Šta je novo?

LG Nexus 5

U medjuvremenu sam nasao ono sto sam trazio na 4pda. Ali isti mu djavo dodje, to je neki streaming servis, ujedno i plejer. Lepo izgleda i sve to, ali su ona kineska ili cija vec slova, pa ne mogu to da gledam stalno. Kasnije sam nasao jos jedan, mPlay, lepo izgleda, ali mi iz nekog razloga mesa albume, tj. red pesama. Tako da je i on otisao. Za sada ipak ostajem na Sonyjevom plejeru. Kada bi se samo Gugl setio da redizajnira ono njihovo *****.

To kako ti hoces da izgleda (ako ti se ni phonograph ne svidja dizajnom) neces skoro docekati, jer takav dizajn nije u modu vec jedno 10 godina. To mozda jedino od kineza koji furaju svoj UI, bez obzira na trendove.

Sent from my Nexus 5X

Како коме... Мени је то најбољи плејер (функције/интуитивност/изглед) за андроид/виндовс...

Foobar
030ec27a73afb6cd5106986dacb9e302.jpg

phonograph
91aab9b76dae81a6ef91179149c1e1d9.jpg

Meni foobar izgleda krajnje smesno

Sent from my Nexus 5X

To kako ti hoces da izgleda (ako ti se ni phonograph ne svidja dizajnom) neces skoro docekati, jer takav dizajn nije u modu vec jedno 10 godina. To mozda jedino od kineza koji furaju svoj UI, bez obzira na trendove.

Sent from my Nexus 5X

Hoces da kazes da dizajn (miui muzike, huawei isto koristi) nije u modi? Nisam te bas razumeo. :D
Ne kazem da Phonograph izgleda lose. Cak stavise, sad sam ga ponovo skinuo i u odnosu na ranije izgleda mnogo lepse i zanimljivije. Jos kada sam bio beta tester aplikacija je bila lepo uredjena. Mislim da cu ipak preci na njega sada.

Zasto ne probas PlayerPro sa DSP packom i skinom koji ti odgovara?

Sent from my D6503

Pozdrav svima, već duže vreme pratim temu i mnogo toga korisnog sam saznao ovde.
Zanima me da li znate gde bih u Ns mogao da uradim rutovanje telefona? Znam da je ovde bilo puno toga pisanog, ali ne bih ja da se petljam sa time :)

To je na Nexusu toliko jednostavno da je greška nemoguća.
Uključiš Developer Options.
Skineš NTR i u njemu izabereš rutovanje (možeš i custom recovery, poželjno za kasnije mjenjanje ROM-ova).
NRT završava sav posao za tebe.

Ako ti nešto zapne javi broj na PP pa završimo preko Vibera.

Poslednja izmena:
http://www.androidpolice.com/2016/08/22/rip-the-nexus-5-isnt-getting-android-7-0-nougat-lets-say-our-goodbyes/

Poslednja izmena:
Znalo se, ako šteta, mogli su bez problema da mu daju i 7.0 i 8.0.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ljudi,telefon nece da se upali,kada ga povezem na racunar izbaci usb didn't recognized.
Cuje se da se navodno povezuje kad drzim power dugme,ali je mrtav,nece da se upali.
U pitanju je Nexus 5 16GB.

Jel' mozes da udjes u recovery? Jel' imas custom ili stock recovery?
Koje simptome ima fon?
-

Pisite koji custom ROM izbaci prvi podrsku za N5. :)

Kad fon stavim u frizider na 5 minuta,on upali,ali vrlo brzo se ugasi.
Uspem da udjem u recovery,ali zakuca kad hocu da radim restore.
BoardDiag test je prosao nekako.
Da li je ploca u pitanju ili nesto drugo ?

Jel' mozes da udjes u recovery? Jel' imas custom ili stock recovery?
Koje simptome ima fon?
-

Pisite koji custom ROM izbaci prvi podrsku za N5. :)
To će se sigurno desiti, ali samo sa AOSP osnovom, a to znači još slabija kamera :(

To će se sigurno desiti, ali samo sa AOSP osnovom, a to znači još slabija kamera :(
Jel može neko pojašnjenje za to...

Znam da je problem u tome što neće postojati pravi drajveri za kameru, ali zar to ne može nekako da se premosti?

Ne pitam samo vezano za Nexus, nego generalno.

Poslednja izmena:
Može da se premosti, ali su "rezultati" vidljivi na fotografijama ;)

Ja realno i ne vidim neophodnost za novom verzijom OS jer i postojeći sve obavlja korektno.

Pa i to je tačno.

Ali zna se da svi žele novi Android, nema tu priče :).

Ja ću ostaviti stock dok ne zamenim telefon...

Čekaj, ja sam mislio da nexus nema tih problema?
Na svim ostalim telefonima je slabija kamera na AOSP nego na stock zbog nedostataka drajvera, zar na nexusu nije open source sve to?
Tj sam stock na nexusu je AOSP?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ima razlike između stock based i AOSP based ROM-ova.

Neko je i na ovoj temi spominjao bug sa AOSP - om i HDR/bilc kombimacijom. To se isto i meni dešavalo na AOSP romu. Kod stocka toga nema.

Ja i dalje ne vidim da oni na ovom telefonu mogu nešto umaprijediti sa novom verzijom OS.
Svaka nova verzija donosi "uštedu" baterije, pa ispadne ćorak. Uštedu resursa, pa opet isto (ova 7 čak i ne štedi resurse jer ne može da ide na 2GB) :)

Stagnacija OS Android je još od verzije KK. Istina, promjenili su neka ikonice, a u verziji 6 i pravac skrolovanja Launcher-a :)

Treba da izbace blobs i binary.

Stock na nexusu nije full AOSP. Nego optimizovana Google verzija sa Google aplikacijama. Neka njihova verzija, njihova vizija.
Cak i Google koristi deo koda iz CAF-a, ali samo stabilne linije kodova.

Btw. ovaj Android 7 je dosta optimizovan, bolja verzija doze-a. Sa 2GB moze sasvim ok da radi.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Da li znate ko u Beogradu radi zamenu emmc chipa ili nand cipa ?

Btw. ovaj Android 7 je dosta optimizovan, bolja verzija doze-a. Sa 2GB moze sasvim ok da radi.

Naravno da može samo je zbog prodaje novih modela isključena podrška za N5.
Kao razlog je navedena mala količina memorije 2GB.
Time je na marketinškoj strani izgubljena karta optimizovanosti. Nešto što zahtjeva minimum 3GB RAM memorije (a posebno linux) neće se moći nazvati optimizovanim ni za 5 godina.

Jel možeš da pokažeš gde je izjavljeno to za 2gb da je malo.
Pošto 5x ima 2gb a dobio je 7.0 :)

Da se ne zezamo i nexus4 može lagano da vrti android 7 :)

Sent from my Kinez

Kad fon stavim u frizider na 5 minuta,on upali,ali vrlo brzo se ugasi.
Uspem da udjem u recovery,ali zakuca kad hocu da radim restore.
BoardDiag test je prosao nekako.
Da li je ploca u pitanju ili nesto drugo ?

Izvini, promakla mi poruka.
Jel' si uspeo da lociras/resis problem?
Ja trenutno nemam ideju.

Neko je i na ovoj temi spominjao bug sa AOSP - om i HDR/bilc kombimacijom. To se isto i meni dešavalo na AOSP romu. Kod stocka toga nema.

Da li mozes da mi napises o kakvom bugu je konkretno rec?

Nešto kada prebaciš sa HDR na blic (ili obrnuto) kamera se zakuca, pa mora restart telefona.

Nazad
Vrh Dno