Šta je novo?

LG Nexus 5

Bas zato i nece imati 3gb.. Cenim da ce spec biti identicne onima sto su izasle, 2300mah baterija s800 i 2gb rama i 5 inca full hd.. Ne bi me cudilo ni da se google zadrzi samo na dve varijante,opet 8 i 16gb.. Uglavnom vise puta je napisano,zakidaju na kameri,bateriji i memoriji.. Sto se baterije tice,cenim da nisu isli na 3000mah jer moraju na prezentaciji da s"ru kako novi kit kat pored ostalog donosi i optimizaciju u potrosnji baterije itd itd

Ako će zakidati na kameri neka samo zakinu na megapikselima a ne optici i postprocesingu, neka bude dobra kao na LG G2 a može da ima i 8 megapiksela. Koji će mi vrag 13 megapiksela? Malo kome to realno treba (veličina samih fotografija dužina*širina, jer megapikseli su upravo to, ništa više). Da ne kažem da za takve fotografije duže traje postprocesing i zauzimaju više memorije pa ako ih još i sharuješ na Facebook, Dropbox, Picasu, Google+...
Imam foroaparat sa 8 Mpx i sasvim mi je dovoljno. Ionako sve te slike kasnije smanjujem kad ih sharujem negdje.

Negdje sam čitao da su rekli da će ovaj put napraviti dobru kameru jer je ona uz bateriju jedina slaba tačka N4. Nadam se samo da pod "dobru kameru" ne misle "što više megapiskela".

Ko će da se "kladi" da će ipak imati 3GB rama? ;-)
Slažem se da je nepotrebno, ali...biznis je biznis. :-$

Ajde hocu ja.. U sta da se kladimo ? :) gajba piva ? :)

^ c...ne pijem alkohol. Možda u milku od 300 grama ili nešto slično? :)

Teško da ću u dogledno vreme na tu starnu..., a nagradu ću preuzeti poštom, primam sve vrste pošiljki i od svih kurirskih službi (ne biram kad je slatko u pitanju, čak neću tražiti ni proveru paketa) :)

дуплиран пост
Извињавам се, нисам приметио. Обришите ово.

Poslednja izmena:
А можда је хтео да каже баш то што пише и ништа више :)

Neki navode 2700 mAh za bateriju.

Odakle im sada ta info.. Samo da napisu nesto.. Kao onaj sajt sto sam ja kacio

Da, koliko sam vidio svi pišu iste specifikacije ali nekima uleti ovako nešto kao baterija 2700 mAh ili ekran 5.2" ili 3 GB RAM-a.

Vidim da spominjete da li se oseti skok sa modela na model. Da li bih ja osetio skok sa Alcatel OT-990, na Nexus 4? :D
Moram da napomenem da moj ot990 radi kao zmaj, možda bolji nego nečiji S2 :exploder:

^ Ma zezam se :) Al malo sam se sad popalio na nexus 5, al opet razmišljam, meni bi posao radio i nexus 4, a kontam da će biti bar 200eura jeftiniji. Mada kako sam krenuo, posao bi mi radio i p990, pošto sam ga našao za 130 eura :)

Meni odgovara 8 mpx kamera, bitno je da je kamera dobra, ako bude dobra, a 8 mpx znaci manju cijenu nego da ima (nepotrebnih) 13 mpx. Volio bih da ima opticku stabilizaciju ali tu pise da je vjerovatno nece imati (jos jedna stvar koja obara cijenu). 2 GB RAM-a je sasvim dovoljno a jeftinije je nego 3 GB. Nadam se da ce cijena biti u nivou kao N4 kada je izasao ili tek malo veca (ne preko $400).

Ne znam sta njima znaci "launch date", da li je to announcement ili release date. Dosta se prica o 14. oktobru kao announcement date, ako bi bilo tako i bi ako bi prodaja pocela krajem oktobra to bi bilo odlicno.

manje vise ocekivano.. moraju negde da zakinu. a svi smo se slozili da je to kamera i baterija :D

Ma samo se nadam da za kameru nisu zakinuli na kvaliteti vec samo na mpx u odnosu na LG G2, i na IOS (a moze kamera biti sasvim dobra i bez toga).

Da pitam za bateriju, da li je proizvodjacu dosta skuplje da stavi jacu bateriju? Jer cesto je baterija problem na android telefonima pa ne znam zasto bar na jace modele ne stave bas jake baterije, da li je to zbog dosta vece cijene koju bi takav telefon imao ili je u pitanju tehnicko ogranicenje tj. kapacitet baterije koji se moze dobiti na onu fizicku velicinu baterije koja bi isla u taj telefon.

Ma samo se nadam da za kameru nisu zakinuli na kvaliteti vec samo na mpx u odnosu na LG G2, i na IOS (a moze kamera biti sasvim dobra i bez toga).

Da pitam za bateriju, da li je proizvodjacu dosta skuplje da stavi jacu bateriju? Jer cesto je baterija problem na android telefonima pa ne znam zasto bar na jace modele ne stave bas jake baterije, da li je to zbog dosta vece cijene koju bi takav telefon imao ili je u pitanju tehnicko ogranicenje tj. kapacitet baterije koji se moze dobiti na onu fizicku velicinu baterije koja bi isla u taj telefon.

Pogledaj kameru na N4 kako je "super" pa pisi.
Nadam se da nece biti isti krs. A jos ako je bez stabilizacije... ne znam cemu onda S800, kad nema 4K, stabilizaciju... za igrice??

Znam da kamera na N4 nije sjajna, zato i govorim da bih volio da bude bolja na N5. Takodje znam da moze biti bolja i ako nema stabilizaciju ni puno megapiksela.

4k kamkorder sa stabilizacijom (softverskom/optickom) nema jos ni jedan model, kako ce onda to da donese Nexus 5? Nema sanse, u najboljem slucaju ce praviti fotografija kao Optimus G npr i imati OIS/1080p kamkorder ali budimo realni - za Nexus fon i ovo je sasvim dovoljno i upotrebljivo, ko jos kupuje Nexus kao bas ozbiljan kamera smartfon? :)

4k kamkorder sa stabilizacijom (softverskom/optickom) nema jos ni jedan model, kako ce onda to da donese Nexus 5? Nema sanse, u najboljem slucaju ce praviti fotografija kao Optimus G npr i imati OIS/1080p kamkorder ali budimo realni - za Nexus fon i ovo je sasvim dovoljno i upotrebljivo, ko jos kupuje Nexus kao bas ozbiljan kamera smartfon? :)

Pa niko ga ne kupuje jer to nije, što ne znači da mnogi ne priželjkuju da to postane jer im samo to fali :)

Vrh Dno