Šta je novo?

LG Nexus 5

Na mail potvrdi od Google Play kada mi je kupljen N4 nedavno kada je bio popust početkom septembra pisalo je "Shipping (3-5 business days)". Ne znam koliko dana je shipping stvarno trajao ali to je pisalo. Da li neko zna da li im shipping tako inače traje ili to varira? Ima nas nekoliko koji bi možda kupili N5 preko kolege koji će biti u USA od 5. do 13. novembra (neko drugi bi pokušao kupiti čim se pojavi a ovaj kolega bi ih donio) ali ne znam koliko bi shipping trajao i da li bi telefoni stigli prije nego što se ovaj vrati iz USA. Ako bi opet bilo "3-5 business days" to je super ali ako bi bilo "10-15 business days" onda je to rizik kupovati.

Stvar komplikuje i to što bih ja veoma volio pročitati bar jedan dobar test prije odluke o kupovini da vidim isplati li se N4 zamijeniti za N5, a ne znam kad bi se mogli očekivati prvi testovi ako N5 izađe 28. oktobra.

Sve u svemu biće dosta tijesno.

Citam po g+ kako ljudi uopste ne razmisljaju da promene n4, a i kao prica se da ce i n4 da se opet pojavi u prodaji po onoj ceni od 200 dolara.

Meni npr ne pada napamet da promenim mog lepotana. :d

Ma to tako svi pričaju, pa na kraju svi uzmu N5 :)

Na mail potvrdi od Google Play kada mi je kupljen N4 nedavno kada je bio popust početkom septembra pisalo je "Shipping (3-5 business days)". Ne znam koliko dana je shipping stvarno trajao ali to je pisalo. Da li neko zna da li im shipping tako inače traje ili to varira? Ima nas nekoliko koji bi možda kupili N5 preko kolege koji će biti u USA od 5. do 13. novembra (neko drugi bi pokušao kupiti čim se pojavi a ovaj kolega bi ih donio) ali ne znam koliko bi shipping trajao i da li bi telefoni stigli prije nego što se ovaj vrati iz USA. Ako bi opet bilo "3-5 business days" to je super ali ako bi bilo "10-15 business days" onda je to rizik kupovati.

Stvar komplikuje i to što bih ja veoma volio pročitati bar jedan dobar test prije odluke o kupovini da vidim isplati li se N4 zamijeniti za N5, a ne znam kad bi se mogli očekivati prvi testovi ako N5 izađe 28. oktobra.

Sve u svemu biće dosta tijesno.

Cisto da znas da ne moze da se kupi vise uredjaja sa Play Store-a, samo jedan ili MOZDA dva, pa kad ti dodje onda mozes opet da narucis, a cim izadje otpisi tih 3-5 dana, jer su ljudi cekali po mesec i vise dana kada je izasao N4.

Bice pomana najverovatnije, jer je skoro sigurno baziran na LG G2 a to je veoma dobar telefon.
Plus ce svi koji vole napolitanke greskom da ga kupe zbog imena OS-a. :D

Bila je prica da ce imati MEMS kameru, ali mislim da je to pust san.

Poslednja izmena:
Kad su se tad nedavno kupovala tri N4 od kojih je jedan završio kod mene nisu mogla da se kupe tri već samo dva u jednom danu ali je sledeći dan uredno kupljen treći.

Ako ne uspije nema veze, ionako sada nisu velike šanse da bih kupovao N5 jer značajnija razlika će biti samo kamera, a i to je pitanje koliko, a ako pri tome baterija možda bude slabija onda se ne isplati. Zato sam i rekao da bih volio prvo vidjeti testove jer će se tek iz njih vidjeti da li se uopšte isplati sa N4 preći na N5.

Kad su se tad nedavno kupovala tri N4 od kojih je jedan završio kod mene nisu mogla da se kupe tri već samo dva u jednom danu ali je sledeći dan uredno kupljen treći.

Ako ne uspije nema veze, ionako sada nisu velike šanse da bih kupovao N5 jer značajnija razlika će biti samo kamera, a i to je pitanje koliko, a ako pri tome baterija možda bude slabija onda se ne isplati. Zato sam i rekao da bih volio prvo vidjeti testove jer će se tek iz njih vidjeti da li se uopšte isplati sa N4 preći na N5.

Ako je baziran na G2 kao sto bi trebalo. Onda je to Snapdragon 800. A G2 ima veoma dobre rezultate u performansama, i racuna se da je KitKat brzi i laksi.

Poslednja izmena:
I N4 će imati KitKat a što se tiče Snapdragon 800 N5 će ga imati i to je super stvar ali N4 je veoma brz u običnom svakodnevnom radu (bez igara, nisam ih nešto probavao jer ih i ne igram) pa ne znam koliko bi N5 bio brži u tome (pokretanje uobičajenih aplikacija za mail, FB, audio player i razne ostale sitnice, surfanje) ali na N4 to radi odlično. Mislim da će Snapdragon 800 (njegov CPU + GPU) najviše da se osjeti u igrama, i to onim zahtjevnijim, ko ih već igra. Ali ako bi S800 trošio manje nego S600 u uobičajenom radu (osim u igrama) to bi već bila fina prednost, brži i štedljiviji.

Pod KitKat sam mislio da ce biti brzi od G2 trenutno. I naravno da je N4 brz i ovako jer je to cist android. Za surfovanje bi bila prednost kod zahtevnijih stranica, ove druge sitnice rade i na slabijim telefonima brzo.

Ne mozes da znas dok ne uzmes n5 u ruku.. Mozda je ceo zadnji deo napravljen od ove vrh plastike kakvu n4 ima sa strane,sto bi bilo bolesno dobro.. Sacekajmo i taj 24 okt ,mislim da ce tada da ga predstave...

Ma nek je i od zlata. Meni n4 zavrsava posao i ne bi ga menjao zbog izgleda sigurno. N4 mi je definitivno 100 lepsi. :) Nek n5 i bolje lezi u ruci i nek jeza tu nijansu bolji n4 izdrzava jos jednu sezonu sigurno, ako ne i dve. :)

Mozda je ceo zadnji deo napravljen od ove vrh plastike kakvu n4 ima sa strane,sto bi bilo bolesno dobro..
I ja to mislim, taj dio sa strane mi se mnogo sviđa, osjećaj u ruci kada ga držim sa strane kod telefoniranja mi je odličan, mnogo bolji nego kod SGS. Već sa se pitao kakav bi N5 bio ako bi i sa strana i pozadi bio takav.
A meni se N5 i sviđa sa ove slike.
Ne znam da li će se oni podaci koji su još ranije procurili o fizičkim dimenzijama za N5 pokazati kao tačni, po njima je malo manji od N4, mada sa slika nema baš mali bezel.

Ja u klin, ti u plocu. Pricamo o pre-orderu, pricamo o masovnom online narucivanju, pricamo o neverovatno hajpovanom Nexusu.

To sto si ti uspeo je zato sto su delili bukvalno telefone. Ne znas sta je bilo prosle godine, nisi pratio scenu, ali ja ti kazem kako je bilo. Nisi mogao da prodjes checkout screen, a ne da kupujes par telefona, opsti haos je bio.

Ok, tako je bilo. Možda i sad bude tako. Možda. Ali kako god da bude - dobro je :)

Razmisljam nesto.. Koliko je dobro po nas sto je italija ubacena u zemlje koje mogu da kupuju hardver sa ps.. Cene ima da padaju nikada brze,svi znamo kakve su dilerske veze izmedju nas i italijana :)

oze li neko da mi kaze kakva se garancija dobija na nexus telefonu kada se kupe u google store?... Da li se dobija LG internacionalna garancija koja je primenljiva i kod nas ili dobijamo garanciju koja uopste nije primenljiva kod nas?... Hvala unapred

Ako kupiš na USA store-u, dobiješ američkih 1 godinu. Za Evropu ne znam.

U Nemačkoj dobijaš takođe jednu godinu.

A da li je ta iz Nemacke primenljiva i kod nas u LG servisima?...

Mislim da je samo u eu zemljama.. Ako nista zovi lg srbiju i pitaj.. Ili ih smaraj preko fb-a

U lg priznaju garanciju samo iz madjarske i srbije, tako si mi rekli pre nekoliko meseci na njihovoj fb stranci.

S obzirom na dobru kameru na G2 šta mislite kolike su šanse da N5 ima istu takvu? Osim što će N5 imati 8 mpx umjesto 13 mpx (što je po meni i bolje).

Nazad
Vrh Dno