Šta je novo?

LG Nexus 5

Nisi bas najbolje ukapirao sta sam hteo reci,mada je i tesko to objasniti kuckanjem. Ali slazem se sa jednim delom tvog posta :)

Valjda cu docekati i taj dan da sve smori loznicu, da okaci 'kopacke' o klin, i skrasi se sa nekim iP i zavrsi uspjesnu karijeru modovanja i flesovanja u bugdroid svijetu. [emoji14] [emoji51] [emoji28] [emoji2]

Ne modujem nista vise.. Budem na cati po 6meseci. Kernel nisam ubacio ne pamtim. A evo sada full stock skoro 15 dana. Pripremam se za zveri bez roota,g5 ,s7 i te fore :)

Edit:
Jos uvek cekam otu za ovaj feb sigurnosni fiks :)

Poslednja izmena:
Meni stigao sigurnosni fix, al cu ujutru da ga instaliram. Elem, ja sam na stocku zadnje 2 god na N5, pre toga na S3... Nikad nisam imao vremena da se zezam oko ubacivanja rutova i ostalih dodataka i na sve to nikad nisam ni osetio da mi nesto nedostaje.

Joj tesko je bez roota, a nexus smo i uzeli radi stocka (i lakoce manipulisanja alatima) a ne nekih stalnih flesovanja i sl. Da se sklone reklame, da se malo osvjezi UI sa layerom nekim, da se pocisti /system, oslobodi malo prostora nesto, smanji DPI, bbs...
Konkretno ja ne bih ni LED imao da nemam roota jer je google disable-ovao, a gdje bez toga, navika velika.
Moze se bez svega, ali...

Poslednja izmena:
Drugari, jel imate neku preporuku gde menjati ekran za Nexus 5 ? Danas mi stiže Meizu MX5, a nexusa bih utopio dalje...cene otkupa po servisima su smešne, daju 30e za ovu zverku...da li ići na ekrane sa aliexpressa ? Koliko sam skontao gledajući po yt, potrebno je prebaciti sve delove sa starog ekrana na novi, a to ne deluje nešto preterano komplikovano (barem ne kompliklovano nekome ko je otvorio brdo laptopova).

Vidi kod zvanicnog uvoznika za LG. U Crnoj Gori je to CT i ja sam kod njih isao na zamjenu. Oni su i nabavili nov ekran uostalom.

Zadrzi ti taj nexus pre nego sto probas mx5. Ja sam se igrao sa m2note od druga i nisam nesto odusevljen meizu telefonima.

Drugari, jel imate neku preporuku gde menjati ekran za Nexus 5 ? Danas mi stiže Meizu MX5, a nexusa bih utopio dalje...cene otkupa po servisima su smešne, daju 30e za ovu zverku...da li ići na ekrane sa aliexpressa ? Koliko sam skontao gledajući po yt, potrebno je prebaciti sve delove sa starog ekrana na novi, a to ne deluje nešto preterano komplikovano (barem ne kompliklovano nekome ko je otvorio brdo laptopova).
Ajde javi posle kako si zadovoljan mx5 posle n5.. :)

a5b7fd9136a69a38e3404a73d1c6000e.jpg

Napokon :)

Idemoooooooooooooooooooooooooooo![emoji119]

Sad tapni later.[emoji24]

Poslednja izmena:
Vec sam pokusao later ali nista se ne desava [emoji23]

Meizu mx5 vs Nexus5 prvi utisci :

Navika ulaska u settings povlačenjem status bara na dole mora da umre, jel to na meizu-u ne postoji. Na meizu je nano, a na nexusu micro sim, pa i danas nosim oba. Takođe, na meizuu je task manager namesten da se pali povlacenjem na gore sa dna ekrana, dok na nexusu postoji posebno dugme za to...jedna od možda većih mana je (vrlo moguće da je do mog rutera) malo slabiji wifi prijem,ali to ću još isprobati...male mane, ali menjaju navilke...
pozitivna strana, veći ekran, neuporedivo jači zvučnik,i baterija koja je zvera.

To su moji utisci za prvo veče korišćenja meizua mx5

Lepo. Settings precicu dobijas sa flyme 5. :)

Sto se tice zvuka,da si uzeo neki doogee od 34e imao bi bolji zvuk nego na n5 :)

Ocekujem detaljan review za par dana.. Moze i u mx5 temi

Jel primetio neko da nakon današnjeg apdejta google clock, widget za sat sada ima senku na ivicama? Ili se tripujem?!

Dešava mi se u poslednje vreme da kada otključavam telefon pritiskom bočnog desnog dugmeta, zavibrira telefon i pali mi kameru. Da li ja netremice nešto dodirujem ili...?
Takodje u zadnjih mesec dana mi se desilo da prilikom otključavanja telefona, ispiše "power off" i nekada uspem da ne ugasim telefon a nekada, šta god kliktao, telefon se ugasi?
Anyone? Dugme za paljenje telefona?

Da. Kamera se pali na dupli klik na to dugme, verovatno ti registruje dvoklik kad jednom stisneš jer je zaprljano. Isto i to za Power off, registrovao je dugi pritisak iako si ti odmah pustio dugme.

Ja spavao na času kad je bilo reči o tome [emoji12] Nisam imao pojma da dvoklik aktivira kameru [emoji4]

@ducka, ako je u garanciji, potrudi se da ga sto pre odneses na servis. Ja sam imao slican slucaj. Prvo je duplo okidao power, samo sro je to bio LP, pa je gasio ekran. To je prestalo na neko vreme, a onda je postalo gore, da bi na kraju upao u "power loop", konstantno registrovao da je pritisnut power. To je poznat defekt na ovom modelu. Zamenili su plocu za par dana i sve uslo u garanciju.

Telefon je od pre par dana poceo da mi laguje odjednom. Restartujem i radi normalno i posle nekog vremena opet krene da laguje. 6.0.1 cataclysm i elemental x. Sta predlazete?

Ja trenutno koristim elemental x i nisam zadovoljan. Code blue tj blu spark je pojam za njega.
Veceras ga odma sklanjam

Ja koristim cataclysm i njegov kernel. Do juce sam imao 900h up time, tek tada je malko pocelo trzanje na chrome i onda sam ga restartovao. Inace telefon leti

Nazad
Vrh Dno