Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ma kakvi, pa nexus 5 toliko dobro radi da nema poente da gledam

Ne sviraj Vojkane. [emoji1] Kad bi uzeo neki Huawei a da to nije Nexus. Sto si pravio izlete sa LGom i Samsungom. Malo je ljudi ko loznica.[emoji23]

Gle im onih procenata na bateriji, sto treba mikroskop da se uoce brojeve, jos ako smanjis DPI...[emoji23]

Cime se zamarate, zarazio Vas Vojkan, daj telep nije valjda da pratis tu statistiku...[emoji15] [emoji1]

pa dosadi pa malo da promenim. uzeo bih honor 7 da nije onako skup.
kad pomenu DPI, na 5x je default 420, do sad je bio 480 za full HD ekrane. konačno su počeli da koriste te velike ekrane i rezolucije.

@telep može screenshot LMK taba iz kernel adiutora?

Super sto su po defaultu smanji dpi, 480 je za corave.uploadfromtaptalk1456496879411.jpg

Kod mene na 6" DPI 560, mnogo u pm. Smanjio sam na 540 taman, ne valja ni kad je sitno.

Na mojoj slici iznad vidimo da 2GB RAMa i nije bas ono komocija, a nikakav zahtjevan korisnik nisam niti zahtjevan multitasking.

Poslednja izmena:
Na nexus 6 nije lose po defaultu, ali na nexus 5 je 480 sto je za mene stvarno lose.

Poslednja izmena:
I to je onda smanjeno, 640 je bio standard za QHD ekrane. Na G3 je 640

Posle restarta opet dobro
9b13510a93a62e13d01a1f33f6ab3965.jpg

Poslednja izmena:
Jesi ga nategao u bobu.[emoji15] [emoji1]

Pa sta hoces reci da ne cache-ira dobro do nakon ponekog restarta ?! [emoji52]

67034417258be88943039671397c6fbd.jpg

Evo ga, malo je iznenada zivnulo. Cirka 300MB slobodno. [emoji15]

Poslednja izmena:
Prokleta nova nece da radi na 6p tj ima neki bug na mm 6.0.1

Mozda je zbog rezolucije ekrana, nema pojma, mislio sam da mozda koristis kao neki staru verziju

@nemanja

Pa lošije bude, da. Posle 4 5 dana sam već počeo da primećujem da mi učitava aplikacije ponovo. Sad ovako mi je preko 10 u kešu, osim kad ih Chrome i kamera pobiju.

Al nešto mi nije jasno.
Kod mene je najveća brojka u LMK 315, što znači da bi trebalo da krene od oslobađa ram kad slobodna memorija padne ispod toga. Kad sam te vrednosti smanjivao on je i više aplikacija držao u ramu. Recimo smanjim skroz do 30mb da ne dira ništa i on je tada keširao isto kao i ovako sveže restartovan, ali je bio nemoguć za koristiti, čim nešto novo startuješ čeka te lag od 15 sekundi da se oslobodi ram valjda ili šta već. Ali svakako je to podešavanje imalo efekta.

A sad evo posle restarta stoji na tih defaultnih 315 za empty apps a on svakako puni memoriju do kraja i radi normalno.

Inače na 5x je uključen zram po defaultu, 500 MB.

Prokleta nova nece da radi na 6p tj ima neki bug na mm 6.0.1

Kako neće? Ja koristim Nova launcher na 6P 6.0.1. Jedini bug je (a to je vezano za Marshmallow) je što sporo spušta notifikacioni bar sa gesture, ali to će se uskoro rešiti.

Radi sa rootom.

Btw. je l' zna neko da li postoji rešenje kada se koriste tamnije teme preko Layersa (tipa Magpie) i Ambient displayom? Pošto su teme tamne, kada se uključi ambient display vide se samo brojke sata, a notifikacije ne.

Jeste katastrofa ovo bjelilo kad su uveli u androidu na Amoledu. Onaj dark od ranije je extra bio. Svejedno, dark theme mi ne izgledaju sad dobro, nije to to.

Bila je opcija u vezi tog ambienta negdje po nekim romovima da invertuje boje.

21467b6cd72cbb5f7bdba995cdb23e65.jpg

PureNeXus.

@BIA hajd opali Screenshoot i uploaduj ovde sliku preko Tapatalka, eto neka bude RAM management.[emoji1] [emoji41]

Poslednja izmena:
Ja mislio ti se zezas ono slike stvarno krive. Ja koristim 4.8.3 od kada je izasao i nikad nisam imao nista slicno (zbaci nije do matore verzije problem).

Ma da, ja prvo mislio nesto mi s ocima nije u redu.
Da li je moguce da je mozda u pitanju bag zbog cackanja dpi-ja.
Kad skrinsotujes, proveri jel je i on ukrivo ili je to samo kad se uploaduje preko tapatalka.Probaj i da prebacis na komp, pa preko kompa da aploadujes sliku, bas da vidimo jel tada krivi ili je slika u originalu kriva.

U settings, developer options pa running services :)

Poslednja izmena:
E sad klikni gore desno na show cached ili kako vec pise na Nexusu :D

I sta ce ti 2 aliexpres servisa ? Kinezi trandze :)

Vrh Dno