Šta je novo?

LG Nexus 5

Zna li neko koja je cena ovog telefona u Madjarskoj trenutno?
Idem tamo skoro pa bi ga mozda uzeo i da vratim porez.

Jel ove radnje uopste imaju telefone na stanju ili je ovo fora? I dal je uopste ova cena, nesto mi povoljno deluje.
Dal posto su radnje daju 2 godine garancije?

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3954/LG/Nexus-5-16GB

Posto ne daju fiskalni sigurno su ove cene, a to znaci nije dve godine. Ustvari logic shop daje neku svoju garanciju na papiru dve godine, za ostale ne znam.

Lomim se izmedju crnog i belog, voleo bi uzivo oba da vidim. Bojim se da nije bela ona koja se prlja, tako neki materijal.
Mnogo lepo izgleda.
Nabavio bi ja odma case, ali nekad bi setao i bez case-a ako nije klizav kao S3 npr.
Moze li neka pomoc dal uzeti crni ili beli?
Radim takav posao da su mi dosta cesto prljave ruke, pa ne znam koliko je pametno uzeti beli...mada tu je case.

Zna li neko koja je cena ovog telefona u Madjarskoj trenutno?
Idem tamo skoro pa bi ga mozda uzeo i da vratim porez.

Jel ove radnje uopste imaju telefone na stanju ili je ovo fora? I dal je uopste ova cena, nesto mi povoljno deluje.
Dal posto su radnje daju 2 godine garancije?

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3954/LG/Nexus-5-16GB

svi oni daju garanciju bez fiskalnog,sto je i normalno posto ga prodaju po toj ceni.. garancija se sastoji od potpis i pecata radnje

edit: crni je bolji jer je ona "gumirana" plastika.. beli je glosi cak i sa strane,ono crno sa strane je glosi plastika

Poslednja izmena:
Cekaj beli se znaci razlikuje samo po tome sto je glossy plastika sa strana?
Zadnja strana je isti materijal kao na crnom ili ne?

White N5 has glossy sides, to match with the screen. The black N5 seems to keep the matte sides to match with the back. both will look great.
White N5 is also soft-touch (but different). Sounds like it feels like the white keys on an Apple keyboard (nice). This is likely done to avoid being stain-prone.
White N5 has a white earpiece (little circle on the top of the front of the phone)

znaci isto je soft touch ali neki drugaciji materijal..

@marko
Ne, ne znam koja je fora sa belom bojom, ali ni kod galaxy nexusa nije isto, eto ni kod note 3...

Poslednja izmena:
Nije isti materijal.Beli je komplet glossy,cak i sa strane.

Dosta mi je glossy telefona sa Sljamsungom! Ovaj moj S3 je postao takvo kilavo smece, kad se samo setim da sam umesto Nexus 4 ostavio ovo cudo zbog kamere, ekrana. Trebao sam ga odneti nekog da mi stavi Cyagenmod, neog nikako da se setim i tako vec vise od 9 meseci.
Koliko vidim Nexus 5 je ozbiljnija masina od Nexusa 4 svojevremeno.
Zelim vise pravo Android iskustvo, muka mi je od kilavosti HTC-a, Sljamsunga.

istinu zboris,nista kao nexus uredjaj :D po nekada te mame i drugi telefoni ,ali nexus je nexus . once you go nexus you never go back :) mada bolje da sacekas da prodje nova godina ,cenim da ce cene krenuti malo brze da padaju,sada prodavci koriste praznike i pune dzepove kupaca da uzmu koji e preko

Nije isti materijal.Beli je komplet glossy,cak i sa strane.

Jesi ti nekad držao u ruci beli n5?Ja ga slučajno imam i nema veze sa glosi plastikom kako ti tvrdiš... Ledja belog nisu gumirana kao sto je recimo slučaj kod one x...Ali su i daleko od samsungove plastike krte i lakiranje... Poledjina belog je jaka plastika urađena u najfinijem matu

Izvini sto sam ti uvredio telefon.
Svugde pise tako pa sam samo preneo.

Bas sam i gledao neki preview od phonearena pa su tamo naveli kao glossy,ali ako kazes da nije onda ok,moja greska.

Nista... Nisam imao nameru da te prozivam samo da ukažem na pravo stanje... Ma da i taj engleski glossy koristi za sve sto je plastično A nije gumirano ili lakirano ili u nekom teškom grubom matu

istinu zboris,nista kao nexus uredjaj :D po nekada te mame i drugi telefoni ,ali nexus je nexus . once you go nexus you never go back :) mada bolje da sacekas da prodje nova godina ,cenim da ce cene krenuti malo brze da padaju,sada prodavci koriste praznike i pune dzepove kupaca da uzmu koji e preko

Uvek kod tehnike postoji taj faktor čekanja, ; znam i sam.
Prošle godine je Nexus 4 u martu pao na 330-350e, a samo mesec dana pre toga je bio 450e.
Ja sam ga doneo iz Nemačke za 330e kad sam vratio porez.
Nisam siguran dal su oba modela izašla u isto vreme u godini.
Ovaj put je čini mi se dosta bolja dostupnost u odnosu na Nexus 4.

to zato sto je n4 imao problema sa distribucijom,to jest bio je vise meseci out off stock na plej storu.

Da li znate cene u Madjarskoj i Nemackoj za 32gb model? Da se me lomatam sa nemackim a pogotovo sa madjarskim

ja nameravao da dam ortaku 350e sada kada ode u bec za n.godinu da mi ganja neke popuste i kupi n5.. :D ali cenim da popusta nece biti :_

Поздрав, имам пар питања везаних за Н5. Хоћу себи да узмем једног, међутим нећу локалним лердијима фонова да дам 400евра за њега, већ сам одлучио да га набавим из иностранства. Постоје две опције, једна је да ми донесу фон из Америка друга је из Немачке.

1. опција - Америке - Предност је цена, рачунам да ће ме са таксом и доставком на адресу изађи мало испод 300 евра. Е сад питање је следеће, ако га будем тако наручивао да ли морам да га вадим из кутије и слично да би избегао царину на аеродорому? Потребно ми је то јер би га доносио старији рођак, а не би да га доводим у незавидне ситуације

2. опција - Њемачка - По некој мојој рачуници боље је да узмем преко медиамаркта него преко плеј стора ако може да се изврши повраћај пореза, јер је телефон 399 и ако је пдв рецимо 20 посто то би ме изашло око 320е? Да ли је ико узимао електонику и да ли зна ико колики је пдв за то и како се врши повраћај пореза?

1. опција - Америке - Предност је цена, рачунам да ће ме са таксом и доставком на адресу изађи мало испод 300 евра. Е сад питање је следеће, ако га будем тако наручивао да ли морам да га вадим из кутије и слично да би избегао царину на аеродорому? Потребно ми је то јер би га доносио старији рођак, а не би да га доводим у незавидне ситуације

Odma da znaš... Samo telefon će te izaći 300 evra (400$) + ćeš morati da platiš porez i dostavu što je mene koštalo ~50 evra, tako da to da će te koštati malo ispod 300 evra pada u vodu.

Što se tiče kutije, mora da se vadi inače će ti naplatiti 20% na ime PDV-a i još 10% za uvoz. Kada sam ja uzimao fon, zvao sam Carinsku službu na aerodormu i oni su mi tako rekli.

Za Švabiju ne znam, nemam iskustva...

И да... ДОБРОДОШАО ВОЈВОДО :D

па ја би узео 16 гига, и он кошта 350 долара, што изађе 250 евра + нек ме изађе пошиљка и та чуда - све заједно око 300 евра
Како мислиш вади, шта само извади телефон из кутије и убаци га у џеп или тутне међу гаће и поткошуље у торби? :)

Odma da znaš... Samo telefon će te izaći 300 evra (400$) + ćeš morati da platiš porez i dostavu što je mene koštalo ~50 evra, tako da to da će te koštati malo ispod 300 evra pada u vodu.

Što se tiče kutije, mora da se vadi inače će ti naplatiti 20% na ime PDV-a i još 10% za uvoz. Kada sam ja uzimao fon, zvao sam Carinsku službu na aerodormu i oni su mi tako rekli.

Za Švabiju ne znam, nemam iskustva...

И да... ДОБРОДОШАО ВОЈВОДО :D
ovo nije istina :) sam decko kaze da ce mu doneti rodjak...znaci nema sta da placa poreze i dostave ( barem je rekao da ce mu doneti rodjak )...pod dva ovo drugo za kutiju..apsolutno nije tacno ja sam dva n7 doneo iz usa jedan u kutiji neotpakovan ortaku a drugi u ruci i niko me nista nije ni pitao :) samo je bilo jel imate da prijavite nesto ne..a imao sam jos jedan lap top i 3-4 para patika i neka 2-3 parfema od vrednijih stvari u kutijama sve..

i da odgovorim decku ako oce da uzima iz nemacke...i da povrati porez..tesko..uzimao sam skoro neki tv u budimpesti i nisam mogao da povratim porez..za nesto moze nesto ne.ali se ceka jako dugo...npr u ikei kad sam bio povratio sam porez posle 4-5 dana.za ovo nisam mogao :)

n5 sam hteo da kupim u segedinu ali ga nisam nasao..tako da cu videti da mi ga donese neko...

Poslednja izmena:
Па ја сам више за ову комбинацију за Америку, јер је мало незахвално цимати људе да сада враћају порез цимају се по радњама распитују и слично. Што се тиче такси, доставе и слично стварно то гугл наплаћу, и наплаћује око 40 ако се добро сећам. Баш сам то видео на ХДА форуму, где су људи качили мејл-рачун који су добили од гугла.

Мислим да ће торба бити вероватно отварана јер доноси неке лекове за Србију, тако да ће му можда правити проблем. Јел довољно да кутија нексуса буде отпакована или да узме телефон и стрпа га у џеп а кутију и та чуда стави у торбу?

moze da se povrati porez u nemackoj.. onaj blue obrazac koji je oko 14 posto.. ortak je tako kupio n4 u nemackoj.naravno ako mob kupis npr u mediamarktu za 400e. kada ga uzimas preko usa plejstora izadje ti oko 300 e od 16 gb a oko 330e od 32gb

Poslednja izmena:
ovo nije istina :) sam decko kaze da ce mu doneti rodjak...znaci nema sta da placa poreze i dostave ( barem je rekao da ce mu doneti rodjak )...
Pogledaj ovaj moj post... http://forum.benchmark.rs/showthread.php?303696-LG-Nexus-5&p=3501108&viewfull=1#post3501108

Najviše volim vas što se pravite pametni, a nemate pojma. Dodatni troškovi nisu uključeni u cenu na američkom Play Store-u. Play Store je onlajn prodavnica, znači mora da se plati donošenje telefona na kućnu adresu.

pod dva ovo drugo za kutiju..apsolutno nije tacno ja sam dva n7 doneo iz usa jedan u kutiji neotpakovan ortaku a drugi u ruci i niko me nista nije ni pitao :)

Dobro, ako hoće da švercuje, nek švercuje-na svoju odgovornost. Ja to nisam hteo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno