Šta je novo?

LG Nexus 5

Ma ja, pametnije je skupljati pare za ponoviti se, nego razmisljati o krpezima. Pa i 5X sto da ne sa 5ice ako se ne moze vise pruziti, 2 godine si miran ako nista.

RIP hammerhead! [emoji20]

Poslednja izmena:
Obratiti paznju na poslednja 3min klipa.. Dual prozor sada radi sa svim apk ili samo sa nekim ? Za sada deluje preozbiljno..

[youtube]FHkjSmpCyLQ[/youtube]

Idealno za stjepanov posluzavnik od 6 incha :)

A što RIP? Nexus 5 hardver je vec odavno prezvakana stvar, verujem da i ne izadje da nece biti ikakve razlike u kvalitetu bilo kog custom roma i stock image-a. Drugo je nabudziti drajvere za samsungov exynos ili tako neka in house hush hush resenja, ali snapdragon 800 je odavno apsolviran. Evo ja sam stavio najnovije adreno drivere za M, ne verujem da te gugl stavlja i nema ama bas nikakve razlike u radu. Tako da ono, videcemo.

Radi multi window sa svim aplikacijama, samo je to obavestenje verovatno tu cisto ako neka aplikacija nije dobro skalirana da se zna da ipak i dev mora da uradi malo posla.

Poslednja izmena:
Nije fora u HWu, barem meni ne znaci sekunde ako telefon radi extra. Da imam redovan update, ne bih mijenjao telefon godinama. Fora je u glavi, sto nemas zadnji update, nikakvih promjena, funkcija, boljitaka, smara, znas da izlaze novine a ti ih samo na slikama vidis. Nexus se i kupuje samo zbog updatea, qc ga iko kupuje zbog HWa ili sto mu se svidja izgled.

Ivane izbacuje se binaries-i, ima na google developer sajtu ispod factory imagea. Vodjeces da su za svaku verziju novi.

Poslednja izmena:
Ako može malo objašnjenje za nas koji ne razumemo do kraja kako to ide sa razvojem custom romova?

Nisam znao da u tim varijantama moraju i drajveri da se pišu...

Nece to biti nikakav problem, najveci problem je pre bio kada se npr. prelazilo sa gingerbreada na neke novije verzije android koje su imale dosta novina ispod haube a nemas drajvere, onda mora neko da napravi da to radi, ovo sada je manje vise sminkanje, nexus 5 vec ima odlicnu bazu.

Ima i ovoga sto telep kaze, eno nexus 4 je odma' dobio 6icu i kazu radi dobro, nisam probabao. Dok je baza ista, moci ce se gurati, ali opet vise volim kad ima images. [emoji106]

Ja imam update jos ovu godinu, bec sledece ce biti veci skok Boga pitaj kakvi ce biti stari drajveri[emoji16] Evo vec 5ica, 6ica, 7ica tu negdje sve, uglavnom hauba.

Poslednja izmena:
Znači postoje male šanse da bude i za Nexus 5, iako nema preview-a ...

Mada ni sam ne verujem, moraću na neki novi Nexus.

Postoje šanse, n7 2013 nije imao uopšte M Dev preview pa je na kraju dobio mm.

Evo nexus 4 je 3 godine dobijao. Mozda bude jos ovo, ali nema onog krajem godine kad bude predstavljanje. 50%/50%.

Ja mislim da nema teorije da dobije n.. Rekli su 2god podrske +1god security zakrpa.

Uskoro ce 5X 32Gb moci da se pazari za oko 300e, znaci prodaja N5 i jos jedno 150-160e da se ulozi i to je to, dobije se bolji fon + jos minimum 2 godine podrske, nema razloga za nerviranje :)

Vec sada vidim da ide 32gb za 300e.. Onda ga oni nabavljaju za oko 250e sto je suludo

Ako drze rec, doduse mogli bi da puste. Ipak je jedan od najkoriscenijih Nexusa. Jedino ako im je strategija da namerno ne rade za 5 pa tako da nateraju ljude da kupe 5X ili 6P.

Koliko košta zamena display-a (touch i staklo) na Nexusu 5 po servisima?
Gizmo?

Ako se ne pojavi N za N5, ništa. Prebacim se na temu 6p i tamo trolujem kako je 6p njesra i kako sve bolje radi na N5 i tako dok ne skupim kintu za neki Nexus koji još nije ni izašao.
Poznato vam je nešto slično?

Pozdrav za Stjepana. :)

Taj neki rad :)
Mada posto ja organski ne mogu na 5x moram cekati nove nexuse a do tada neka mi pomogne neka visa sila :)

Pa novi android izlazi tek u julu ili avgustu, dotle ima dosta vremena. Ionako sam dev preview samo flesovao da bi video sta je novo, i uglavnim koristio par dana dok nisam vratio stable verziju.

Poslednja izmena:
^ heh. Hvala na odgovoru Gizmo.
Još kada bih mogao da nadjem i ja takav primerak :-(
Mislim se za koliko mogu da prodam ovaj sa polomljenim ekranom, a radi ;-)
Ili da lepo sebi kupim neki od novih nexusa, a lepšoj polovini moj sadašnji celi Nexus, samo kome da prodam sa polomljenim staklom

Nazad
Vrh Dno