Šta je novo?

LG Nexus 5X

Што се мене тиче приче о најновијем софтверу више не пију воду. Шта смо добили на нугату што нисмо на маршмелоу?
Шта у ствари значи најновија верзија андроида?
Чему служи најновија верзија ако вам телефон цркне приликом званичног Ота апдејта?
Гледаћемо у пасуљ и молити Бога да онај пајсер натера кспозед да ради на андроид О?
Као неко ко је исфлешовао све што се могло исфлешовати на свим нексусима могу да кажем да је млаћење празне сламе, ударање мртвог коња да иде брже....
Пошто сам на шаоми 4х можете ли да замислите какво је олакшање 16 сати СОТ-а на сток рому без гринифај, твикова, гаврнера и осталих лудорија После 3 сата СОТ-а на јадном 5х....?
Иако је нексус неки убер бренд шаоми поред њега изгледа као да је пао са свемирског брода исто важи и за 6П, а ни пиксел (мањи) не изгледа боље...
Време клот андроида је прошло.... Колико уређаја има ванилу?
Нексус је као свеже инсталиран виндоуз има програме у себи али су далеко боље алтернативе...за којима сви потежемо...
Колико је *****но да морам да инсталирам модул да померим сат на леву страну статус бара?
Не ложите се... Нисмо у праву.

Sent from my Redmi Note 4х using Tapatalk

Poslednja izmena:
@vladof

Na kojim telefonima (i OSevima) developeri testiraju aplikacije, ako ti azurnost SWa nije bitna, valjda su App bitne (optimizacija i azurnost). Svima je stock base osnova.

Same aplikacije i vizuelno su prilagodjene stock androidu, i sam njihov dizajn kroz vrijeme se prilagodjava OSu (Holo dizajn, Material dizajn). MIUI vizuelno kao da nije android (da ne zalazim ispod haube, i tu je daleko), niti imas osjecaj da ga koristis, kao da koristim material aplikaciju na iOSu.

Hajd' OS i Apps nisu bitne, bitan je SoT od 15h, baterija, materijal, 8GB RAMa itd.

Ima ljudi kojima je taj klot android iznad svega ostalog na telefonu, kao i cjelokupan taj sistem funkcionisanja oko nexusa/pixela i nema potrebe ubjedjivati te ljude.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako zanemarimo plocu (koliko god to sad *****no zvucalo) telefon je odlicne izrade. Od tebe prvi put cujem da se usijava telefon koji bukvalno stoji na stolu. Nikada mi se to nije desilo sa 5x. Ono sto ja primecujem da je lose je to da je ili los mic ili su agresivno podesili drugi mikrofon pa cesto moras bukvalno da pripijes tel uz obraz da bih bio razumljiv.

kako moze biti topao ako stoji? moj je uvek hladan kad miruje ali kad se duze cacka zagreje se. ako se cacka jos malo duze od tog duze onda bude prilicno topao :d

Lako, zabode neki pozadinski proces i proc radi iako je ekran ugasen

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Imam 5x već 6 meseci i možda se 2 puta umereno zagrejao i to kod 2 OTA update-a. Tokom upotrebe se uopšte ne greje puno...

Sent from my Nexus 5X

ljudi tema je nexus 5x, ko hoće da ga menja pa ne zna na šta da pređe, ili ko želi da ga kupi a razmišlja o još nekim modelima, postoji podforum "šta da kupim" pa tamo otvorite teme za to

Ja sam na fabrickom, nikad nisam radio root ili bilo sta od toga. Nisam imao potrebe. I naravno da sam par puta ispreskakao lika zbog njegove insinuacije da sam udario telefon. Jer je u perfektnom stanju. Na kraju me pitao "a sto ga onda nosis u siliconu kad ti nikad nije ispao"....sta zdravorazumski covek da odgovori na ovo..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Epilog je: nakon 4 dana promenili mi maticnu plocu, crkao procesor. Stavili maticnu sa 32gb memorije umesto 16gb koliko je bilo. Za sad mogu samo da pohvalim ovi radnju iako sam bio veliki skeptik. Samo da ne bude "drzi vodu dok majstori odu"

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jel hoce neko da pozajmi 5x u bootloop-u ? Mislim da je kod mene baterija zveknula ...

Da li u Srbiji postoji oficijalna LG prodavnica u kom bi mogli da tražimo zamenu za telefon, dok je u bootloopu?

Ja sam uzeo polovan telefon i ovo je jedini papir koji sam dobio uz njega. Tako da nzm ni gde je kupljen...
355d8f607ee8c13efb0d29b84ac049e4.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da li u Srbiji postoji oficijalna LG prodavnica u kom bi mogli da tražimo zamenu za telefon, dok je u bootloopu?

Ja sam uzeo polovan telefon i ovo je jedini papir koji sam dobio uz njega. Tako da nzm ni gde je kupljen...
355d8f607ee8c13efb0d29b84ac049e4.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Postoji servis, ali oni ne priznaju bootloop ako ga ne prizna lg. Zvao sam lg i nece da priznaju.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Za 2 dana ce 10 meseci otkako imam telefon (16GB za nemacko trziste) i nijedan jedini problem ( za sad).

Koriscenje telefona:

1. Leti pricam dosta preko Vibera i surfujem i to na suncu, telefon se zagreva, i ovih dana takodje;
2. Nikada ne punim telefon preko USB-a na racunaru, uvek koristim originalni punjac i originalni USB-C kabl, punio bih ga preko USB-a na racunaru da imam USB-C port na istom;
3. Nikada ne instaliram OTA update vec svakog meseca flesujem factory image pri cemu je telefon sa racunarom povezan Haminim kvalitetnim USB-C - USB-A kablom, a na racunaru je inace Chieftec napajanje;
4. Nikada nisam instalirao nijedan custom ROM/kernel/Recovery i sl;
5. Na telefonu nemam instaliran Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Snapchat i sl;
5. Telefon mi nikada nije ispao na pod.

Poslednja izmena:
Za 2 dana ce 10 meseci otkako imam telefon (16GB za nemacko trziste) i nijedan jedini problem ( za sad).

Koriscenje telefona:

1. Leti pricam dosta preko Vibera i surfujem i to na suncu, telefon se zagreva, i ovih dana takodje;
2. Nikada ne punim telefon preko USB-a na racunaru, uvek koristim originalni punjac i originalni USB-C kabl, punio bih ga preko USB-a na racunaru da imam USB-C port na istom;
3. Nikada ne instaliram OTA update vec svakog meseca flesujem factory image pri cemu je telefon sa racunarom povezan Haminim kvalitetnim USB-C - USB-A kablom, a na racunaru je inace Chieftec napajanje;
4. Nikada nisam instalirao nijedan custom ROM/kernel/Recovery i sl;
5. Na telefonu nemam instaliran Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Snapchat i sl;
5. Telefon mi nikada nije ispao na pod.

Џаба, свеједно ће да ти цркне.

Мени та прича око цркавања приликом ОТА апдејта не пије воду, знам за нексус који је био на АОСП рому БУКВАЛНО од куповине и цркао је после 9 месеци употребе, колегиница има 5икс који је сток од почетка увек ота увек све фабрика и ради још увек, мој телефон који је био увек кастм ром и пробано све и свашта рутован и реинсталиран макар 100 пута па је цркао :D, то и да разумем.

Another one bites the dust. Pratim temu vec duze vreme i vidim kako svi kukaju za bootloop, bukvalno sam cekao kada doci i moj na red. I desilo se pre nedelju dana. Ali sam uspeo da ga dignem ponovo i svaki put uspem ali kada pokusam da udjem u kameru ili pristupim fajlovima on opet pukne. Obratio sam se LG-u i cekam odgovor, ali koliko vidim nema vajde. :(

EDIT: Inace crkao je usred kucanja sms poruke.

Another one bites the dust. Pratim temu vec duze vreme i vidim kako svi kukaju za bootloop, bukvalno sam cekao kada doci i moj na red. I desilo se pre nedelju dana. Ali sam uspeo da ga dignem ponovo i svaki put uspem ali kada pokusam da udjem u kameru ili pristupim fajlovima on opet pukne. Obratio sam se LG-u i cekam odgovor, ali koliko vidim nema vajde. :(

Nazovi lg, imaju broj za Srbiju.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Koliko dugo si koristio telefon?

Od sredine februara je kod mene, kupljen od clana sa foruma. Nisam radio nikakav apdejt niti sam ista dirao. Nekoliko aplikacija i drzan je na data ili wifi-ju samo po potrebi. Vec sam se pomirio da je gotovo. Ovlasceni servis mi je trazio 22.000 din za popravku.

Ja cepam surf/youtube/pozive preko Vibera na 4G mrezi jer imam 10GB neta u paketu, a kad sam na suncu telefon se prilicno zagreje. I po sat vremena pricam na suncu preko Vibera, proslog leta narocito, skoro svaki dan.

Da si imao fiskalni od maloprodaje, zamenili bi ti besplatno plocu... Dovoljno je samo da imas fiskalni racun... A i LG **** da ne kazem sta...

Zato ne treba kupovati telefone bez fiskalnog racuna, ali ko je prosle godine mogao da zamisli da ce se ovo desiti?

Ma nema veze. Uzeo bih opet jos jedan ali da znam da ce mi potrajati malo duze, ali koliko vidim svaki je osudjen na tu sudbinu. Sada gledam sta bi bilo pametno uzeti i jedino mi pada na pamet S7 ili Pixel.

svaki telefon u nekom trenutku crkne.
Каква Моторна глупост... Ја имам 20 телефона који раде и дан данас... Поменућу е61и и м600 Сони ериксона... НЕУНИШТИВИ.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

to sto jos uvek rade, ne znaci da se jednom nece pokvariti.
tvoja prva izjava je totalno nepotrebna, a i baksuzna.

Pokusacu ovih dana, na poslu, da skinem i zalemim ponovo procesor i memoriju, pa cu videti da li ce to pomoci. Negde sam procitao da se problem javlja usled losih lemova. Javljam rezultate uskoro.

Moj Nexus 5x za dva dana puni godinu. Rad kao švajcarski sat. Svaki OTA update. Verzija Nugat 7.1.2

Nisam bas pratio temu,jel mora da znaci da ce kad tad svaki 5x da crkne?

Nazad
Vrh Dno