Šta je novo?

LG Nexus 5

Ево и ја да се јавим пошто имам галаксију С1 од његове премијере. До сада сам имао и С2 и С3 и С4. Сваки од њих сам користио барем пола године, неке мало мање. На С1 огуљена лајсна, изгребано стакло камере нормалном употребом. На С2 пуклао поклопац од батерије и лајсна удубљена од пар падова. На С3 лајсна пукла испод рупе за пуњач, телефон никад падао, софтвер прелош, багује где год да уђеш. На С4 зезанција са надувеном батеријом

Н5 је одличан телефон, мени за ових 6 месеци ниједном није требао рестарт што ми је редовно требало код Сумсунга, о непотребним апликацијама не треба трошити речи. Једина мана Н5 је крчање звука док снима, међутим приметио сам да се то мени дешава једино када је тишина, односно када нема звукова док снимам. Такође треба причати и о цени, јер ме је нексус нов изашао испод 300 са плејстора док Сумсунзи су ме излазили увек барем сто евра скупље и то цимајући се по продавницама, са пизнаницама уместо рачуна и слично. На крају крајева ако је то дугме климаво на сваком телефону, сигурно је то са разлогом урађено због дужине трајања дугмета.

Углавном по мом размишљању једино фирма која је сигурна у хардвер свог телефона ће га затворити, као што то раде ХТЦ, ЛГ и Епл. Да су они били сигурни у батерије које стављају радо би они затворили телефон. Једино још Самсунг ставља задњу маску чак и на телефоне који би требало да су отпорни на воду.

OC-er, svi telefoni imaju mane, a pogotovu tvoj voljeni Samsung (Vojkan objasnio ukratko, a ti se teši da je to "rešeno"). Napusti temu ukoliko nemaš ništa pametno da kažeš u vezi sa Nexus 5 i ne pljuj bezveze nešto o čemu si samo pročitao na forumu.

E samo sam cekao da se javi neko sa ovakvim odgovorom. Ja sam prvi kukao i osuo paljbu po Samsungu zbog problema sa baterijom na S4.
Ako nemam Nexus ne znaci da nemam pojma koje sve probleme ima. ;)
Inace, nekad je ova tema bila normalna dok se nisu pojavili "Newcomeri" koji su juce kupili Nexus i sve znaju. ;)
Jazo, i ja bih bio odusevljen i pricao bih samo Nexus pa Nexus da sam presao sa onog ubogog Alcatela.
ahahahhah koji si ti lik
Galaxy 3,Galaxy S,LG Optimus 3D,Alcatel 997 D,Galaxy S2,Nexus 7,Nexus 4,Nexus 5.....U kuci imam jos i Note 2
Tako da veruj mi znam sta pricam kad kazem Jednom Nexus uvek Nexus...
Nebi sad uzeo Sljamsung posle Nexusa nema teorije.....

OC-er, svi telefoni imaju mane, a pogotovu tvoj voljeni Samsung (Vojkan objasnio ukratko, a ti se teši da je to "rešeno"). Napusti temu ukoliko nemaš ništa pametno da kažeš u vezi sa Nexus 5 i ne pljuj bezveze nešto o čemu si samo pročitao na forumu.
O cemu pricas ti covece? Nigde nisam napisao da Samsung uopste nema problema (sam TW je problem plus ostalo) ali Nexus ima ozbiljnije (nadam se da gubljenje wifi sifara ne smatras ozbiljnim problemom).
Pazi ovako, ne znaci da ako se tema zove "Nexus 5" da moram da pisem hvalospeve ovde. Posteno je izneti i prednosti i mane (koje itekako ima, ma koliko ti pricao suprotno), kao sto je nekada i bilo u ovoj istoj temi.
Jazo, ajde molim te mi reci sta ti je bolje kod Nexusa nego kod npr. Note-a? Osim vanilla sistema i redovnih update-ova.
Patricije, pogledaj malo M7 temu i videces sigurnost u hardver i izradu koju pominjes. ;)

Poslednja izmena:
O cemu pricas ti covece? Nigde nisam napisao da Samsung uopste nema problema (sam TW je problem plus ostalo) ali Nexus ima ozbiljnije (nadam se da gubljenje wifi sifara ne smatras ozbiljnim problemom).
Pazi ovako, ne znaci da ako se tema zove "Nexus 5" da moram da pisem hvalospeve ovde. Posteno je izneti i prednosti i mane (koje itekako ima, ma koliko ti pricao suprotno), kao sto je nekada i bilo u ovoj istoj temi.

Pričam o tome što si ti "crkavanje ploče i crkavanje kamere" otpisao kao blaže probleme "koji su rešeni" na Samsungu, a banuo si ovde odjednom i raspalio nešto totalno levo. Toliko o tvojoj realnosti.
Neki modeli Nexus 5 imaju (ili su imali) određene probleme, a niko nije prijavio problem ko je kupio telefon od serije 401 na ovamo (a kamo li neki ozbiljniji poput probijanja svetla, mrtvih piksela i slično). I zato, ne puni bezveze temu svojim nebitnim postovima, jer nisi ni malo realan.

Jazo, ajde molim te mi reci sta ti je bolje kod Nexusa nego kod npr. Note-a? Osim vanilla sistema i redovnih update-ova.
Patricije, pogledaj malo M7 temu i videces sigurnost u hardver i izradu koju pominjes. ;)
Ma ne to će ti objasniti Gizmo koji je prešao sa Note 3 na Nexus 5 ;)
Vidiš da čovek ubija sa revjuima ovde na Benhu.....

Lik samo troluje, desi se u svakoj temi da ulete trolovi sta da se radi samo iskulirajte... KEEP CALM AND USE NEXUS! :)

Свакако је озбиљнији корак направити телефон од метала/алуминијума него штанцати пластиканере

Hajde da spustimo malo loptu. Crkavanja ploca su odaavno resena i to je apsolutno tacno. Uostalom, kada si video/cuo da je nekom crkla ploca u skorije vreme? Crkavanje kamere na S5 je izgleda problem samo u prvoj seriji (ne garantujem), tako da to mozemo da uzmemo kao problem.
Jazo, coveku jednostavno vise lezi Nexus (kao sto je rekao) a ne da je Nexus bolji od Note 3 (sto niko normalan ne bi izjavio). Citaj malo sta se pise. ;)
Patricije, pusti ti te price. M7 ima previse problema i pritom ne moze da se servisira.

Poslednja izmena:
Hajde da spustimo malo loptu. Crkavanja ploca su odaavno resena i to je apsolutno tacno. Uostalom, kada si video/cuo da je nekom crkla ploca u skorije vreme? Crkavanje kamere na S5 je izgleda problem samo u prvoj seriji (ne garantujem), tako da to mozemo da uzmemo kao problem.

Pitaj u Galaxy S3 temi da li su rešena crkavanja ploče i crkavanje kamera. Kada sam poslednji put čuo ili video? Pre dva dana. Prosečno, jednom nedeljno se susretnem ili sa mrtvim Galaxy S3/4 ili sa onim kome kamera ne radi. Pa onda problem sa baterijom na S4, pa problem sa kamerom na S5. Nijedan proizvođač nije imun na fabričke greške, ma koliko to ljudi želeli. Ali ovo nije tema o njima! Ti nerealno sagledavaš stvari i došao si sa ciljem da pljuješ u ovoj temi. To je razlog zašto sam uopšte nešto odgovorio na tvoje postove. I zato, apsolutno ništa konstruktivno ne može da proistekne iz ove rasprave.
Zato prekinite sa offtopicom.

Ti spominjes newcomere a na forumu nisi ni mesec dana i vec imas 250 postova samo trolujes bez veze ovaj topic..
Ja mogu da citam sta ljudi(korisnici)pisu na primer na topicu S5 o tom telefonu ali kako mogu da kometarisem bila sta kada nemam i nisam nikad koristio s5.
ili da idem na topic note 3 koji valjda ti koristis i da ja pametujem tamo kao sto ti pametujes ovde..

Poslednja izmena:
Није он newcomer ;)

Uopste nisam dosao sa ciljem da pljujem, jer i sam smatram da Nexus nudi dosta za svoju cenu (sto sam i rekao vec). Koristio sam dugo S4 i ni jedan problem osim naduvene baterije i smearinga (mnogi ga i ne primecuju), a ni u temi o tom telefonu ne videh crkavanja kamera.
No, nema potrebe dalje da diskutujemo jer svako ostaje pri svome. Pozdrav
Cannes, gde si ti procitao da ja NIKAD nisam koristio Nexus? Ako ga ne posedujem ne znaci da ga nikad nisam ni video. Niko tebi ne brani da dodjes u N3 temu da komentarises sta ti se svidja a sta ne. ;)

Poslednja izmena:
pa "video" sam ja betli i adrianu limu pa opet ne mogu da diskutujem sa vlasnicima betlia i markom jaricem :)))))

Ne mozes N4 ocrniti kad radi bolje od ovog (tj manje mana) :D telefon beton :d

5.5" kukavce. Steta ako ga nece LG praviti. :) Sta je ustvari Android Silver u kratkim crtama, koja je prednost toga (i mana), kontemplacija, filozofija... svega toga ?! :) ILi je u stvari isto sve, samo se ime mijenja. :)

Pa prakticno silver je po ovome fensi naziv za sve buduce fonove koji budu izabrani u fazonu GPE....premium ovo, premium ono i ima da kosta koliko i ovi novi samsunzi, lgovi, htcovi i ajfonovi...cobani ubogi.

Pa prakticno silver je po ovome fensi naziv za sve buduce fonove koji budu izabrani u fazonu GPE....premium ovo, premium ono i ima da kosta koliko i ovi novi samsunzi, lgovi, htcovi i ajfonovi...cobani ubogi.
Fensi naziv za Nexus seriju, i mozda ih bude vise ne jedan godisnje. Ma sve isto samo njega nema. :) I da sumnjam da ce cijena ostati ista, sad su izgradili ime i brend.
Sta god da bude, nemamo alternativu po pitanju Nexusa :D

Poslednja izmena:
Da al vidis da ce da biraju kao npr sto izaberu galaksi seriju ili htc one za gpe, tj vec postojece modele.Al za te sto ce da se rade samo za silver, bude li se to stancovalo vise puta godisnje, pisi propalo..upade i gugl polako u hiperprodukciju.
Ostaje nada jos za ara projekat, da bude pristupacan i softverski pokriven, ovo ostalo polako da bataljujem.

Nasao sam na kupujem prodajem, novi nexus za 285 eura, sa nekom pisanom garancijom. Nazvao sam lika da pitam da li moze da mi kaze koju seriju ima, rekao mi je da je 405. Da li je to najnovija serija i jel neko ima iskustva sa tom serijom? :)

što sad veću težinu ima kad "ausdroid" kaže biće nexus nego kad evleaks kaže neće biti? :D

ja mu ne verujem nista.. jos od onog twita kada je napisao da je d821 ustvari verzija g2-jke. "lik" se utripovao da je jastin biber

Poslednja izmena:
Realno, ako sve lepo radi update nije ni bitan. Je l' update-ujes svaku app kad izadje nova verzija? :)

Pa ako nije bitan update (generalni) sto kupujes novije telefone, kad stari hardwareski goni sve, ili si zeljan optimizacija i novih stvarcica. Naravno update svake app.

Zamisli npr. S5 na Gingeru, pun pogodak. :D

Kupujem jer su bolji hardverski, ne samo softverski. Sta tebi ne valja na telefonu pa cekas update? :p

Nazad
Vrh Dno