Šta je novo?

LG Nexus 5

Ako ti je kamera vrh onda izgleda nisi probao nista od boljih telefona. A zasto to nikako ne moze biti losiji?

Ne druže nego često poslom koristim jedan uređaj koji pravi bolje slike od "boljih" telefona. Nisam nikada rekao "vrh" pri opisu nečega.
I dalje tvrdim da N5 ne pravi lošije fotografije od S4. A upotrebom HDR+ moguće je često dobiti i bolje.

Stigla zastitna folija od 89 dinara iz Emmija, malo je reci da sam razocaran. Sad, mozda ne bi bilo u redu s obzirom na cenu koja je jadna, ali ocekivao sam barem nesto normalno. Receno je, folija odgovara N5. Ali ovo ne prekriva ceo ekran, a kamoli celu prednju stranu. Preuska je folija, oblik uopste ne odgovara telefonu. Potpuno sam razocaran, jeste jeftino, ali ocekivao sam da barem odgovara oblik i da prekriva ceo ekran, ziveo bih sa time da npr nema isecke za mikrofon, kameru i ostale gluposti...

Naruci lepo nekoliko komada u paketu sa ebay (recimo 10) i bices miran duze vreme. Jedino sto ces morati da sacekas da ti stignu.

Ja se opet vratio na kitkat. Ovo je smešno koliko je brži...
I multitasking je 3x bolji nevezano za memory leak, mnogo više aplikacija gura u keš, na Lollipopu uvek 300-500 MB zvrji prazno

Zasto ne ostanes na njemu? Meni ne pada na pamet da radim update. :)

pa i ostaću... nego sam menjao na kratko neke druge telefone pa kad sam se vraćao na nexus kao ajde da stavim LP, nije taj leak toliko strašan... nažalost lp na nexusu je shit sam po sebi, sa leakom ili bez :)

Npr ovakva iskorišćenost slobodne memorije je na LP misaona imenica... Na stranu to što je tamo ni nemaš toliko posle max 2 dana :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424803387819.png
    uploadfromtaptalk1424803387819.png
    356.6 KB · Pregleda: 210
sporiji, seckaviji, manje aplikacija drži u ramu (nevezano za leak), leak, romovi imaju manje opcija

Seckaviji? Onda mi ne koristimo istu stvar, jer je l mnogo mnogo vise smooth.
Razlike u brzini nisam primetio

Vrati pa ćeš da vidiš. I meni je delovao super i brzo i fluidno dok nisam juče probao drugov Nexus sa slimkatom. Od ovoga sigurno ne može bolje da radi, iPhone 6 radi isto ovako.
I na celokupan utisak brzine dobrim delom utiče to što se gomila aplikacija učitava iznova na Lollipopu.

Koristio sam slim pa sam se vratio ponovo na l. Meni mnogo vise odgovara

pa dobro, "odgovara" je malo subjektivan kriterijum.

evo šta mi kilavi npr, recents meni (otvaranje, ponekad), onda otvaranje settingsa iz notifikacija (često bude na kratko beo ekran pa tek onda prikaže settings a nekad i secne), pa onda kad tu u settingsu skrolujem i kliknem na apps u 80% slučajeva radi kao samsung, ništa se ne dešava sekundu kao da nisam ni kliknuo, pa tek onda odradi touch animaciju, pa onda posle još jedne pauze otvori listu aplikacija. izmenjao sam i stock i cataclysm i slimLP i CM12, od kernela stock i elementalx (i sa mpdecision i sa novim hotplugom). uvek isto i uvek su ove stvari vidno sporije nego na kitkatu. dialer isto.

Isti utisak imam i ja. U nekim trenucima kao da nije Nexus. Doduse ovo se odnosi na Nexus 7 ali poenta je ista.

Meni je takodje LP vise smooth nego Kitkat. Kitkat je bio seckaviji u odnosu na njega (probao sam par romova, ne i stock), a na LP mi cak i vise slobodne memorije ima i pored toga sto sistem malo vise vuce, ali je konstatno danima, nema potrebe za restartima. Al' sad mi je svejedno riknuo telefon :D

Poslednja izmena:
Isto 2013. Radi on fino ali mislim da je na KK lepse radio. Sistem je super stabilan (oko 300h uptime je trenutno) samo mi nije toliko fluidan.

Meni je iskreno delovao sporije L na N7 2013 nego KitKat.

Ja mogu da ostavim opciju da je do mene to što mi lp nije tako brz, mada ne vidim kako. Ko je dokon može da proba one tri stvari koje sam naveo da kilave 50x u toku jednog dana pa neka napiše kakvi su rezultati. Recimo stiskajte svako malo recents dugme i vidite da li će se svaki put momentalno spustiti aktivna aplikacija i izaći lista sa karticama.

Ali sam siguran da ne može da bude brži i fluidniji od kitkata. Brži ne može da bude zbog animacija jer su jednostavno takve - spore. A fluidniji isto ne može jer je slimkat savršen. U najboljem slučaju može da bude egal, iako je moje iskustvo da je daleko od toga, ali ajde...

Recents meni se nekad otvara duze od sekunde a nekad instant. Nedopustivo za Nexus.

Kada nije bilo animacija zasto nema animacija, kada ima animacija onda su spore i zasto ih ima. Ne znate ni sami gde vise udarate

Izgleda da je N5 izuzetak, najvise se zale ti korisnici. Svima drugima dobar i stabilan, sa par nekih bugova koji ne uticu na svakodnevno koristenje.

Koji nexus 7? Moj 2013 radi primetno lepse nego na kk. UI je na l-u na njemu bas dosta napredovao u odnosu na kk.

Takodje.Doduse povremeno se i dalje desi leak, ali ne na dnevnom nivou kao na 5.0.1
Mada definitivno lizalica za sada najbolje radi na neksusu 7.

Izgleda da je N5 izuzetak, najvise se zale ti korisnici. Svima drugima dobar i stabilan, sa par nekih bugova koji ne uticu na svakodnevno koristenje.

Ništa ne fali ni ovde, osim m. leak-a, koji posle par dana bude kao na samsungu posle buta.

E sada to što dva tri lika vrti istu prču u nedogled to je druga stvar.

Mada razumem kada pređeš sa trećerazrednog skina poput lg-a i samsunga, i navikneš se na nexus iskustvo i kada gugl malo zezne, odma kreće preterivanje.

Poslednja izmena:
aj nek neko sa LP okači screenshot keširanih aplikacija

Evo kod mene.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424871848073.png
    uploadfromtaptalk1424871848073.png
    184.7 KB · Pregleda: 160
  • uploadfromtaptalk1424871853100.png
    uploadfromtaptalk1424871853100.png
    255 KB · Pregleda: 153
uploadfromtaptalk1424871978665.pnguploadfromtaptalk1424871988965.png

Evo. Mada je meni fazon vise od pola apk u greenify-ju

eto o tome pričam. 340 keširano 530 prazno. za koji moj služi taj ram ako je prazan nonstop i sve učitava ispočetka.

Evo na kitkatu. Ne piše u mb ali se po ovom grafičkom prikazu vidi da je jedno 80-90% iskeširano, znači oko 700-800 mb od 900 koliko ima free. Kliknem na desetu aplikaciju od dna u recents i samo je pljusne na ekran bez učitavanja.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424872177260.png
    uploadfromtaptalk1424872177260.png
    351 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Izgleda da je to ono-"Bolje raspolaganje memorijom"...deluje mi kao da su se korisnici toliko zalili sto nemaju free memorije, kao na winu, da su to sad napravili, cisto da im izadju u susret, da ne smaraju vise, evo vam koriscene memorije, evo vam kesirane, eto vam sad i te free memorije.[emoji2]

Ne znam ja imam isti broj kesiranih kao na kk ali samo dok je system memorija oko 300mb,vec kada ode na 400,500 nije to to..

Nazad
Vrh Dno