Šta je novo?

LG Nexus 5

Nemas ga za sta ni zamjeniti. Na istom samsungu slicni problemi. Uvjerio se licno, kamera zabaguje pa mora restart.

Imam u planu da se vratim na iOS, ako se sve kockice slože. Kad bi uspeli da ispeglaju ove bagove bilo bi idealno.

Ima li neko ideju zašto mi Exchange servis u zadnje vrijeme satire bateriju 10 - 15%?
I ranije sam koristio exchange, ali ne sjećam se da je potrošnja bila i približno tome.

Jesi li pogledao sto neko gore rece sync settings? Push ce ti pojesti bateriju svakako.
Koristim TypeMail (ex BlueEmail) i MailWise. Odlicno rade, TypeMail ima i super korisnu opciju iskljucivanja thread view/conversation bez koje ja ne mogu. Za oba klijenta imas razlicite mogucnosti za sync.
Podrzavaju sve zive email servere i odlicno rade sa native exchange.

Drugaru pored bagova sa kamerom, mrežom, ćesto neće da rotira screen, pa mora restart.

Edit: imam isti telefon i radi savršeno, nekad se pojavi kamera demon, ali retko. SlimKat koristim[emoji4]

Poslednja izmena:
flashlight nece cesto da se upali pa mora restart
Da nije ovo onaj stari bug iz 5.0?
Upališ flashlight, pustiš ga da timeoutuje i posle toga više ne radi, kao ni kamera, mora restart. Ne znam da ima fix ali ako je to bar da znaš da ne dozvoliš da se desi :)

Nakon poslednjeg update-a mi ne radi uključivanje mobilnog interneta ako je pre toga telefon bio povezan na wireless. Da li se nekome još to dešava? Nakon restarta sve radi normalno.

Da svima se desava, na 5.1, ne samo na ovom telefonu. Najbrze je preko togla da upalis airplane mod na sekund i odma ga iskljucis. Bar ja tako radim.

Hvala to mi je trebalo. Do sada sam morao minimum dva puta dnevno da ga restartujem.

^ Meni se to ne dešava. Ugasiš WiFi, a on se ne poveže na mobilni internet automatski?

Zna da zabaguje.. Meni je to pocelo da se desava u poslednjih 15dana. Ali stavim avion mod pa se posle zakaci

^ Meni se to ne dešava. Ugasiš WiFi, a on se ne poveže na mobilni internet automatski?

da. i ne samo automatski nego ni paligasi data ne pomaže, samo airplane ili restart.

ili sačekaš :D meni se to desilo odmah prvi dan po izlasku 5.1, nisam znao i nije mi pala na pamet airplane fora, restart nisam hteo da radim jer sam testirao leak :D i onda sam bio tako bez 3g i posle nekog vremena je sam od sebe proradio.

Poslednja izmena:
Zanima da li neko koristi kernel adiutor i da li pojacava zvuk za sluske preko njega? Problem je sto sva podesavanja pamti osim za zvuk.

Ako vam je mob net stalno upaljen i kada izadjete iz dometa wifi-a normalno ce se prebaciti na mob net. Ako vam je ugasen mob net a ugasite wifi e onda je problem, a nekada radi danima bez problema.

Poslednja izmena:
Malo ne kapiram o cemu pricate, ja sam na stock 5.1 i rade mi i LTE i WiFi normalno bez obzira koji je bio aktivan, tj wifi mi je uvek aktivan, a samo dodajem lte po potrebi kada nemam wifi.

Ako vam je mob net stalno upaljen i kada izadjete iz dometa wifi-a normalno ce se prebaciti na mob net. Ako vam je ugasen mob net a ugasite wifi e onda je problem, a nekada radi danima bez problema.

meni je stalno upaljen mobilni net i nije hteo da se poveže na njega. jedino se ne sećam da li sam ručno gasio wifi ili samo izašao iz dometa.

Isto, bez problema se svaki dan prebacujem na mobilni net. Odem od kuce, wifi je jos ukljucen, lepo ga iskljucim i ukljucim mobilni net i sve je normalno. Isto tako obrnuto, iskljucim mobilni net, ukljucim wifi i bez problema se poveze. Ne vidim potrebu da ostavim ukljucen mobilni net sa wifi.

I meni vecinu vremena radi. Ali se desi da nekada nece, bar meni. Onda samo airplane na sekund i proradi.

^^ Zasto bi gasio mobilni net dok si na wi fi ?
Dzabe pravis 1,2 ekstra klika.

Ja ga gasim zato sto mi se puno puta desi da samo ugasim wifi a net ostane upaljen pa mi u pola noci tandrce.

Kako sebkoristi cast screen? Stock 5.1. Ne vidi mi lg smart tv, tj ne vidi nijedan uredjaj.
Ja koristim i radi mi normalno. Moras da uparis uredjaje. Kao i ti i ja imam LG smart tv. Moras na tv-u da ukljucis miracast. Ako ti treba vise detalja mogu kad dodjem kuci da ti kazem tacno gde se nalazi u meniju tv-a.

Ja mislim da se desava i, kad se izadje iz dometa wifi, pa se aktivira mob data, pa kad se vratimo u domet wifi, nece da ukljuci wifi dok se ne upali ekran, a 3g naravno aktivan.

Meni samo treba da konacno rese pitanje proklete kamere, malo malo pa "CANT CONNECT TO CAMERA", aman zaman (stock 5.1). Zanimljivo je da se na CM12 ne javlja taj problem, a kod caleta koji ima N5 i 5.1 relativno cesto.

@biker
Kod mene se nalazi pod opcijom Mreza. Evo mozes videti na slici. Miracast treba da se ukljuci. Prethodno ga ukljucis i na telefonu. Ides na settings-display i skrolaj skroz dole pa ces videti cast screen. Idi na to pa imas u desnom gornjem uglu opcije gde stikliras enable wireless display. Kad budes ukljucio na tv ponudice ti da uparis uredjaje.
www.dodaj.rs/?1T/Qb/1Ukouqyv/img20150425224532.jpg

Poslednja izmena:
Probaj da izguglas kako se ukljucuje za tvoj model tv-a. Mozda tvoj tv nema wi-fi nego se mora ubaciti kartica u pcie slot a do tada su direct wi-fi opcije zasencene i ne mogu se otvoriti. Tako je kod mog kuma.

Nasao sam ga, al' su ga zbudzili, morao sam da gledam video uputstvo.

Poslednja izmena:
Ради неког теста инсталирам цмод 12 за нексус 5, последњи најтли, синоћ погледам СОТ оно 5 сати и 14 минута!?!
Нисам љубитељ цм@ али ме овај резултат силно заинтересовао за цм12...
Ром лепо ради мада има неких багова,али нису иритирајући толико...Једино што ми апликација инбокс убија процесор.

Poslednja izmena:
Pa to je nighly, mora da ima bagove.

Nazad
Vrh Dno