Šta je novo?

LG Nexus 5X

Kako nece, Pixel MK1 odavno po oglasima kosta manje nego sto su neki platili 5X a dosta je bolji telefon i ne crkava :)

Stize i predposlednji security patch za Nexusa.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zar nije poslednji?
Baš mi izađe sad vest da je novembarski zadnji update za 6p I 5x

Poslednji je. Planiram kad me smori 8.1 da odradim root i ubacim Pie...

Jel ima dobrih romova za Pie?

Pojma nemam, nisam nikad root-ovao, ali verujem da ima.

Stigao upravo jos jedan security update,ovo je valjda poslednji za 5X.

Nego,jel zna neko da li neka google camera radi na 5X? Probao sam par portova i nece lepo da rade ili uopste nece.

Meni radi i Camera NX i portovana Pixel 3 sa night mode-om. Pronadji u temi GCam.

I kakve su fotke? Mnogo bolje ili minimalno?

Sent from my TA-1012 using Tapatalk

Ne opterecujem se tim, gledam da poboljsam kadriranje jer je razlika od 5-10% (i vise) zanemarljiva ako je kadar dobar. A NX koristim samo kad ukljicujem portrait mode, a to je retko.

Sto se tice night sight-a, ono stvarno treba probati i licno se uveriti, jer je razlika ogromna.

Another one bites the dust-part 2.
definitivno nikad vise lg
pre par meseci mi se 5x ubutlupovao ali resio sam to sa onim fixom sa iskljucivanjem jezgara
radio je dosta fino tako lobotomisan ali evo ga sad hard brikovan, tek tako,nisam ga cak ni koristio u tom trenutku.
Prvo sam pomislio da sam zaboravio da iskljucim navigaciju i da mu je ona ispraznila bateriju ali prc, uopste ne daje znake zivota ni na punjacu.
Koliko vidim nema leka za brik ili mozda neko ovde zna nesto?

Bar smo dobili dark temu u dialeru i porukama[emoji6]

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Najverovatnije je riknuo ic chip. Pakao je pokrenuti ga i nikakve garancije nema da ce nastaviti da radi dalje. Manja sansa da je samo baterija riknula.
Another one bites the dust-part 2.
definitivno nikad vise lg
pre par meseci mi se 5x ubutlupovao ali resio sam to sa onim fixom sa iskljucivanjem jezgara
radio je dosta fino tako lobotomisan ali evo ga sad hard brikovan, tek tako,nisam ga cak ni koristio u tom trenutku.
Prvo sam pomislio da sam zaboravio da iskljucim navigaciju i da mu je ona ispraznila bateriju ali prc, uopste ne daje znake zivota ni na punjacu.
Koliko vidim nema leka za brik ili mozda neko ovde zna nesto?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Ne znam sta je ali me je iznervirao sto nisam uspeo ni da bekapujem podatke.
Anyway,predjoh na Moto x4, lezi mi ta 5'2 velicina.

Interesantno rešenje :). Mada ovo je više kao prevencija bootloop problema, jer kad do toga dodje moze samo kuglanje da pomogne.

I decided to install a copper plate between the processor and the phone frame, putting it on the thermal paste on both sides. The yellow thermal-conductive rubber band is glued to the phone's frame, it is in the recess, and it seems to me that it sits deeper than the plane of the frame. Inside the screen are glued two heat-conducting rubber bands for memory and a power controller, and also glued something similar to an adhesive tape over the processor. The screen itself already has a cutout above the processor. It closes this cloth, similar to metal. With a stationery knife, cut out a cloth on the screen according to the size of the square hole. Now we need to peel off the yellow box, we do not need it anymore. Unfasten the box and clean it off. I used isopropyl alcohol and a napkin. It's time to try on a copper plate. Took a thickness of 0.8 millimeters. I layed the board down to try it on and it seems ideal. Take the thermal paste, squeeze out a little and evenly spread a thin layer of copper plate. Having smeared, stick it on the frame. Add the thermal paste on the chip, a little bit of thermal paste on the memory and the power controller just to be safe. It wont break it. Smear the thermal paste with a thin layer on the chip. We also smear thermal grease on the rubber bands of the screen. Put the board in place, neatly on the frame, and make sure it's flat in all places. A little press and checked board so that the thermal paste is evenly distributed. I cant show the performance before this mod, but during the GFX benchmark test, Long Term Performance, heats the processor to 41 degrees in just seven minutes. The test on video is accelerated seven times. On subjective grounds, under load, the screen immediately warmed up, which indicates good heat transfer. Judging by the sensor, the temperature began to increase more slowly, and also to cool down more slowly, which indirectly confirms that our method is at least a bit, but will add health to the processor. Of course, this is not an absolute guarantee from the boot-magnifier, but nevertheless we have eliminated sharp temperature jumps, extreme heating of the processor, and also the plate slightly presses the processor itself to the board. I hope at least a little, but it will help to postpone the Boot-Loop. Nexus lives on! I hope my video was useful. Thank you all for your attention.

Poslednja izmena:
Vredi li uzeti maticnu plocu sa Aliexpress-a? Recimo ovako nesto.
Plasim se da su ove "podgrejane" ploce iz neispravnih telefona.

Dok platis dazbine na to, ne isplati se. Da bi se pitao koliko ce dugo da radi.

Imao sam srece sto nisam kupio ovaj telefon, dvoumio sam se izmedju njega i P9 lite.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pre bih koristio 5X tri meseca pa nek crkne nego P9 lite tri godine.

Meni je dovoljno što su mi slike ostale i to pre bilo kakvih gcam portova...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Jel zna neko koji Gcam port radi u potpunosti na 5X?

Pozdrav svima. Moram da se pohvalim kao vlasnik ovog telefona, evo sada slavi dve i po godine rada ! Ni jedna zamerka u vezi telefona nikada ni na sekund nije ukocio. Deca se igraju sa njim, more aplikacija instalirano, dolazi do usijanja skoro svaki dan i bre sljaka ! On sljaka ne staje jbm ti svajc satove xD !!!!!!!
One of the best ever!

Stvarno je model koji je bio upecatljiv bas.Steta za problem koji ima.Moj sljaka2 godine i 7/8 meseci.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Niste probali bolje očigledno :) Ostavio sam ga detetu, svaki put kad ga uzmem u ruke nasmejem se koji je plastikaner :)
Što je srećna okolnost jer je preživeo u zadnjem džepu kad sam pao na pedu...

Niste probali bolje očigledno :) Ostavio sam ga detetu, svaki put kad ga uzmem u ruke nasmejem se koji je plastikaner :)
Što je srećna okolnost jer je preživeo u zadnjem džepu kad sam pao na pedu...

Plastikaner ili ne,bio je zmaj. Odličan telefon sa teskom manom[emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko god da je odlican ako crkava posle godinu dana dzaba sve. Bacene pare

Koliko god da je odlican ako crkava posle godinu dana dzaba sve. Bacene pare

Nismo znali da ce se tako završavati[emoji3525]. Imao sam dva i ni jedan nije crkao dok su bili kod mene.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno