogu da im donosem profit ili ne bi htela da mene kontrolise u potpunosti. E pa to nece moci.

Poslednja izmena:
Onaj Doze, to ce da gasi vecinu i smesta u stand by aplikacije koje cesto koristis. Meni to zvuci da ce u praksi da izgleda isto kao iOS ili Touchwiz na novim Samsung telefonima, gde se aplikacije brisu iz memorije. Fakticki ce da ubiju multitasking da bi sacuvali bateriju. Pa zasto onda nisu napravili tako od pocetka nego kopiraju Apple pod stare dane?
Ne lupetaj bre.

U pravu si, pogresio sam. Doze samo uspavljuje telefon. Apps Standby je zaduzen za aplikacije.

oGd9MXj.png

There are a ton of new big.LITTLE commits on code Aurora forums. Probably work done for the new nexus devices

Flar2 popularni dev sa xda.

Izgleda da se ozbiljno radilo na s810 i s808,videcemo sta ce na kraju biti od nexus uredjaja

I da zazivi android i apple pay kod nas za 10 godina, do tada ce sigurno resiti probleme koji se ticu sigurnosti i privatnosti, pa ce verovatno i nekako "zanemariti" root i bice moguce koristiti android pay.

The screen will use an AMOLED panel (the same display type as the Nexus 6 and most high-end Samsung designs), not the more typical IPS-LCD
The phone uses 3GB of RAM.
The rear camera is 12.3 megapixels with an F-stop rating of 2.0. If that seems a bit low for a flagship, it's because the sensor design uses 1.55 μM pixels, which are designed to capture more light than a conventional sensor, much like HTC's former phone designs with "ultrapixel" cameras.
The resolution of final images may be less than 12.3 megapixels.
The 5 megapixel front-facing camera uses 1.4 μM pixels (the standard design). 
The Nexus 6P's official dimensions are 159.4 x 77.8 x 7.3mm. That's about the same width as the Nexus 6, slightly shorter, and almost 3mm thinner.
Source: androidpolice

Ocekivano amoled. Posle huawei mate s to se moglo i ocekivati.. Zanimljive spec kamere

Poslednja izmena:
Samo da ne preteraju sto se cene tice i mislim da zagarantovano imaju dobre Nexus uredjaje i dobru prodaju. Ako telefoni ne budu imali nekih problema na startu naravno.

Poslednja izmena:
Dobro je da petica nema taj amoled sa nexus 6

Pa i dalje se ne zna kog je kvaliteta. Jeste amoled ali je mozda bolji od onoga na nexus 6. Verovatno ce biti isti kao na mate s ali u 2k rez.

The area that got to me, though, was colour. The Huawei Mate S display is a bit oversaturated, something that’s very common in OLED-screen Androids. It’s not as badly syrupy as the Nexus 6, but in coming from using the Samsung Galaxy Note 5, that the tones are far less natural-looking is very obvious. Colour is better-controlled in Apple’s iPhones too.

Still, the other benefits of OLED are here. The Mate S has perfect blacks, great viewing angles and good outdoors visibility. Huawei is clearly just not quite as good at OLEDs as Samsung, yet.

Iskreno ne znam ko im pravi ove amolede/olede..

Edit: deo teksta gde pisu o velicini i poredjenju sa n6 nije tacan.. 6p je iste duzine kao n6 ali je ~pola cm uzi.

Poslednja izmena:
Ko god je ovo napisao nije dobro informisan, za Nexus 6/Huawei ne znam ali Note 5/Edge + imaju mozda i najtacnije boje, tako da ovo nije istina. Ali nema sanse da ce bilo koji Nexus dobiti panel koji je u Note 5/Edge +.

Pa to je i napisao.. Da ne moze da pridje note5 ekranu..

Uvek im prodaju losije amolede, i galaxy nexus je imao problematican sljamsung amoled i nexus 6 ima problematican amoled

Neka bude kao na s5 i moze da prodje :)

Nazad
Vrh Dno