Šta je novo?

LG Nexus 5

Lako je Apple-u da optimizuje iOS kad ima samo nekoliko procesora za koje treba to da radi i samo nekoliko modela telefona za koji to treba uraditi (u stvari ne znam da li ima efektivno i 3).
Dok Samsung mora Android, nesto sto je neko drugi genericki napravio, da preradi za mali milion svojih telefona :( I sve to izgleda radi razlciiti timovi. Cudo je da su i ovoliko uspeli kad se to uzme u obzir :)

Nego izgleda da vecini to ne smeta (baterija) cim se toliko prodaje.

A zasto ostali proizvodjači nemaju po par procesora. Zašto svi imaju po 5 telefona u 3 klase? Zašto sebi komplikuju život?
Me pitam tebe, nego onako naglas pricam :)

I nece imati 3gb rama to je sigurno.. A kako god,ako vam se ne svidja 5 inca i quad core uzmite manji telefon dual core ili iphone 5c i svi srecni.

LG G2 i Xperia Z1 imaju vrhunsku autonomiju, kao i Note serija kod Samsunga.
Meni je npr bitno da telefon ima full HD zbog screen miroringa, zato što trenutni telefon baca 720p sliku na tv kad ga povežem preko mhl-a. Pored toga, kad staviš telefone sa 720p i 1080p ekranima jedan pored drugog, jasno se vidi razlika u korist ovog drugog

Naravno da imaju kada su im bateriju velikog kapaciteta. A bas da vidim kakav ce biti nexus 5. I+ lg g2 ima GRAM.

A zasto ostali proizvodjači nemaju po par procesora. Zašto svi imaju po 5 telefona u 3 klase? Zašto sebi komplikuju život?
Me pitam tebe, nego onako naglas pricam :)

Ne komplikuju sebi, sebi prave zaradu :D A komplikuju potrosacu jer mora vise da bira :)

Možda će i Nexus 5 imati GRAM.

Zasto, S4 Pro ti nije dovoljno brz ? A ovih 3GB RAM-a da ti stoje tu kad hoces da pokrenes virtuelni server.
A proizvodjace trajanje baterije ne zanima uopste (izuzetak je motorola).
Da li vam je bitnije da na 5" imate 1280x768 rezolucij(296ppi) ili 1920x1080 rezoluciju koja ce vam ukoliko nije pentile matrica pruziti bolji prikaz za samo 4ppi. FulllHD rezolucija ima 2miliona piksela a hd ima 1M. Za 300ppi je potrebno ne vise od 1.05M piksela, tako da vam ovih skoro 1M troai bateriju za dzabe. Isto tako procesori, samo apple ljudski radi posao, 2 jezgra trose manje baterije nego quad core procesori a opet je dovoljno brz i moze da s ima 720p@120fps. A qualcomm, exynosi i ostali gotovo da uopste ne dizajniraju jezgra, samo da ih je sto vise i da je sto veci clock. Najbolji qualcommov dual-core ne moze da snima ni 720p@60fps sto znaci da se taj krait minimalno razlikuje od arm jezgra koje koriste nvidia i ostali. A da ne pricam o tome sto ce veca rezolucija zahtevati i bolju grafiku. A pogledajte sada najnoviju motorolinuseriju telefona, svi imaju hd rezoluciju da ne bi preterano trosili bateriju, dual-core procesore i imaju telefon koji ima 3500mAh bateriju (droid maxx). Uostalom, ako je bas bitno da bude 300ppi a ne 296ppi, neka samo smanje displej na 4.8".
A to da ce softver biti optimizovaniji necu ni da komentarisem, od kako pratim ovo svi najavljuju extra trajanje baterije i nikad nista nije bilo od toga.
Uopste mi se ne svidja u kom pravcu idu smartphone-i a i android.

Da mi se ne omakne neka reč neprimerena na forumu, samo ću reći... :banghead:

Posto sam upravo pricao sa likom iz Google-a na problemu oko placenih aplikacija, pitao sam ga i za Nexus 5. Naravno on blage veze nema nista, a odmah rekao, ne znam ni kakve ce specifikacije biti, a ja ga nisam to ni pitao. Pitao sam kad mozemo da ga ocekujemo, kad ce biti pozivnice, kad ce biti predstavljen, a on kao ne zna tacan datum, ali bice kao fall/winter, ali sigurno do kraja godine :D

A šta kaže o plaćanju aplikacija? :)

kaze sto me pitas to.. zivis u srbiji :D koji telefon fura taj tvoj poznanik..?

Da mi se ne omakne neka reč neprimerena na forumu, samo ću reći... :banghead:

Aj nek ti se omakne recenica koja ce reci malo vise, ako se vec ne slazes sa postom?
Evidentno je da su android proizvodjaci vec dugo u zabludi sa ciframa i da maše poentu.

Mozda je sve ovo off, ali ne desava se nista oko n5, tako da malo price nije na odmet..

Poslednja izmena od urednika:
I oni su stavili 3 GB RAM-a, mislim da nema šanse za to, prvo što je nepotrebno a drugo što sigurno žele da ga prodaju za što manju cijenu kao i N4. Radije bih bolju kameru i bateriju nego 3 GB RAM-a.

Nema šanse da će imati 3GB RAM-a.
A što se baterije i kamere tiče, ako budu za 10-20% bolji nego na N4 biće odlično.
Ja moj gnex neretko punim 3 puta dnevno tako da... :-D

Poslednja izmena:
A ti si to kao prosecni user, a? (kao i ja uostalom) :d

Njemu je nexus gejming konzola :)

Meni je nexus sve :-D
Ali igram i igrice, ali sad sve ređe... Ali možda je to zbog toga što nisam ništa novo instalirao 2 meseca :)

Poslednja izmena:
Kako li donosite zakljucke da nece imati 3GB RAMa :) I ne znam koji k***c ga postavljaju na gsmarenu i navode specifikacije kad se jos nije pojavio. I da, Nexus mi je sva pokretna imovina :D

Pa kad ga prave na osnovu G2...
A G2 nema 3GB RAM-a.

pa nije neko mudo dodati ram...
samo ako bi stvarno ima s800 i 3gb rama sledeći nexus tj sledeću godinu komotno mogu da preskoče :)

Ja ću sledeći svakako preskočiti :p

Nazad
Vrh Dno