Šta je novo?

LG Nexus 5

Аууу.. Ја углавном избегавам пипаве послове јер нисам педантан... Али сам залепио до сад 5 нилкина без грешке и трунчице мрвице за радним столом за 5-10 мин по комаду... Где нађосте толику прашину...

Dovoljno je da vidis po neku cesticu kad obasja sunce. Kasnije i ne mora da je ima, dovoljan je trip da znas da je tu negde. :D

Tako je, wifi se prikazuje cak iako se ne pali. Ovo se sot 50min, 30% ostalo. Nikad do sad nisam dosao sa posla sa vise od 30% baterije.
1b377f2666070be5eed54a1ef0c2bf80.jpg

To je kriminalno loshe... Meni je na 6.0.0 izvlacio 4h sot najopustenije za nekih 15h rada.

Slican sam problem imao(problem oko wifi) na M8, a i brat na Nexus 5. Ispostavilo se da je do Vibera, samo smo prebacili wifi-sleep policy na use device settings. Ne mora da znaci da je isto kao kao kod tebe.
Btw. tebi budi nesto fon dosta.

Upravo, i meni uvek stoji da je wifi ukljucen iako sam na faksu veci deo dana. Ne izvlacim dosta SOT ali mi izdrzi za divno cudo, napunim uvece, pre spavanja cackam, ujutru takodje, odem sa oko 85-90%, vratim se kuci posle 10 sati, nekad vise, imam preko 30%. Jedino slusam muziku ukupno oko 2 sata, nekad ukljucim mobilni net na pola sata. I izdrzi od sinocnog punjenja.

Slican sam problem imao(problem oko wifi) na M8, a i brat na Nexus 5. Ispostavilo se da je do Vibera, samo smo prebacili wifi-sleep policy na use device settings. Ne mora da znaci da je isto kao kao kod tebe.
Btw. tebi budi nesto fon dosta.
Pa valjda se zna odavno za viber da se menja?

Tad bi trebalo da je sve u redu kad se to isključi odnosno stavi da prati podešavanja telefona.

Nestade wifi iz Batery statsa... Svasta..
Mrtvi Viber. Al i android je tu kriv. Sta koj k ima da daju aplikaciji da moze da upravlja tako necim?! Ne moze! Pali! Narusava stabilnost sistema.

Pa ti onda idi na wp.
Zar ne koristimo svi android zbog slobode koju nam pruža?!

Pa pruza previse slobode ocigledno.

Bio na wp. Previse decijih bolesti..

Android je strava, al mi neke stvari nikako nisu jasne..

Pa opet se vraćamo na to da je app kriva. Ako već hoće da koriste to, što ne optimizuju?

To jeste tačno, ali sistem je mnogo značajnija stvar od jedne aplikacije.

Svaka ****** može da pogreši u razvoju aplikacije, ali sistem ne sme da dozvoli ozbiljne probleme.

Ne može to "što ne optimizuju" da pravi probleme na nivou celog sistema. Šta mene briga koji su njihovi razlozi.

Poslednja izmena:
Pitanje je da li je tako. Ovde eksplicitno viber ne poštuje sistemska setovanja i pravljen je (tj. default opcija mu je) da drži wifi stalno uključenim iako to nije sistemsko setovanje.

OS ne može da određuje kako će da neko koristi API i da li neka aplikacija sa razlogom traži da je WiFi uključen ili ne.

Nije viber pokušao da obriše sistemske fajlove ili da na drugi neki način ugrozi rad OS-a, već samo konstanto traži podatke na WiFi-u.

Ti možeš i da napraviš da neka aplikacija na svakih 5s traži nešto sa neta, jer ti tako treba - uređaj nikad neće otići u sleep, baterija će se trošiti, ali nije na OS-u da zabrani takvo ponašanje.

OK, onda neka aplikacija može da traži da pozove broj iz imenika kad poželi, a da ja to ne znam i kriva je aplikacija.

Nije baš crno /belo, samo kažem da bi bilo lepo da bar postoji neko upozorenje kad se tako nešto dešava od strane sistema.

Malo su napredovali sa permissions podešavanjem, ali moralo bi to jednostavnije za korisnika.

Poslednja izmena:
Pa jel može jednostavnije od trenutnog stanja?
A što se tiče zvanja, pa tako i jeste. Ali tu ćeš i ti biti kriv jer nisi čitao šta sve app radi, prilikom instalacije.
To što svako može da pogreši u razvoju, je na vama kao korisnicima da kaznite.

Slazem se sa Ivanom, al ovaj problem je malo drugaciji od tog sa permisijama.
Sto je najgore od svega, meni za wifi stoji allways on during sleep. Znaci ne moze grdje po bateriju. To znaci da Viber ima prava vwca od korisnika jer on moze da postavi jos neko agresivnije pravilo!? Fallbackom na sistemsko, po bateriju najgore moguce podesavanje, problemi nestaju. Brate...

Isto je bilo i sa kametom na Viberu. Kako sme kameru da ti drzi aplikacija koja je mrtva, stopirana i sta vec ne. Upucaj to bre i oslobodi kameru....

Sta znam meni nije losa ta organizacija. Samo me nervira konkretno na kataklizmi sto je razdvojeno appops i permission. Imam osjecaj da onaj appoos i ne radi. Nekad na viberu i jos nekim appovima zabranio kameru, i dalje je pristupao. Permission izgleda da radi. RARu mi nije bila oznacena opcija Storage i nije mogao pristuoiti fajlovima. I nervira me sto nedostaju pojedine permisije, hocu da svaka app ima permisiju sa kojom se moze raspolagati da ili ne. A ne neka ima neka nema itd...ima jos da se radi dosta svakako...

Jedna stvar su permisije, a druga stvar zloupotreba istih, tj previse slobode koja se krije iza njih.

Poslednja izmena:
Imam Ringke Fusion i Ringke Slim. Fusion pruza bolju zastitu ali uvecava gabarite telefona, Slim bas fino lezi i to je najminimalnija futrola koju mozes kupiti.
Da li ima razlike u PC-u Slima i Fusiona. Je li glatka plastika nazad na fusionu ili ima premaz kao na slimu. [emoji67]

Na Fusion je providna glatka plastika a na Slimu je je slicna kao na samom telefonu.

Da li vam se nasumicno prikazuje znak uzvike gore levo od tastature? Evo ga izlete!

uploadfromtaptalk1450525147952.png

To znači da previše brzo kucas, pa da usporis.

Nazad
Vrh Dno