Šta je novo?

LG Nexus 4

@Mashoni1991 i @fcinterbgd hvala vam na komentarima. Mogao bih onda za vikend da bekapujem šta treba i odradim to. Factory reset samo poslije stavljanja Lolipopa, ne i prije? Ne znam da li bi ubrzalo instalaciju ako bi se uradio i prije ukoliko opet na kraju instalacije radi ono neko prilagođavanje za sve aplikacije pa to malo potraje, mada ja sam i sada na ART-u pa ne mora da radi konverziju u njega.

Znači niste primjetili da usporava vremenom zbog problema sa prepunjavanjem memorije? Performanse su kao na KitKat?

Ja nisam radio factory ni pre a ni posle. Jedino sto ne mogu nikako da namestim je onaj google Now...a i koristim Novu anyway.
Ma nema problema sa radom..mada ja nemam nesto puno apps...

Drug kupio danas N4..na njemu je neki 4.4.4 rom,mislim da je u pitanju neki AICP team ili tako nesto...
Sve ok radi,medjutim posle par sati primetio je bug s kamerom,tj nekad kad okine sliku sve normalno,a nekad je slika crna s nekim tackicama kao..Da li.je ovo poznat bug i da li je do hardvera ili softvera tj rom-a?
Druga stvar,sta preporucujete tj koji rom za ne preterano zahtevnog korisnika?Bitna je baterija i stabilnost..Da li da se vrati na stock android ili neki dr rom?

Imam instaliran 4.4.4.,TWRP, Franco.kernel r212 stigla mi je notifikacija za update na 5.0, backup-ovao sam neke stvari koje mi trebaju skinuo OTA i isao na instal, nakon restarta telefon udje u TWRP i nista:wall:. Probam reboot ulazi mi opet u stari 4.4.4.? Ako moze neka pomoc sta je potrebno da uradim da update-jem sistem?

@Jafazec
Meni kamera zesce trokira na stock romu. I neki kvadrati i restart telefona. Ma sta oces..

Da li neko ima problem sa youtubeom Unable to play video. Touch to retry.

Imam instaliran 4.4.4.,TWRP, Franco.kernel r212 stigla mi je notifikacija za update na 5.0, backup-ovao sam neke stvari koje mi trebaju skinuo OTA i isao na instal, nakon restarta telefon udje u TWRP i nista:wall:. Probam reboot ulazi mi opet u stari 4.4.4.? Ako moze neka pomoc sta je potrebno da uradim da update-jem sistem?
Vrati stock recovery. Ili ručno pokaži TWRP-u da flešuje skinut OTA zip.

@Jafazec
Meni kamera zesce trokira na stock romu. I neki kvadrati i restart telefona. Ma sta oces..

Da li neko ima problem sa youtubeom Unable to play video. Touch to retry.

Imam ja isti problem sa yt. Pomaže samo restart, posle toga radi par dana i onda opet zabode. Nemam pojma zašto je tako, na xda spominju da ne treba flešovati neki pie ali ne kontam šta je to.

Probao sam da nadjem OTA zip u TWRP-u ali nema ga nigde iako se skinuo do kraja, jel mozes da mi kazes gde da ga trazim?

Ušao sad u kameru da vidim šta se priča da je bolja i škljocnuo par fotki, počeo da ih listam i čujem škljocanje neko. Svaki put kad promenim sliku čuje se tik od kamere hahahahaha
Jedva se čuje, bila mi tišina u sobi i sve se okrećem da vidim odakle dolazi zvuk kad ono iz telefona. Otp je zvuk kao onaj kad se malo cimne tel pa se čuje kamera. Hahahah sprdnja

Probaj da li je isto sa iskljucenim hdr.

Sad sam opalio rafal slika i ne čujem nikakvo škljocanje...

Nece Chrome da mi otvori linkove iz Tapatalk-a. Ucitava mi 'redirect.viglink.com' i onda pise 'not available'.

То је до tapatalk-a.

Nece Chrome da mi otvori linkove iz Tapatalk-a. Ucitava mi 'redirect.viglink.com' i onda pise 'not available'.
Kod mene je AdAway blokirao dok nisam dodao ovo ispod u white list, vjerujem da isto radi i ABP. Ne razumijem ni sam sto blokira hostove od TTa, ali srecom moze se srediti.

862e34f59ddc9c9809451e9342e24e9f.jpg

Poslednja izmena:
Код мене није. :)
Пре два месеца сам имао тај проблем и после апдејта тапатока је све прорадило...

To za kameru je onaj bag koji izgleda neće nikad ni srediti, meni se to kliktanje desi dok slikam krene da klikce zabaguje kamera i restartuje se mob.

Meni Chrome poceo da trokira juce, cim otvorim novi tab u pozadini, zamrzne se stranica na kojoj sam na sekund i crash-uje Chrome. Stranice ostaju u multitasku ali se ponovo ucitavaju kada ih kliknem

Jubilarna 1000ta stranica teme Nexus 4 ;)

Preporuka za SimpleAOSP, skroz je dobra prica. Radi dobro, brzo i ima korisna podesavanja, koja su lepo implementirana u settings. Odlican ROM za svakog ko preferira stock/blizu stock-a

@Vader
Odradi poslije OTA instalacije factory reset da sve dodje na svoje mjesto jer je ovo veliki update.. I stavi neki launcher npr novu, mada ja koristim kitket sa njim sve radi vrhunski, i ima sve sto mi treba.

Sto se tice kamere ja nemam tih problema nego zna ponekad da mi izadje iz nje i pise kao da je zaustavljena i to mi dr desava i google chrome kad otvorim odjednom 7-8, tabova.. Ali opet nista strasno.

Novu inače i koristim, kupio sam je.

Ima li razlike između Factory Reset iz Settings i onog iz Recovery moda nakon OTA na Lollipop? Ako bih ga radio iz Recovery moda da li je poželjno još nešto obrisati, neki cache ili tako nešto, ako ima takva opcija na stocku?

E dobro pazi sa tim stock varijantama da ti factory reset ne obriše ceo storage

Da li imate onaj lollipop launcher sa belim drawer-om?

Factory reset brise storage... bar je meni izbrisano jutros, ocekivano naravno.

Nazad
Vrh Dno