Šta je novo?

LG Nexus 4

Nema veze, ja sam ga koristio sa stock OS om sve vreme. Mrzelo me da se bakćem sa eksperimentima... I samo su prestale da rade tri strafte...

Fali mi memorije a imam 2 ovakva fajla. Smijem li brisat?

9142324ee9fe66cb7e536f9db3dbafbe.jpg

Pisao sam skoro o problemu koji je imao mladji buraz sa N4.

Ljudi pomagajte ako znate [emoji4]
Mladji buraz ima N4 oko 2.5 godine i u zadnje vreme je poceo da zeza. Ekran je otkazao na nekim mestima pa kad kuca poruke mora da ga rotira ako hoce neko slovo gde je je ekran otisao. E sad.. sledeci problem je to sto on ima sifru i sad nije moguce da je ukuca jer od jutros touch ne reaguje na mestu gde je slovo n.
Da li je ikako moguce da prekopira sve sto ima(slike i brojeve telefona) a da to nije servis. Vec je bio u dva i trazili su mu 70 i 75 eur, a sreca pa nije pristao.

To sam resio "volume down + power" resetovanjem na fabricka podesavanja.On je u medjuvremenu uzeo nevo telefon preko operatera i sad bih da popravim N4.
Probao sam ovu metodu sto je predlozio @boggyman, ali nije uspelo.Nasao sam na KP oglas za digitajzer pa bih voleo da cujem misljenje iskusnijih forumasa.
http://www.kupujemprodajem.com/Lg-n...-digitizer-26602492-oglas.htm?filter_id=40888

Odlican rezultat stvarno, probacu ovu kombinaciju. Kakva je fluidnost?

Xperia Z2

@Batak

Fluidnost standardna za Nexus, nisam primetio neki lag.
Samo ubačena verzija kernela
hellspawn-N4-mm-6.0-r9.5-AOSP-UBERTC-7.0 ima ova ista samo na kraju je 5.3 koliko sam razumeo 5.3 je stabilna verzija dok je 7.0 eksperimentalna ali i ona radi stabilno.
Bez dodatnih podešavanja kernela samo promenjen gamma profil za ekran.

Kojom aplikacijom si podesavao kernel? I da li ima podesavanje za pojacavanje mikrofona, posto se slabo cuje prilikom poziva

malo dosadjujem ali moze li neko da mi napise kako da pripremim tel za drugi ROM? u 2, 3 koraka.
uvijek se nesto zeznem i ostanem pored PC-a 2, 3h. :D

Ostani pored PCa 2-3 sata, zapisuj korake, pa podeli ovde sa ostalima :)

U TWRP uradiš nandroid backup boot, system i data particije.
Titanijumom backup-uješ one app koje ne želiš da podešavaš "od nule" na novom romu.
Prebaciš novi rom i gapps za njega na telefon.
U TWRP advanced wipe system, data, cache i dalvik particija.
U TWRP install Rom zip i odmah potom gapps zip.
Restart u bootloader prvo pa odatle na start system.
I polako.

via tt

U TWRP uradiš nandroid backup boot, system i data particije.
Titanijumom backup-uješ one app koje ne želiš da podešavaš "od nule" na novom romu.
Prebaciš novi rom i gapps za njega na telefon.
U TWRP advanced wipe system, data, cache i dalvik particija.
U TWRP install Rom zip i odmah potom gapps zip.
Restart u bootloader prvo pa odatle na start system.
I polako.

via tt

odlicno, odradio sam u rekordnom roku. :D

Ovaj Frank je fenomenalan samo me interesuje da li je paljenje 'tamnog' ekrana i prikaza notifikacija, feature ili bug? :D

Izgleda super. Upalio se 2, 3x na 2sek i to je to.

Poslednja izmena:
Koji si rom ubacio?

A paljenje ekrana je čini mi se uvedeno od lolipopa, zove se Ambient display. Trebalo bi da ti stoji u podešavanjima pod displey pa tu imaš dodatna podešavanja.

Jes, to je to, Ambient display. Ne sjecam se da sam imao to na L (Chroma). Ubacio sam zadnji Frank, M.

Dje bi ona opcija da mi na lockscreen-u ne prikazuje notifikacije odredjenih aplikacija?

Poslednja izmena:
Za lockscreen bi trebalo da je pod Sound & notification/app notifications/ pa tamo biras za svaku posebno.

Sinoć mi se iz cista mira ugasio na 17% baterije. Nije reagovao uopste dok ga nisam na punjac stavio.

Jutros sam ga upalio i odma je baterija pala na 96%.

Inače, najveci potrosac na kraju dana, otkad koristim Frank, je WiFi(?) Ovako je bilo prekjuce: http://imgur.com/tMxndcI

Ja malopre, ništa posebno, nema skoro ništa od custom opcija. Vratio se na Chromu.

via tt

Ko zeli dosta custom opcija, topla preporuka za Chromu. CM 13 Snapshot bi bio ok da ne srce nenormalno bateriju.

Nazad
Vrh Dno