Šta je novo?

LG Nexus 5

Dakle flesovao sam stock image...i nista..isto IMEI 0. Uglavnom, zakljucao sam bootloader, resetovao tamper flag na false...i sad je skroz fabricki, nosim ga u telenor i zahtevan nexus 6 :D

Haha, samo se nadaj. Sada sam guglao malo i par njih je imalo taj problem, mada tamo svi svojom greskom, i uglavnom ne mozes ga sam srediti. Posto imas garanciju nosi neka ga oni srede.

Poslednja izmena:
I meni se od juce javio slican problem kao maki. Takodje nemam mrezu pise no service ail imam IMEI broj tj nije nula. Meni se ovo desilo nakon što je klinac otresao telefon o parket. Nosio ga u dva servisa (bar im tako piše na izlogu) ali ništa nisu uradili, kažu ne znaju šta je.
Da li se još nekom dešavalo ovo, ili dajte neki predlog sta da radim?
Mijenjao sam karticu, stavljao drugu opet ništa, a moja radi u drugom tel.
Bio sam na cataclysm-u + elememtalx kernel, maloprije felsovao stock image 5.0.1 i opet nema mereze.

Ako ti je signal nestao posle trešenja o parket ne bih rekao da flešovanje može bilo šta da popravi. Nešto se otkačilo, pomerilo... Sim slot, antena...

Ja sam nekada davno bacio 3510i o pod i isto nije hteo da vata mrezu, u servisu su rekli da je nesto za signal puklo ili se otkacilo ali da se ne isplati poporavka jer je jeftin telefon. Verovatno se nesto zeznulo.

Dakle flesovao sam stock image...i nista..isto IMEI 0. Uglavnom, zakljucao sam bootloader, resetovao tamper flag na false...i sad je skroz fabricki, nosim ga u telenor i zahtevan nexus 6 :D
Zanimljiva stvar... Meni se to par puta desilo na bivšem n5 i to sa Cm romom, mada mi je jedan lik sa Cm foruma rekao da loša ili pokvarena sim kartica može da prouzrikuje brisanje EFS particije i da se nekada ta particija ne može vratiti iako imaš EFS bekap... Meni je polazilo za rukom da vratim imei flešom stock roma i plus radia... Sva tri puta.

Ma flesovanje je bilo ocajnicki pokusaj... Kopkacu jos malo po netu mozda nadjem nesto korisno ali sve su sanse da cu morati kupiti novi tel.... N5 naravno :)

Stigao OTA, Nexus iz USA

a9f0fd3cc39c2fbbb20f59a2bbadff8a.jpg

Hardver je 100%, samo sto imam tu srecu da zivim u gradu gdje serviseri jos uvijek uspjesno popravljaju samo 3210 i sl. :) Izgleda da mu nema spasa.

Flashovao sam stock lollipop i stavio root, sad mi stigla ota, ako je snimim da li ce mi zakljucati bootloader ponovo? Da li cu opet morati da rutujem?

Stigao i meni uplate 5.0.1, nakon restarta ispisao "Android greška". Morao sam ga restartovati sa power tasterom i ostao je na 5.0. Sada više nema obaveštenja ažuriranju.

pa sa 13 mb malo šta su mogli da srede jedino ako su sredili ono curenje rama bilo bi dobro za pocetak

ko kaže da su nešto ispravili?
možda su nešto novo pokvarili :d

Moze li se sa lp na kk + elementalX za koji kazete da je dobra kombo?

Eh, toliko kukanja oko memory leak-a, a cak i pored njega imate telefon koji radi fluidnije od vecine telefona koji su kao nesto noviji... Pa ja bih licno pre imao 10 memory leak-a nego da opet uzmem kao sto neko rece "sljamsung" i slicno. :d

Moze link?

Sjutra bi trebalo da nabavim N5 a imam jako malo vremena do nekog puta, pa bih da flesnem to na brzinu :)) Linkovi vise nego dobrodosli :)

Da li postoji mogućnost da ti se nije flešovao radio?
Ne postoji, posto sam radio rucno i pratio sta se sve fleshovalo....uglavnom sam na kraju puko...vratio sve na stock i fabricka podesavanja, resetovao temper flag..i odneo u telenor na servis...dali mi neko samsungovo govance dok ne otklone kvar. Sve vise mislim da je hardverski kvar, a ne softverski. Mozda zato sto sam tel konstantno punio samo punjacem za samsung tablet...koji ga napuni za sat vremena. Mada, ne bi trebalo to da pravi problem

@vladof probao ja sve po 3 puta...ne vredi...a na netu nisam mogao da nadjem slucaj kao moj

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno