Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ja sinoc odradio. Sve sljaka

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
db25925c055af72aa6e71c1a123bcab1.jpg

kod mene sve prošlo za 10 minuta.
šljaka odlično.

pre update sam imao 5 gb slobodnog prostora. sada imam 7gb.
pratio sam telefon, jedva da se sitno nešto zagrejao.

Sto se tice memorije. Meni isto slobodno 7gb.
1a64cb6a3d4b56d5c14244bd4b60e74c.jpg

tek sad provaljujem, istu količinu podataka sam imao pre i posle update (oko 9 gb).
stim da mi je pre računao 9 od 14, a sada 9 od 16gb. hm.

Kako vam izgleda, radi li onaj picture in picture?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Zdravo svima,

Želim da svim ponosnim vlasnicima ovog izvanrednog telefona, iznesem svoje iskustvo sa BRICK-ovanim nexus 5x 32GB.

Pre nekoliko dana telefon je praktično umro. Nije reagovao na punjač, power on. Klasičan Brick.

Kontaktiram KP prodavca(davaoca "pismene garancije od 12M), od njega ni traga ni glasa...

Telefon sam odneo u zvanični servis radi popravke.
Konstatovali su neispravnu ploču(posedujem servisni izvestaj). Popravka tj. zamena ploče 22k din.
Naravno, to nije bilo prihvatljivo opcija.
Pokupim juce telefon, platim 600 din defektazu uređaja, dođem kući i reko da probam da upalim telefon... Stisnem "power on" i telefon radi!!!

Dakle, verovatno je bilo potrebno kao na nekim ranijim uređajima samo skinuti napajanje(bateriju), što je na ovim "zalivenim" kućištima gotovo nemoguće bez alata tj. servisa.

Sve ovo pišem jer verujem da ima i drugih Nexus 5x vlasnika, koji su imali problema sa telefonom koji ne pokriva garancija(pismena), te mislim da vredi pokušati u nekom servisu(nikako zvaničnom) ili DIY varijanta.

BTW, tvrdim da je i dalje NEXUS 5x bestbuy!!!

Zdravo svima,

Želim da svim ponosnim vlasnicima ovog izvanrednog telefona, iznesem svoje iskustvo sa BRICK-ovanim nexus 5x 32GB.

Pre nekoliko dana telefon je praktično umro. Nije reagovao na punjač, power on. Klasičan Brick.

Kontaktiram KP prodavca(davaoca "pismene garancije od 12M), od njega ni traga ni glasa...

Telefon sam odneo u zvanični servis radi popravke.
Konstatovali su neispravnu ploču(posedujem servisni izvestaj). Popravka tj. zamena ploče 22k din.
Naravno, to nije bilo prihvatljivo opcija.
Pokupim juce telefon, platim 600 din defektazu uređaja, dođem kući i reko da probam da upalim telefon... Stisnem "power on" i telefon radi!!!

Dakle, verovatno je bilo potrebno kao na nekim ranijim uređajima samo skinuti napajanje(bateriju), što je na ovim "zalivenim" kućištima gotovo nemoguće bez alata tj. servisa.

Sve ovo pišem jer verujem da ima i drugih Nexus 5x vlasnika, koji su imali problema sa telefonom koji ne pokriva garancija(pismena), te mislim da vredi pokušati u nekom servisu(nikako zvaničnom) ili DIY varijanta.

BTW, tvrdim da je i dalje NEXUS 5x bestbuy!!!
Sto se tice otvaranja 5x, otvarao sam ja drugov skoro kad mu je usao u bootloop. Jedan od najlaksih telefona za popravku.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Ja sam svoj bio otvorio, dete od 5 godina ga moze rastaviti, super lako, ali nema sta bio je mrtav i ostao mrtav, uz zagrevanje cipa je bar ulazio u bootloader prvih par puta ali posle ne. U svakom slucaju jedino resenje je nova ploca

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ja sam svoj bio otvorio, dete od 5 godina ga moze rastaviti, super lako, ali nema sta bio je mrtav i ostao mrtav, uz zagrevanje cipa je bar ulazio u bootloader prvih par puta ali posle ne. U svakom slucaju jedino resenje je nova ploca

Posto mi ortak nije blizu da opet rastavim fon, jesi probao sa grejanjem u peci? Ja sam jacim fenom radio, i ulazio je u sistem na kratko.

A meni si se smejao kad mi je crkao G4 i hvalio si 5x...
Nažalost ispalo je kako je ispalo, za obojicu... LG vise nikada.

Poslednja izmena:
Tako i meni, ostavio ga na sto i ujutru ne reaguje ni na dugme ni na punjac. Mozda nam je drugaciji kvar u odnosu na bootloop.. Znaci da probam da rastavim...

Ja još 100 dana garancije, odbrojavanje počinje :D .
Radi kao prvog dana (još uvek).

Sat i kusur vremena pricao na suncu preko Vibera, leti svaki dan tako, ovih dana isto i telefon radi kao prvog dana. Uvek sam flesovao factory image, bilo da je u pitanju mesecni ili major update, nikad OTA.

Imam vrlo tezak ispotavilo se problem sa svojim Nexus 5X 32GB. Ja sam onaj kome je telefon upao u bootloop, pa sam ga reklamirao Vladimiru sa KP, pa je isao u ovlasceni servis u Madjarskoj odakle su mi ga vratili "popravljenog". Zamenili su maticnu plocu i da telefon se butuje normalno i normalno radi. A problem koji ja imam je da mi System u Storage zauzima fiksno 18.57 GB, sto je vise od polovine interne memorije telefona. Ostaje slobodno oko 10.55GB, sto je malo jelte. Kasno sam primetio to kad sam dobio telefon nazad iz Madjarske,ali definitivno je bio problem nakon sto sam ga dobio iz servisa nazad. Na njemu je ostao Android 7.1.1 ali sistem zauzima pomenutih 18.57gb.Uradio sam posle OTA update na 7.1.2. To nije resilo problem.

Probao sam fabricki reset ,kako iz telefona tako i preko fastboot i recovery, vise puta nije resilo problem.
Zatim probao sam flashovanje fabrickog image Androida 7.1.2, 7.1.1 april, 6.0.1 poslednji. Nista od ovoga nije resilo problem.

Probao sam tzv, fabricki flash sa LG TOT flashing tool i TOT fajlom sa fabrickim imageom za H791 iliti Nexus 5X 32GB.To je vratilo telefon na Android 6.0. Nije resilo problem.

U TWRP custom recovery postoji opcija kod Wipe change or resize paritions. Probao sam da uradim fix kao i resiza za Data i System partitions, sto se uspesno zavrsi u TWRP. ALi i dalje ne resava problem.

Jedino sto mogu da pretpostavim je da su mi u servisu u Madjarskoj flashovali pogresan fabricki firmware za Nexus 5X od 16GB, jer se uklapa sa trenutnim stanjem koje imam. Samo pretpostavljam.

Da li neko ima neku ideju kako ovo mogu da resim?

Poslednja izmena:
Posto mi ortak nije blizu da opet rastavim fon, jesi probao sa grejanjem u peci? Ja sam jacim fenom radio, i ulazio je u sistem na kratko.

Osim sto mi se odlemio usb port sa ploce usled "pecenja", nista nisam postigao

Telep, šta nosiš sad?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

The struggle is real, galaxy s :d

Cekam sada da prodje leto, imam neke obaveze koje ce me kostati, necu nista da kupujem na kratko jer prosto me takve stvari ne zanimaju, ako nista drugo bar uzivam u koriscenju sedmice, koja radi kao avion u odnosu na 5X.

Poslednja izmena:
Ma definitivno je OTA proces koji zezne telefon jer se tada najviše zagreje ...
Konkretno je moj skinut sa punjača i odmah pokrenut OTA od 1GB i to ga je sredilo ;)
Srećom ide u Mađarsku zahvaljujući KP garanciji ...

A lepo radilo 10 minuta :)

Poslednja izmena:
Evo mom jos nista. Sinoc pokrenuta OTA

U fazonu ''LG kvalitet je vrh, LG nista nije kriv, Gugl mi namerno ubio telefon jer ga je obican OTA apdejt zagrejao na 1000c ;)''

Kakav car :)

Nema OTA nikakve veze sa crkavanjem. To je neko provalio i sada se ljudi primili. Necete znati kada ce vam crci niti zbog cega, desice vam se kao meni, odjednom se zapucao i cao. OTA ne utice na krs proizvodnju od strane LG-a, jer ovo je ocigledno greska na nivou proizvodnog procesa.

Gugl realno nije nista kriv, refundirali su ljudima telefone koje je LG odbio da popravi.

Poslednja izmena:
I kakav je O? Brat nece da se zeza da flesuje, a za moj samsung nema toga :d

@Raider
Imao sam isti problem, ali sam imao dva dana da ga resim. Nimsa resio, ali eto ti si i resize probao. Ja sam image resize hteo iz shell da resim, pa nisam stigao da probam. Reklamirao ga i vratio. Telefon je bio nov. Navodno nov, izgledao je zaista kao nov, sve upakovano, neotvarano. Zaista ne bih rekao da je uopste koriscen. Sad sam zaboravio podatke, proveri bas da nije od 32G stradala polovina? Ima od marta par postova tu sam upisivao podatke. Vidi poklapaju li se. Problemi su nastali kad je prodavac pustio OTA da bi ga prodao kao fon sa Nougatom. Nije obratio paznju koliko storage je bilo na raspolaganju. Milslio sam da je zapravo 16G verzija pa dodatno ubih cenu. Negde sam imao imei, ali ne nalazim, nisam slikao, upisao i sad ne znam gde.
Ni wifi nije radio, takodje od te ote, te ga vratih ... Probao si i NRT verujem? Ja nisam stigao.
Ono sto me zanima je kako ih popravljaju? Da li "preleme", promene podnozje SDa ili sta tacno rade. Nisam nesto pratio po svetskim forumima da li je neko naknadno secirao fon.

Nazad
Vrh Dno