Šta je novo?

LG Nexus 5

Imam cx 300 ii vec odavno vise ga koristim na iPodu nego na telu jer izvlaci jos bolji zvuk. Probao sam P2. Zna se sta je Sennheiser u svijetu muzike, kao da poredis Qoros i BMW. I jedan i drugi dobar ali BMW ipak odskace.

E vidis, ja sam probao slusalice od 30-ak evra tog mocnog imena u svetu muzike (hd201) i jos nekoliko poznatih proizvodjaca slicne cene koje su duplo bolje za prakticno iste pare a onda sam se uverio da je moguce dobiti i neuporedivo bolji zvuk iz kine (sa potpisom usa brenda ali su kineske), takodje za slican kes. E kad se licno uveris u tako nesto skapiras da to mocno ime iz sveta muzike debelo naplacuje ime i da taj kvalitet zvuka umesto za 30e mozes da nadjes za 10-15 evra takodje uz poznat logo (philips, pioneer, sony i slicni).

CX300 II su odlicne, ali pretezno bassy slusalice sto ne znaci da za te pare ili manje nema boljih (ima ih bogami mnogo boljih ali ne kod nas) nego su jednostavno najlakse dostupne na Balkanu pa se zato i masovno preporucuju.

Za mesec dana (kada ih budu imali na stanju) ces cuti direktno poredjenje tog bmw (senn cx150 a i mh750) i ''qoros-a'' tj ovih slusalica koje kidaju sve slicne cene a po ovom testu se kolju sa 5-6x skupljim ;)

Inace prateci sve ove godine razne klase slusalica ukapirah da je Senn. stvarno retko kada najbolja kupovina i da najvise naplacuju bmw logo :d skoro uvek su ostali poznati, old skul proizvodjaci bolja opcija za istu cenu ili cak malo manje para.

Ako je lik koji je probao hiljade slusalica P2 ocenio ovako dobro (8.1/10 zvuk i 10/10 odnos cena-kvalitet) ja mu verujem.

Da se razumemo - i ja sam uvek za old skul kvalitet ali kada taj kvalitet opravdava cenu, ne u slucaju kada proizvedu nesto sto vredi npr 20e a prodaju po 3-5x visoj ceni.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi preporuci dobre obicne bubice (znaci da se ne guraju u uvo) za 15-20evra?

^ Pročitaj poslednjih 5-10 postova i videćeš :)

Off: Jel može neko da mi objasni koja je razlika između bubica koje se stavljaju u uvo i koje se ne stavljaju? Za se ne stavljaju sve bubice u uvo, ako se nestavljaju onda su slušalice :)
Verovatno postoji neka varijanta između za koju ja još uvek ne znam :)

Jedno su earbuds a druge su in ear. Obe varijante idu u uho, ali ljudi obično te "ulazeće" asociraju sa in ear modelom.

earbudsvsin-ears.jpg

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi preporuci dobre obicne bubice (znaci da se ne guraju u uvo) za 15-20evra?
Meni su one od iPhone 5/s/c bile odlične. Trebalo bi da mogu original nove da se nađu za 2,000-2,500 din. Verovatno ćeš da naletiš i na neki dobar predlog u delu foruma "Šta da kupim od..."

Poslednja izmena:
Nisu original. Ima puno kopija.

A koje su to over ear za nekih 30, 40e? Isto kineske ali kvalitetne, poput ovih Piston.

Presonus HD7

A koje su to over ear za nekih 30, 40e? Isto kineske ali kvalitetne, poput ovih Piston.

Ostavio sam link u tom postu. Kao sto mPSY rece ali to nisu slusalice za telefon/prenosive plejere jer je izolacija slaba (slusalice su poluotvorene, nisu za bucna okruzenja a i sire zvuk u okruzenje na max. jacini).

Aj da ne trujemo N5 temu dalje, postoje teme i za in ear i za ostale..

Vratih se jutros iz treće smene i obradovah se ko malo dete :D :p .....Dobar prijatelj mi sinoć doneo poklon,ali tek sam ga jutos otvorio.....
Kupio mi skin za Nexus ovde kod nas,pošto zna da stalno gledam skinove na ebay.....

Evo koga interesuje može ovde da naruči,i cena je ok....

http://www.feathermen.rs/proizvod/drveni-skinovi/nexus-5-drveni-skin/

CAM00003.jpgCAM00002.jpgCAM00005.jpg

Evo kako izgleda u Spigen Ultra Hybrid case-u
CAM00007.jpg

Meni izgleda super,baš su ga ekstra odradili....sad ću malo furati N5 bez case

@hsv.stoned
Sad barem znam kome da se obratim kada mi budu trebale nove slušalice :D

skin extra izgleda nema sta! :)

E vidis, ja sam probao slusalice od 30-ak evra tog mocnog imena u svetu muzike (hd201) i jos nekoliko poznatih proizvodjaca slicne cene koje su duplo bolje za prakticno iste pare a onda sam se uverio da je moguce dobiti i neuporedivo bolji zvuk iz kine (sa potpisom usa brenda ali su kineske), takodje za slican kes. E kad se licno uveris u tako nesto skapiras da to mocno ime iz sveta muzike debelo naplacuje ime i da taj kvalitet zvuka umesto za 30e mozes da nadjes za 10-15 evra takodje uz poznat logo (philips, pioneer, sony i slicni).

CX300 II su odlicne, ali pretezno bassy slusalice sto ne znaci da za te pare ili manje nema boljih (ima ih bogami mnogo boljih ali ne kod nas) nego su jednostavno najlakse dostupne na Balkanu pa se zato i masovno preporucuju.

Za mesec dana (kada ih budu imali na stanju) ces cuti direktno poredjenje tog bmw (senn cx150 a i mh750) i ''qoros-a'' tj ovih slusalica koje kidaju sve slicne cene a po ovom testu se kolju sa 5-6x skupljim ;)

Inace prateci sve ove godine razne klase slusalica ukapirah da je Senn. stvarno retko kada najbolja kupovina i da najvise naplacuju bmw logo :d skoro uvek su ostali poznati, old skul proizvodjaci bolja opcija za istu cenu ili cak malo manje para.

Ako je lik koji je probao hiljade slusalica P2 ocenio ovako dobro (8.1/10 zvuk i 10/10 odnos cena-kvalitet) ja mu verujem.

Da se razumemo - i ja sam uvek za old skul kvalitet ali kada taj kvalitet opravdava cenu, ne u slucaju kada proizvedu nesto sto vredi npr 20e a prodaju po 3-5x visoj ceni.
Hd 201 su jedne od najodvratnijih slusalica na svetu. U zivotu. Bmw se ne kupuje nov za 15000e jer ces da kupis klotaru koja se vuce ko puz. Probaj prave sennheiser slusalice koje kostaju ozbiljnije pare pa onda reci da za pet puta manje para moze da se nadje isto u Kini. Nemere...nemaaaaa shanse bolan.

http://en-de.sennheiser.com/studio-dynamic-headphones-closed-hd-25-sp-ii

Imam ih iz perioda kad nisi mogo ni da ih natakaris na telefon jer telefoni nisu imali 3.5mm prikljucak. Od 2002. 12 godina konstantnog drndanja. I dalje kao prvog dana. Daj tog kineza da vidim dizgura ovoliko.
Ovo i da suzme polovno uz nove padove koji su 1500din ima ti traje kolko neces. Smart telefoni ce biti daleka proslost.

Izvinjavam se na offu. Al moro sam. Pipno mi je Sennheiser :D

Te tajvansko-kineske slusalice zvuce 5x bolje od Senn. hd201 za iste pare ili 5e vise. Nisam ni poredio sa slusalicama od 200..500e jer nema logike, ove kostaju 40e a po kvalitetu zvuka su u klasi 100-200e (sto mozes da procitas na head fi i to od vlasnika skupih slusalica, pa i senn, koji su resili da provere da li je hajp opravdan). I jeste opravdan.

I da, Senn je cesto prehajpovan i skup, npr philips fidelio x1 ima da pojede pola konkurencije za manje para a izrada je premium ;) Dobro, zavisi koja je namena slusalica i sta ko ocekuje ali poenta je jasna.

A sto se tice ''kineskih slusalica''.. nista, javljam ti se za deset godina, zapamti :) Nikada necu prodati ove sluske, pa makar u medjuvremenu kupio 10 boljih (a hocu sigurno, jednom kad krenu da se trose pare na ovo tu nema stajanja :d).

Probaj prave sennheiser slusalice koje kostaju ozbiljnije pare pa onda reci da za pet puta manje para moze da se nadje isto u Kini. Nemere...nemaaaaa shanse bolan.

Izvini al ne mogu da odolim :)

HD 25 I (cena 200-250$)

681

668b

http://www.innerfidelity.com/content/superlux-hd-668b-and-hd-681-headphones

graphCompare.php

Cene su 30-50$ :) Vidi se koji su raspad hd201 i koliko su iznenadjujuce dobre ove tajvanske. I ja sam imao zesce predrasude prema tim slusalicama - dok nisam probao.

Sori za off :d

Poslednja izmena:
Pozdrav da vas pitam jeste isprobali najnoviju verziju antutu benchmarka mene iznenadio rezultat testiranja

Igrao sam se juce sa romovima, i mogu da kazem da je stock ubedljivo najbolji izbor. Stock rom, xposed + gravity box = savrsenstvo.
Za ovih dvadesetak dana nisam imao ni jedan problem, ni jedan fc, nista.

Pozdrav da vas pitam jeste isprobali najnoviju verziju antutu benchmarka mene iznenadio rezultat testiranja
U kom smislu si se iznenadio?

Poslednja izmena:
Ma svi su ******. Nista brzi, a unakazeni. Izgledaju kao da su ih deca pravila

Butuje se slimket, prvo sto mi treba cackalica i lupa da nabedem nesto jer je ***** stavio dpi na 240. Mislim wtf, *** ocoravis.
Purity ista glupost. Paranoid 4.4 beta lepo radi, nula opcija (svidja mi se quick settings tile opcija, sa onim skrivenim podesavanjem, bas je kul). Cyanogen jedini krsten i profesionalno odradjen, meni licno ima neki stater u odredjenim operacijama koje nisam primetio na stock romu

Probao sam i MIUI pre deset dana, i osim sto zdere dosta rama, izgleda skrnavo. Kao da sam se vratio u 2011 kada je to bilo in.

Poslednja izmena:
Slim je keva.
Najjaci rom koji sam ikada koristio.
Kad pogledam drugarov n5 sa stock romom smorim se kao nikad :)

Haha, ja i ti se razlikujemo, CM je beskoristan, bar meni. Velocity najbolji ubedljivo (nema ga na XDA), Purity/Mahdi/Slim svi odlični i poprilično brži od stocka. Plus je dalvik smeće, tako da možeš ART da koristiš i imaš dovoljno opcija, nema potrebe za Xposedom koji samo anulira optimizacije unutar ROM-a.

Ja ga licno ne volim, nisam ga voleo ni na starom telefonu.
Puno bespotrebnih opcija (za mene). Cyanogen je po meni savrsen primer kako rom treba da balansira izmedju stock i custom roma. Samo oni imaju najtlije gde je sve super, a ima neki koje zeznu pa se sve raspada.

Butuje se slimket, prvo sto mi treba cackalica i lupa da nabedem nesto jer je ***** stavio dpi na 240. Mislim wtf, *** ocoravis.

Samo vratiš dpi na default za N5 i nije onda loš. Dobar je ROM, ako se izuzme dpi podešavanje.

Slim je keva.
Najjaci rom koji sam ikada koristio.
Kad pogledam drugarov n5 sa stock romom smorim se kao nikad :)
Preteruješ. Stock ROM na N5 je izuzetan kada se upari sa Xposed modulima. Ja sam nakon Slimrom dugo bio na Stock i ništa mi nije nedostajalo, niti sam primetio razliku.

Ja ne znam sta moze brze, kada je i ovako sve super brzo. Jedino ako neko moze da izmeri delove sekunde.

Ma ja kada vidim takvu glupost meni odma pripadne muka. Neka ostavi standardni dpi, a oni sa zuzum naocarima mogu da stave na 200 pa da gadjaju iglama ekran.

Poslednja izmena:
nije 240 nego 370. i to promeniš za minut i šta ćeš onda da hejtuješ?
probao sam i ja par romova i slim na artu je najbolji a i najbrži. vanir je isto super samo malo više baguje jer su to najtliji (ali ima više opcija)
cm premalo opcija. kraj 2014. godine i ne mogu da promenim visinu navbara niti da customizujem dugmiće, važi.
aokp dosta dobar ali ima lag od delić sekunde na home dugme pa mi to bode oči.

cm, vanir, aokp, svi pucaju kad radim share iz tapatalka kad instaliram sve aplikacije, slim ne. radi share i na ova 3 kad je svež rom i instaliram samo tapatalk ali nemam živaca da istražujem šta se zezne u međuvremenu.
na vaniru i aokpu isto ne mogu da završim antutu.

sve u svemu slim je stabilan kao stok, verovatno i brži jer ima CAF optimizacije, ima mnogo više opcija -> win

+ elementalx kernel

Verovatno vama trebaju te sve opcije. Meni sve sto treba od dodatnih opcija ima u gravity boxu.
Meni u odnosu na stock gb doda quick settings opcije, procente za bateriju. Expandable volume panel, l ikonice za nav bar, dodatne opcije za reboot i screen kada stisnem power dugme. I to je to, meni vise ne treba

Poslednja izmena:
i radi na dalviku koji je sporiji od arta i moraš da restartuješ za svako ****** koje promeniš u tom GB
može tebi da bude dovoljan al nije bolji od slima. kao da kažeš da je punto bolji od M3 jer ne voziš preko 80 a toliko može i punto.

Koliko vidim razlika izmedju arta i dalvika je samo na papiru sto se tice brzine. Podesim sve od jednom i ne diram, nisam prso pa da svakih 2 minuta nesto podesavam (svega za par opcija treba da se radi reboot). Proslo je mene sve to. Treba mi pouzdan i brz android telefon.

Ja ni nisam rekao da je bolji, rekao sam da ja ne volim slim rom, meni licno se ne svidja

Poslednja izmena:
nije na papiru, ima razlike. najviše otvaranje recents menija, pozivanje aplikacija odatle i generalno startovanje aplikacija.

drugačije boduje. 39-40k sad daje N5

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno