Šta je novo?

LG Nexus 5

Sto se tice memory leak-a, juce mi je system ram bio na 593MB a danas oko 470MB i nisam primetio neki problem

screenshot2015-03-17-16-.png

Poslednja izmena:
Sto se tice memory leak-a, juce mi je system ram bio na 593MB a danas oko 470MB i nisam primetio neki problem

screenshot2015-03-17-16-.png
Pa kako ces primjetiti kad imas 2GB. Nije po defaultu da system prelazi 100-200MB.

Ne znam sta ste se opteretili tim systemom vise. Ja nisam to 5x u zivotu pogledao, Vojkan vas sve zarazio. :D

Pa bilo je problema na 5.0.1. Cim dodje oko 600MB na system ram krene da baguje. Prvo kamera. Nece da se ukljuci nego javi gresku. I tad mora restart da se uradi. Na 5.0.1 mi se nije desilo da se spusta kolicina zauzetog RAM-a na system, samo je raslo. Obicno bi izdrzalo 4-6 dana i morao bi da restartujem. Sada na 5.1. se to ne desava. Kazem juce mi je bilo na 593MB a trenutno je na 472MB. Dakle i raste i pada. Zato sam rekao da nisam primetio nikakav problem.

ja sam na 5.1 doterao i do 700 MB za system i sve je radilo normalno. naravno manje app bude keširano ali sve ostalo radi kao i na 300. nisam primetio usporenja kao na 5.0.

Sta mislite da li ce novi nexus koristiti ovaj usb type C umesto standardnog usb ulaza ?
Vidim na chromebook su ga vec stavili ,ne bi me cudilo da pokusaju da ga proguraju na mobove.

Bio je neki klip na kome lik iz google-a kaže kako će budući telefoni i uređaji?? imati usb-c.
Ali mi i dalje nije jasno zašto ga nisu nazvali usc :D

Taman se konacno uklopi da svi proizvodjaci koriste iste konektore za punjenje (cak i nokie od 30e) kad evo ideje za Usb-C.. Imam kod kuce 20 punjaca, neka u proseku svako ima 5 komada.. Koliko je to bacenog materijala i otpada, brrr.

Taman se konacno uklopi da svi proizvodjaci koriste iste konektore za punjenje (cak i nokie od 30e) kad evo ideje za Usb-C.. Imam kod kuce 20 punjaca, neka u proseku svako ima 5 komada.. Koliko je to bacenog materijala i otpada, brrr.

Sto bi bilo sta bacao? Samo kupis drugi kabl ako se odvajaju kockice, a ako ne onda ce sigurno biti adaptera nekih jeftinih da se kupe.

Vidis, nisam razmisljao da ima i punjaca koji koriste dvostrani usb kabl. Samim tim i bacanje ce biti manje. Opet, ima dosta punjaca ciji je kabl neodvojiv. Recimo od BB imam nekoliko takvih.

Vidis, nisam razmisljao da ima i punjaca koji koriste dvostrani usb kabl. Samim tim i bacanje ce biti manje. Opet, ima dosta punjaca ciji je kabl neodvojiv. Recimo od BB imam nekoliko takvih.

Mozda naprave neki mali adapter sa micro usb na type c. U stvari ne mozda nego sigurno, posto vec planiraju da se namlate parama na ovome. Apple dodatak za onaj macbook koji iz type c daje vga hdmi itd kosta 70$

Jel ima još neko ovaj prokleti sensor_ind wakelock? Bateriju kolje. Cataclysm, stock kernel, nikakvi modovi. Pitao sam i na xda, čude se i oni. :-D

Koristi li ko poslednji MIUI6 port?
Imam ga od utorka i za sada sam i više nego zadovoljan..ima par sitnih bug-ova na kojima se radi, ali i pored toga je skroz super..u proseku SOT je 3.5 - 4h sa ukjlučenim 3g,wifi,gps i sl. sync.

link: http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/port-alpha-miui6-4-9-2-t2879083
Ja sam probao onaj pre toga i dosta je pucao, nije bio za svakodnevno korišćenje. Vidim sada je sređen webview između ostalog, to je dosta smetalo. Kakav je sa ramom, jel lakši od petice ili opet gori od touchwiza? :)

Krenuo OTA 5.1
http://www.gsmarena.com/nexus_5_is_getting_android_51_lollipop_ota_update-news-11602.php

Neka reše konačno taj problem sa kamerom, i ja zadovoljan. Ima li išta gore kada imaš dve sekunde da uhvatiš neki specijalni momenat, a on ti izbaci "can't connect to camera"?

Hoće li novi update popraviti situaciju sa ekranom?
:)

Poslednja izmena:
Neka reše konačno taj problem sa kamerom, i ja zadovoljan. Ima li išta gore kada imaš dve sekunde da uhvatiš neki specijalni momenat, a on ti izbaci "can't connect to camera"?
Pa zar nije bila fora da to treba da isprave programeri čije aplikacije koriste kameru. Jednom kada je Skype prouzrokovao tu grešku, odmah su izbacili update.
Hoće li novi update popraviti situaciju sa ekranom?
:)
Šta ti je sa ekranom?

Ja sinoć stavio 5.1. Videćemo kako će se pokazati.

^konstantno mi je ekran najveći potrošač baterije. Može li to nekako da se isključi :)

Naravno, nemoj paliti telefon :p

Moze,uzmes iphone 6 :)

Šta tamo najviše troši baterije??

Inače priča meni drug kako ovaj gpro 2 puni dva puta dnevno, da li može bolje a devojka mu dobacuje iz pozadine da ne smara jer je prethodni 5c punio 3 puta na dan. Drugo je to što ove nubare imaju jedan jedini zadatak na fonu, da postave screenshot na forum kako im baterija traje tri dana u standby režimu, sa 10 sati usage koje niko ne zna šta znače.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne znam,samo znam da nema statistika za ekran zato sam i ostavio takav komentar :)

Usage na iOS ni developeri u apple-u ne znaju šta znači.

Nego jel izvalio neko da se ova Google camera rotira kad je uključena sistemska rotacija? :)

Rotira se i kada je uključena i kada je isključena rotacija.

Vrh Dno